Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já myslím, že kojení 8 měsíců v pohodě stačí
Jestli se budeš cítit lépe, tak ji odstav ![]()
Malej měl kousíček, snad den? po 8. měsíci a šlus
A zrovna dnes jsme byli s malým na 10 měsíční kontrole, tam jsem to říkala doktorce a ta říkala, že v pohodě, že 8 měsíců je dobrý.
Tak prostě odstav! K čemu to je, když se při tom budeš trápit! 8m je až až, někdy nemají děti ani tolik, tak si z toho nic nedělej a udělej to tak, jak to cítíš
a na okolí se fakt vybodni! nikdo ti nemůže říct, jaká délka kojení je nejlepší
U nás teda, mě kojení nikdy extra nebavilo, klidně to přiznám a malej okolo toho 8. měsíce začal u prsa řvát, už nechtěl, nebo tam nebylo, to nevím, kojila jsem pak už jen 3× denně..No a jakmile jsem mu dala kaši, po prsu ani nevzdechl..asi tak ![]()
Co se týče váhy, stejné - přibraka jsem jak prase
Došplhala jsme se na váhu 69,5 s mými 163 cm
5 týdnů zpět jsme s tím začala něco dělat, nyní vážím 65, 8…
Taky bych klidne odstavila - sama kojim ted 9. mesic a rikam si, ze uz to je dost- dcera si navykla usinat jedine pri kojeni, coz je dost neprakticke, kdyz jsme nekde mimo dum, tak se budu snazit to od noveho roku taky nejak odbouravat a behem nejake doby prestat kojit uplne…
Na tvem miste bych o tom asi dyl nepremyslela ![]()
@Ve-ru píše:
Já myslím, že kojení 8 měsíců v pohodě stačíJestli se budeš cítit lépe, tak ji odstav
Souhlasím
At si odsuzuje kdo chce, nejduležitější pro tebe a tvou holčičku je to, aby jsi byla v pohodě…A 8 měsícu si myslím, že je i tak docela dost ![]()
Jestli tebe tu někdo, zakladatelko, zavrhne, tak pak nevím, co by udělali se mnou. Já nekojím, protože mi to nepřišlo jako důležité a asi jsem prostě chtěla být nezávislá na dítěti a né u něho být co pár hodin, abych kojila. A na odstříkání jsem líný člověk…
Takže tvoje důvody na odstavení chápu a odstavení podporuji a ještě ti tleskám, že jsi to vydržela 8 měsíců, neboť já kojila „jen“ 8 týdnů a díky psychice jsem na tom byla tak, že jsem prodavačce v krámě brečela, že je venku krásné počasí
. Po odstavení, které u nás proběhlo z minuty na minutu, jsem celý den odstříkávala do mrazáku (poradila doktorka, kdyby byl problém po očkování), to jsem si prišla fakt jako kráva, neboď jsem co 30 minut odstříkala 0,5 litru a pak s tím sekla a dobře jsem udělala. Po týdnu jsem byla psychicky zase normální a teď zpětně si říkám, proč jsem si nevzala Sunar už do porodnice…
Někdo nemůže třeba ze zdr. důvodůkojit vůbec a taky se svět nezboří
Určitě se tu objeví „spermatky“, ale nic si z nich nedělej ![]()
@Ve-ru píše:
Někdo nemůže třeba ze zdr. důvodůkojit vůbec a taky se svět nezboříUrčitě se tu objeví „spermatky“, ale nic si z nich nedělej
SM (supermatky) a KM (kojomilky) se tu určitě objeví, jako v každé diskuzi nejen o kojení ![]()
Jestli se trápíš tak odstav, nevidím v tom problém, je to tvoje věc.
Je mi ted lépe a klid na duši
Moje doktorka o odstavení nechtěla ani slyšet, říkala kojit do 3let. ![]()
@maritimka píše:
SM (supermatky) a KM (kojomilky) se tu určitě objeví, jako v každé diskuzi nejen o kojení
Jo, ty miluju..jako každého věc, všechno, ale příjde mi hodně nechutný, co mi ted nedávno říkala kámoška, šla se svou sestrou na pizzu a v pizzerii u vedlejšího stolu matka vytáhla kozu a dala nakojit svému cca tříletému dítěti..hmmm, dobrou chuť..Kámoška nechápala, říkala, že to dítě bylo opravdu velké a že po tom nakojení tomu dítěti ta matka dala kousek pizzy..Takže asi takovej předkrm před celou pizzerii ![]()
No komentovat to dál nebudu ![]()
@Lo tohle nějak komentovat nemá cenu, mám svůj názor, veřejně ho prezentuji v hodně diskuzích a většinou se tam pohádám, takže na téma kojení bych mohla psát antikojící příručky ![]()
@Anonymní píše:
Je mi ted lépe a klid na dušiMoje doktorka o odstavení nechtěla ani slyšet, říkala kojit do 3let.
Takže dejte dítě doktorce a ať si ho ty 3 roky kojí… Tohle jsou fakt názory, kojit, kojit, kojit za každou cenu ![]()
Prosím o radu-názor. Omlouvám se, že to bude anonymní. Ale…mám 8m holčičku. Stále kojím. Ale prostě..uvažuji o odstavení. Hodně mamin mě tu asi zavrhnete, ale… S mým manželem se dohadujeme…já se svými vykyvy nálad (jako těhotná) už si sem protivná sama se sebou. Sex stojí za nic, protože chuť na sex prostě při kojení není. Bojím se, že přijdu o manžela, aby si nenašel jinou. No a teď moje váha..vážení…moje váha před svatbou byla 58kg, teď neuvěřitelných 100kg. Ale protože mám špatnou srážlivost krve a bolesti končetin (křečové žíly)-hrozné bolesti když ležím na boku na stehně nebo když dlouho sedim…uvažuji prostě o tom že bych dcerku odstavila. Furt se říká, že při kojení se hubne a já naopak přibrala 6kg. Asi se zavodňuji nebo co…Moje otázka je..odstavily byste taky na mém místě?? Když jsem první odtstavila tak jsem zhubla 5kg během 2 týdnů a pak šla váha stále dolů-nechápala jsem. Já se jen bojím, že si budu vyčítat že jsem dítěti nedala maximum…však chápete