Jak řešit kojení + dokrm + příkrmy?

817
19.12.13 09:21

Kojení + dokrm + příkrmy - jak řešit?

Tak opět zakládám diskuzi na téma kojení… Malá je kojená a dokrmovaná, plně rozkojit už se mi bohužel nepodařilo. Všude se uvádí kojit a přikládat co nejčastěji, což dělám, ale pokud dceři (5 měsíců)nic neteče, začne se vztekat, kope, škrábe, mrská sebou, nic nevypije. Nevím proč, ale kolikrát se mi mlíko vůbec nespustí a ona tahá na prázdno a pak začne takto vyvádět. Pak teda dokrmím, ale nastal další problém. Chtěla jsem se rozkojit, tak jsem dokrmovala alternativně cévkou u prsa. Jak se u toho různě mrská, kolikrát si cévku vytrhne, převrhne lahvičku s mlíkem, to teče všude, upatlaný jsme obě, u toho řev… Už jaksi nemám sílu. Zkoušela jsem láhev, na kterou byla zvyklá ještě před pár týdny, a tu mi teď odmítá :( Takže každé naše kojení/krmení je poslední týden hrozný boj a mám chuť to vzdát. Do toho se po každém krmení snažím odstříkávat. Nevím, jestli to má smysl, kvůli tomu, aby měla MM za každou cenu, se jí nevěnuju, protože sedím a „ždímám“, v lednu máme navíc začít cvičit vojtovku. Zatím jsme nezačaly s příkrmy, ale už asi začnu pomalu dávat. Jo, a do toho už první zub. Jak byste na mém místě postupovaly vy? Ráda bych kojila, ale momentálně je krmení hroznej boj a já jsem z toho vystresovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
19.12.13 09:26

Já sice kojím už přes dva roky, ale šlo to samo. Já bych se na to v takové situaci už vykašlala. Začni dokrmovat a dej UM. Proč se takhle nervovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
19.12.13 09:32

@Mandarinka01 já jsem s kojením sekla cca po 2 týdnech, malý se durdil, když nic neteklo, byl dokrmován už v porodnici…byl to uřvaný uřavanec, má flašku a je to hned jiné miminko :* a vojtovku cvičíme taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1443
19.12.13 09:46

Ahoj, já kojila 3 týdny a byl to podobný boj.. s partnerem jsme se pak,,domluvili,, že dáme Nutrilon a od té doby je svatý klid a všichni si miminko užíváme.. krásně spinka, skoro celou noc, ted jsou nám 2,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.12.13 09:57

@Mandarinka01 Já bych se na to kojení na tvým místě vyprdla. Pro klid a pohodu vás obou. A stejně si vezmi, že až začneš s příkrmy, tak postupně budeš přikládat čím dál méně a to bude tvorba mléka ještě horší. Po tom, co jsem já přestala kojit, tak jsme doma oba viditelně spokojenější. A to jsem zdaleka neměla takový potíže s kojením jako ty. Pak už ale mlíko nestačilo a pak se z něj stala pouhá obarvená voda a malý byl neustále hladový.

• Citovat
  • Upravit
1443
19.12.13 10:15
@RadkaCh píše:
@Mandarinka01 Já bych se na to kojení na tvým místě vyprdla. Pro klid a pohodu vás obou. A stejně si vezmi, že až začneš s příkrmy, tak postupně budeš přikládat čím dál méně a to bude tvorba mléka ještě horší. Po tom, co jsem já přestala kojit, tak jsme doma oba viditelně spokojenější. A to jsem zdaleka neměla takový potíže s kojením jako ty. Pak už ale mlíko nestačilo a pak se z něj stala pouhá obarvená voda a malý byl neustále hladový.

souhlas :D chce to vzít prostě tak jak to je, někdy to holt nejde.. bála jsem se reakce okolí, protože každý kojí pomalu přes rok, ale všichni hned pochopili, že spokojené miminko je důležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
19.12.13 10:31

Pokud by malá měla 5 týdnů, tak bych se ještě snažila. Ale v 5 měsících bych se na to vykašlala, vrazila flašku s UM (když bude mít hlad tak si dá) a zavedla příkrmy, za ty nervy by mi to nestálo, pro dítě je lepší pohodová máma než vystresovaná ze ždímání mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
19.12.13 10:33

