Odstavit nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
20.12.13 15:29

Určitě bych na tvým místě odstavila. Jinak já taky začala hubnout až s odstavením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.12.13 15:33
@Lo píše:
Jo, ty miluju..jako každého věc, všechno, ale příjde mi hodně nechutný, co mi ted nedávno říkala kámoška, šla se svou sestrou na pizzu a v pizzerii u vedlejšího stolu matka vytáhla kozu a dala nakojit svému cca tříletému dítěti..hmmm, dobrou chuť..Kámoška nechápala, říkala, že to dítě bylo opravdu velké a že po tom nakojení tomu dítěti ta matka dala kousek pizzy..Takže asi takovej předkrm před celou pizzerii :mrgreen:
No komentovat to dál nebudu :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.13 15:34
@lekmisa píše:
Mám syna 2,5roku a ještě kojíme, ale určitě tě neodsuzuju:)To nejlepší už dostala, teď je řada na tobě. Prostě si urči den a přestaň kojit. S hrdostí bych to všem oznámila, uleví se ti. Spíš se divím, že jsi to tak dlouho vydržela, když se necítíš dobře. Myslím, že nastal čas, aby jsi se dala do kupy:),protože pro dítě je nejdůležitější, že má zdravé a šťastné rodiče:)
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
11117
20.12.13 15:34
@Anonymní píše:
Takže 8m opravdu stačí? Já furt kojím, že mi to doporučila doktorka, že je to to nej pro dítě. A vlastně kojim nerada-trochu s odporem, ale furt si říkám, je to pro malou to nejlepší.

nekdy mam pocit, ze laktacni liga zanechava na spouste zenskych trvale nasledky…
proc by 8m nestacilo? 8o i ti nejvetsi zastanci kojeni pripousti, ze podstatnych je prvnich 6 mesicu, pak je to celkem jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.13 15:38

Takže mohu s klidným svědomím odstavit dítě, že? :) Já myslela, že je pro dítě důležitý 1.rok,ale pokud je to nejdůležitější do půl roku, tak to mě těší. Uff, spadl ze mě kámen…
Já se bála, že když odstavím v 8m, tak malou o něco připravuji a to bych nerada, chtěla bych ji dát to nejlepší a maximum tak jako každá matka :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2448
20.12.13 15:40

Ježiš, odstav ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.12.13 15:42

Nééé, úplně nejdůležitější by mělo být kojení v 6nedělí, pokud 6m, tak ideál. To jsem slyšela zas já :mrgreen:
Já kojení nesnášela, v porodnici jsem se nemohla dočkat, až doma koupím Sunar :mrgreen: Ale nějak jsem to dala a skončilo to tak, že se mi v 7m odstavil sám a já ho násilím tiskla k prsu :roll: :mrgreen: nechtěl, potvora :mrgreen: :mrgreen: prso už mu nevoní :mrgreen: Ale sem ráda, jak vidím ty jeho zubiska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
20.12.13 15:57
@Anonymní píše:
Je mi ted lépe a klid na duši :kytka: Moje doktorka o odstavení nechtěla ani slyšet, říkala kojit do 3let. :nevim:

to jako vážně? 8o já jsem teda kojila starší do 19 měsíců a pak už tak vyváděla (celou noc po mně lezla, jestli třeba už není ráno a jestli třeba už nebude mléko), že jsem to utnula, neumím si představit, že bych kojila už skoro školkové dítě :think: :nevim:

hele, jestli se necítíš a máš pocit, že ti to pomůže, tak odstav, dítě už je velký ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
20.12.13 16:12

Hlásím se coby supermatka a kojomilka :mrgreen: :mrgreen: (kojím 15m dceru). Prosímtě, úúúplně v klidu odstav, lepší postupně, ať ti nevybouchnou prsa :). Hlavně si zjisti, jestli - a jaký - si vezme UM, a pokud ne, tak čím ho nahradit, aby bylo ještě pořád dost mléčné stravy (jogurty, kaše). Ale jinak teda taky si myslím, že odstavením se tvé problémy naráz vyřeší :nevim:

Mmch. - v „kojících“ diskuzích jsou neustále narážky od nekojících matek o tom, jak my, „kojomilky“ všechny nekojící odsuzujeme a já nevím co ještě, a přitom jsem to ještě skoro nikde nenaznamenala, tahle diskuze je toho živým důkazem, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.12.13 16:27

@poppaea přesně,já se setkávám spíš s opakem, že nekojící odsuzují nás, co kojíme dlouho, pomalu se bojím přiznat, že ještě kojím, koukají se na mě, jak na úchylačku a to na veřejnosti nekojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.12.13 19:50

Myslim, ze spousta mamin nekoji ani tak dlouho, klido bych odstavila, dite ujmu mit nebude. Spis jde o to, zda se tim vyresi Tve problemy :nevim:
Mmch ja kojila prvni dceru do 8m, druhou do 3m a do 5m odstrikavala (pak uz nebylo mliko) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.13 20:23

Děkuji všem za názory. :kytka: Všechny problémy se tím nevyřeší-s manželem, ale vyřeší se jedno-mohu začít hubnout 40kg a mě osobně bude líp, nebudu se tolik potit, nebudu mít návaly horka, točení hlavy, bolest kloubů, křečových žil, mravenčení a taky…ta špatná srážlivost krve - máme v rodině mrtvičky a předcházet jím mohu jedině když jedině shodím, mám to naporučené od svého doktora, ale pro malou jsem chtěla max co se týče kojení. Chodila jsem na ředění krve-pichali mi miniheparin. Takže jsem ráda, že tedy 8m jsem kojila. No a teď jen jak odstavit…skusím to pomalinku..nahrazovat jedno-dvě kojení za den UM.

• Citovat
  • Upravit
12743
21.12.13 15:19

@poppaea přesně tak. Taky porad ctu o kojolize ale nikdy jsem takovy propagace nezaznamela a kdyz jo tak ojedinele :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová