Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo jeste sem zapomnela dodat, jestli ti odmita prso, zkus to pres kloboucek, kloboucek ma stejny styl sani jako z lahve, z prsa je ten styl jiny, my mame kloboucek a maly mi prechazi z lahve na prso bez problemu, takze mu muzu dat i odstrikane mlicko
Ted jsem odsala 30ml, což není moc, ale pro me docela uspech, mordovala jsem je pul hodiny. Moc sanci si nedavam, ale třeba malé procento tam je
. Elektrickou odsavacku jsem mela a nemám poneti kam se podela, ted by se mi hodila. Zkusim se někde pozeptat.
@Nestea 30ml jsem odkojila taky na začátku a teď kojím plně, nic není nemožné ![]()
Zkus suplementor, mně pomohl. Na odsávačku jsem neměla čas…
Ahoj, já teda rodila v termínu, ale po nějaké době po porodu jsem najednou přišla o mlíko úplně, nakojila jsem jen 15-25ml, no prostě bída, malá navíc nechtěla sát, když to neteklo, tak jsem pořídila elektrickou odsávačku medela electric mini, což trochu pomohlo, ale co mi opravdu pomohlo nejvíc byl odvar z pískavice, když jsem i v budoucnu cítila úbytek mlíka, udělala jsem si odvar a byl za chvíli klid.
Já odstrikavala od dvou do pěti mesicu a dávala z lahve. Odsavacka z DM za 300. Balónek jsem ustrihla a sála pusou. To byl fofr ![]()
Když mléko ubývalo pomohla homeopatika a hooooodne čaje:-) ![]()
@Nestea Pístová odsávačka je k ničemu, nechápu, že Ti to nikdo neřekl
. Nemá ani žádaný tvar, ani masážní vložku atd… Už tak je pro prsa těžké pochopit, že podtlakem mají taky něco vydat (miminko pije úplně jinak). tu lahev bych vyřešila odebráním, ev. na chvíli přejít na kojení s větším kloboučkem - je to podobné lahvi a přistříkávat stříkačkou do koutku nebo použít dokrmovací sondičku. Prostě snažit se maličkou mít co nejvíce na prsu, prsa se nalijí, to půjde. Jinak relaktace k plnému kojení z mých zkušeností trvá cca 14 dní (u matek co nikdy nerodily do 6ti týdnů), ale je potřeba opravdu makat, ve dne v noci, je to boj, ale dá se vyhrát v naprostém klidu.
Ahoj, měla jsem také problém s ubýváním mléka a rozhodně pomohly čaje a homeopatika, zkus, určitě uvidíš zlepšení, zatím jsem se nesetkala s negativním účinkem ![]()
Taky bych doporučila hodně přikládat. A pokud máte malou u sebe, tak si s ní lehnout do postele…pokud možno bě nahatý a kojit a kojit. hodně pít a užívat si malou ![]()
Holky, s prvním synem bylo kojení úplně v pohodě, ale teď při druhém miminku nastaly také problémy s kojením a přemýšlím o nějakých homeopatikách, ale vůbec se v tom nevyznám, tak moc nevím, která vybrat, můžete mi poradit? Díky ![]()
@Chikiti ricinus CH5 třikrát denně cucat pět kuliček - asi deset dnů, pak tři dny pauza.. pak můžeš pokračovat.