Gratulace za to, e jsi to takto zvládla pět měsíců, teď bych se na to vyprdla. Já mám holčičku sedm měsíců, s kojením jsem neměla problémy. Chodím ale na brigády a hlídá mi mamka, za začátku jsem vždy odstříkala a malá to pila z lahvičky. To odstříkávání byl ale boj, strávila jsem tím hromadu času. Asi měsíc a půl má navíc příkrmy ve formě zeleniny, teď už i mléko a jogurty. Při poslední brigádě jsem koupila UM a už neodstříkala, malé to zachutnalo a nějak pak vyplynulo, že jsem přes den přestala úplně kojit. Ona není ten typ, co by někdy u prsa usínal, chtěl u něj ležet i po jídle apod. Kojím jen v večer a v noci a nemyslím, že bych jí tím nějak ubližovala. Navíc teď v zimě mi to přijde i pohodlnější, když jdu ven na dlouho, tak rozmíchám mléko do vody z termoska a je to, nevím, jak bych kde tahala ven prso :-). Takže si nic nevyčítej, myslím, že budete obě spokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
19.12.13 11:28

… ja mam dojem, ze existuje duvod pro kojeni a duvod pro kojeni. Pokud je tvym duvodem, ze si vychovu dite bez kojeni nedovedes predstavit a chces aby kojeni bylo soucasti zivotni ho stylu, tak skoč za laktačkou (v brně působí jiřina Mrázková, zmíněněná Kalusová a bratislavě jich je X, s cevkou ti pomuzou, urcite reknou vic praktickych triku= to je prave problem bastleni doma- pak to vypada ze vsechny rady jsou spatne) a uživej si momenty kdy máš malou v náruči a klidně můžeš malou kojit jen v noci, z polospanku (za pár měsíců vše bude jinak). Pokud je důvodem, že se člověk dočte že to je zdravé, tak sama vidíš že zdravých dětí je kolem spousta - a co je pro zdraví důležitější, tot otázka (z unavy jsem malemu strčila asi malo varene domac. vajicko a byla z toho salmonela ).
I na mamimilovském webu je v případě bojkotů jsou doporučeny příkrmy lžičkou… oni když se děti zklidní a ucpou pusu, tak bývaj trošiličku trpělivější a prestanou panikarit. Hlavní zásada vztekání je nenutit dítě k prsu.. koj z polospánku, nabidni prso po prikrmu (po zelenine ti asi moc odmitat nebude), zkousej davat um z kelimku jestli by si zvykl na to, a snaz se drzet vysokou laktaci, treba bylinkami.
Nebo se z laktackou domluv na domperidonu.
Hlavne se pokus uklidnit - dokrmit muzes cimkoli - strikackou, kelimkem, flaskou - co noseni - pomohlo by vam krmit, kojit v nosici?
ja posilam na bojkoty tyto dva clanky, minule jsem je neposlala, protoze to byla takova vlna bojkotu, ze uz jsem mela dojem, ze omila porad dokola to stejne :(
http://www.mamila.sk/…ie-dojcenia/
http://dojcenie.wordpress.com/…it-laktaciu/
pridavam byliny na podporu laktace
 http://kojim.webnode.cz/…ici-laktaci/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.12.13 14:20

@lllka Díky moc, i za odpovědi v minulé diskuzi. Pár dní jsem se nedostala na net. Malá krásně pije v noci, kojím 2× za noc. Ráno už pak pár minut cucne a víc ne, i když mám prsa nalitá a mlíka je tam dost. Přes den boj, vztekání. Bylo by řešením přes den odstříkávat a kojit jen v noci? Mám strach, abych takto nepřišla o mlíko, protože s množstvím to nikdy nebylo slavné. Pískavici a benedikt jím prakticky celou dobu, ale už nechci, přece jen jsou to bylinky a mám strach, aby nějak neškodily malé. Dnes jsme už zkusily příkrm na oběd. Nejde mi o plné kojení, ale aby měla nějaké MM a bojím se, že takto o něj přijdu. LP, paní Kallusová u mě několikrát byla, je moc fajn, ale prostě moje malá je asi dost nestandardní… Nevíš, jak naučit dítě na Medelu lahvičku? Já ji mám, ale malá mi z ní nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
28.12.13 18:10

Ahojky, mám dvojčata 3 měsíční…první měsíc jsem je jen kojila a bylo to v pohodě, stačilo jim to…ale pak už jsem musela začít dokrmovat s Nutrilonem, páč po kojení brečeli hlady a taky se chlapeček začal dost u prsu vztekat, tak ani nic asi nevytáhl, taky jsem z toho vynervená, že jsou víc a víc na Nutrilonu, ale to kojení je fakt boj…a hlavně jak je přikládám méně než na začátku, mlíka je asi méně, že už ani nejde nic odstříkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.16 13:05

Ahoj ženy které dokrmujete stříkačkou přes cévku…jak to umýváte? jen to propláchneete? sestra v nemocnici řekla že to můžu tu cévku vyvařit. ono se to potáhlo usazeninou! :? tak nevim :-/ je to tím pádem zničený? na netu jsem našla že to není ur. k vvařování :-//

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová