Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky řeším ted to samé. První měsíc mam belaru. Je mi 34 dve deti. Lecena neplodnost. Ja jde začala brat Pa mi to doktori poradili kvůli androgenni alopecii tj. Padani vlasu. Jako mela jsem před vanocema minervu(obdoba diane),ale po ni deprese, bolesti nohou…tak jde vysadila. Měsíc pauza a teď za sebou jeden měsíc s belarou. Libido na nule. Totálně. Tak ted přemýšlím, co je priorita. Mit na hlavě vlasy nebo raději spokojene manželství…dojtorka zd me uz zesili az ji řeknu, ze zvazuji vysazeni…jinak před antiko někdy chuť byla a velka a teď opravy ani tuk…a to dnes byla kamarádka taky na gynde pro antiko kvůli pms a dostala esete. Chtěla neco, co ji nebude tlumit. Tak ji doktor napsal toto. Jde zvědavá, jak to na ni zapusobi.
Ahoj, jsem na tom stejně.5 let jsem brala lindynette20 (od 16)a ke konci chuť žádná. Doktor mi tedy napsal belaru a pak se to zlepšilo, ale až tak po 3 měsích. Brala sem ji asi rok. Stejně mi to nevyhovovalo, tak sem ji přestala brát. Musím dodat, že po prvních prášcích lyndynette20 jsem se nehorázně osypávala a pak jsem z toho dostala i astma.Ale tenkrát to byla nejlepí ochrana. Astma se vyléčilo, ani nevím jak. Po vysazení prášků nastalo peklo. Mastná pleť, pupínky, krupička, mastné vlasy, padání vlasů, lupy jako blázen a samozřejmě 4 měsíce bez MS. Teď beru prášky na podporu obnovení cyklu. Už to trvá půl roku, vše se zlepšuje, pleť celkem dobrá, vlasy už se tolik nemastí, ale lupů mám stále hodně a MS stále slabá. Takže za mne už žádná hormonální antikoncepce, jelikož opravdu špatně snáším jakoukoliv změnu hormonů.