Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@OldaKata píše: Více
hlavně si už žádné zvíře nepořizujte, když jiná možnost než hledat není a potřebujete radu tady. Hlavně si zjistit v jakém měsíci by se mělo brát kotě od mámy a celkově o jeho chování. ![]()
tahle věta ti sice nedává smysl, ale rad už jsi dostala dost
No, pokud nemá králík nad sebou aspoň pletivo, tak ho dřív nebo později něco sežere tak jako tak. A pes je sám venku taky určitě štěstím bez sebe. Proč si ta zvířata pořizuješ, když jsou pak sama venku? Ale co já vím, třeba se jim denně několik hodin věnuješ ![]()
@stinga píše: Více
Tahle ta už tu zase je. Od ní nemůžeš čekat slušné komentáře. V minulosti ji tu měl skoro každý plné zuby.
Já jsem ti rady napsala. Dopřát volnost kočce můžeš i na zabezpečeném pozemku. A hlavně kocourka vykastruj, jestli se najde.
@veis141 píše: Více
Zas bych to tak nedramatizovala. Kočky máme venkovní a dožívají se více let než ty, co lidi chovají v bytech a to nemáme zabezpečený pozemek. Spousta koček má v genech potřebu být venku a doma zemřou na stres. Důležitý je se ke kočce správně chovat a dobře ji krmit. Klíčová je socializace a adaptace a to bohužel zakladatelka totálně podělala. Tak doufejme, že se to koťe vrátí, až bude mít hlad.
Zakladatelko, hlavně si schovej toho čokla, protože dokud bude venku navolno, tak tam to koťe nepřijde. Ono instinktivně utíká hlavně před ním. Ale to ti asi nedošlo, že?
Holky, neblbněte, to se přece může klidně stát. Stačí nechat otevřené dveře a je to. A jestli nemá zkušenosti a nepořídila si zrovna papírové zvíře, tak tomu holt nevěnovala takovou pozornost, jak by asi měla.
Zakladatelko hledejte, může být někde zalezlé. Zkuste mu dát tam, kde jste ho naposled viděli, misku se žrádlem. A až
bude večer ticho, poslouchejte, jestli neuslyšíte odněkud mňoukání. Poptejte se u sousedů, vylepte plakátky, třeba ho někdo našel a má ho doma. A je klidně možné, že se schovalo v té stodole a vyleze samo.
@Buba mara píše: Více
Nedopatřením se může jistě stát komukoli cokoli.
Jenomže tahle madam to udělala úmyslně - v tom je ten problém. Úmyslně vypustit ani ne tříměsíční kotě někam do stodoly a ještě do jeho blízkosti pouštět psa, to může udělat jen hloupá kačena, která nemá nejmenší tušení, jak se s koťaty zachází, jak se chovají, jaké mají potřeby a specifika. A ještě se naparuje, jaká je zkušená chovatelka, co zachraňuje ty „v bytech rozmazlené“ chudinky kočky
![]()
Takže žádné „neblbněte“ není v tomhle případě na místě - ve skutečnosti by zasloužila pořádně proplesknout i v reálu, nejen takto virtuálně (!)
Zvířátka možná potřebuji volnost, ale taky bezpečí. Když jsi chtěla malé kotě pouštět ven měla jsi být venku s nim a hlídat ho. Moje maminka má dvě kocky, které chodí ven, ale v tomhle věku byly na zahradě jen pod dozorem, jinak byly doma. Postupně až když byly kastrovane, zvyklé doma na pohodlí, chodí ven už bez dohledu, protože víme, ze nikam neobejdou. Většinu času se povalují pod pegolou, výjimečně odejdou na pole za zahradou a přinesou nějakou mys. Pustit 3mesicni kotě je nerozum, to je jako by jsi poslala 2lete dite samotné ven.
@BohunkaP píše: Více
Podívej, já chápu, že spoustu z vás to, že nezodpovědně pustila kocoura ven, řádně nadzvedlo, ale pořád je to „jen“ kočka, není to dítě. A ona už to teď taky ví, že udělala blbost. A taky je fakt, že kdoví jak skončily ty předchozí kočky. To je všechno pavda. Na druhou stranu jistě si umíte představit, že na vesnici se s venkovními kočkami nikdo ne…, no - nemazlí. Kočka přijde, kočka odejde, nikdo se nestará. Když se ztratí, nikdo ji nehledá, protože jich čeká „ve frontě“ dalších 5. Neříkám, že je to dobře, ale tak to chodí. A to dneska už mají aspoň toho veterináře a kočičí konzervy, tak nejsou závislé na tom, co si chytí. Ale nikoho by nenapadlo venkovskou kočku držet zavřenou doma nebo stavět kvůli kočce voliéru nebo speciální oplocení kolem celého pozemku. Tady je ale blbý, že je to, jak se dočítám, na samotě. Jestli je tam za barákem les, tak už to má, chudinka, asi spočítané. ![]()
@Buba mara a ty nevnimas, ze je rozdíl, když za tebou chodí venkovní kocka, a když si odněkud odjinud privezes úplně novou kočku? Ano, kočky bývají na vesnicích venku, ale pokud si tu novou privezes, tak ona potřebuje čas na adaptaci na to nové misto a lidi, a z toho důvodu se nechává na začátku těch par týdnu zavřena doma, aby když ji vypustis, neutekla hledat původní domov a zvykla si na nového majitele. Pak klidně muže začít chodit ven a klidně i byt venku, ale hlava mi tedy nebere, proč si někdo vezme domu kočku, po par dnech ji pustí ven a divi se, ze se nevrátila? Přece nemůže byt někdo tak hloupatej, ne?
pise se to fakt úplně všude toto, tak mi přijde nemožné, aby to člověk, který se o kočky zajímá natolik, ze si je dokonce vozí domu, o tom nevěděl. Paní si spíše pořídila tu kočku jako hračku pro psa, aby si trénoval cmuchani.
@Semtex píše: Více
Máme barák na kopci uprostřed dvou vesnic. Celé roky co pamatuji se k nám stěhují cizí kočky, co tam už zůstávají. Kolikrát jsem si říkala, že se vždy říkalo, že kočka se drží baráku a tak přemýšlím, co tyhle vždy přiměje k tomu vzít roha. ![]()
potřebují volnost a být venku tak teď to máš. Kotě taky potřebuje kontakt a ne být někde samo zavřené, ani se nedivím že uteklo. v lepším případě k někomu, v horším ho něco sežralo nebo srazilo auto. To že kotě někam zavřeš taky není žádné starání.
@boball no, k nám jedna prisla, protože měla hlad, vím kam chodila predtim, a vím, ze ji tam dávali zbytky od jidla a to ještě občas i velmi zřídka. Asi tudíž volila lepší zradlo ![]()