Odstavit nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
20.12.13 14:47

Já kojila přesně 5 měs, a taky to na dceři nezanechalo trvalé následky ;) Já tedy musela přestat, ale 8 měs je fakt dobrý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.12.13 14:49

Pokud nejsi spokojená tak odstav, ale nevěřím že to tvoje problémy vyřeší. Podle mě je problém jinde než v kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
20.12.13 14:49

@Lo Ty jo, to je trochu moc.. 8o 8o Málem jsem se utopila ve skleničce vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
20.12.13 14:51

Jestli chceš odstavit, odstav. Malé to určitě nijak neublíží a pokud se budeš ty cítit líp, pak je to určitě důvod.
Ale upřímě pochybuji, že to vyřeší tvoji náladovost, nechuť k sexu a aktuální nadváhu.
Nadváhu s jistotou nemáš, protože kojíš. S kojení máš mnohem vyšší kalorickej výbej. Pokud tomu neúměrně navýšíš i příjem, pak tloustneš. Ovšem to není kojením, ale dietetickou chybou.

S trochou vůle by se s každým jednotlivým problémem, který jmenuješ zřejmě dalo něco dělat i bez odstavení.

Ovšem tím neříkám neodstavuj, jen spíš nečekej, že se tím všechno vyřeší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
20.12.13 14:52

@paola white Koukám, že jsi mě předběhla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.12.13 14:53
@Jackie píše:
Koukám, že jsi mě předběhla. :mrgreen:

a já koukám, že si to hezky rozepsala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.12.13 14:53
@Anonymní píše:
Je mi ted lépe a klid na duši :kytka: Moje doktorka o odstavení nechtěla ani slyšet, říkala kojit do 3let. :nevim:

myslim ze bych v urcitych aspektech mohla byt oznacena za kojomilku, ale povim ti k tomu asi tolik…
Kojeni je pravo matky a ditete ne povinnost a kdyz zacnou negativa prevazovat nad pozitivama coz u tebe uz si myslim davno nastalo tak presne na tohle to UM je. Utikej koupit do lekarny, postupne odvykej kojeni at jsi v pohode ty i prcek a na dr se vyprdni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
20.12.13 14:55

@paola white OT velká gratulace ke Stelince. Koukám, že jste se taky dobře trefili. Já mám staršího pro změnu 17.1. a Elišku 17.10. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
20.12.13 14:59
@Anonymní píše:
Je mi ted lépe a klid na duši :kytka: Moje doktorka o odstavení nechtěla ani slyšet, říkala kojit do 3let. :nevim:

To by mě zajímalo, co by doktorka dělala u nás. Syn se prostě v 15 měsících ze dne na den odmítl k té koze jen přiblížit, takže skončil na Bebě.

@Jackie Díky. hezky jim to vyšlo. Maty jí dostal k 21 měsíčním „narozeninám“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
20.12.13 15:03
@Anonymní píše:

Ja jsem zastánkyně kojení, ale tedy kojit do 3let je fakt divné :roll: Máš odkojený půlrok, malé jsi poskytla to nejlepší takže já být tebou (a pokud ti to vyhovuje) tak s klidným svědomím kojení ukončím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.13 15:11

Takže 8m opravdu stačí? Já furt kojím, že mi to doporučila doktorka, že je to to nej pro dítě. A vlastně kojim nerada-trochu s odporem, ale furt si říkám, je to pro malou to nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
12743
20.12.13 15:16
@Anonymní píše:
Takže 8m opravdu stačí? Já furt kojím, že mi to doporučila doktorka, že je to to nej pro dítě. A vlastně kojim nerada-trochu s odporem, ale furt si říkám, je to pro malou to nejlepší.

ano kojení je to nejlepší, ale kojení s láskou. Pokud ti to vadí, nenaplňuje tě to tak se na to vykašli. Pro dítě uděláš sama nejlépe, když se budeš cítit ty dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
20.12.13 15:19
@Anonymní píše:

Prosím tě, takhle dlouho (3roky) kojí někde v Africe, kde pro děti nemají nic lepšího do úst. Imunitní základ jsi ji dala, tak můžeš být v klidu. A to říkám já, co kojení fakt můžu ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
20.12.13 15:22

Nekde jsem cetla, ze po roce uz to kojeni stejne pro dite neni tak prinosne a je to jen o zvyku, pak jsou ty nazory, ze se ma kojit co nejdyl a uprimne mi prijde podivne kojit chodici dite - ta predstava se mi nelibi a vubec se mi nelibi, kdyz to nekdo schvalne dava na odiv na verejnosti(a to jsou vetsinou takove ty „eko-bio-matky“ :P
8 mesicu podle me uplne staci, vzdyt nekdo nekoji vubec a deti jsou od pocatku na UM, proto to UM asi taky bylo vynalezeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
20.12.13 15:23

Mám syna 2,5roku a ještě kojíme, ale určitě tě neodsuzuju:)To nejlepší už dostala, teď je řada na tobě. Prostě si urči den a přestaň kojit. S hrdostí bych to všem oznámila, uleví se ti. Spíš se divím, že jsi to tak dlouho vydržela, když se necítíš dobře. Myslím, že nastal čas, aby jsi se dala do kupy:),protože pro dítě je nejdůležitější, že má zdravé a šťastné rodiče:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová