Průjem v 1. týdnu platíčka antikoncepce

18
22.3.15 16:18

Průjem v 1. týdnu platíčka antikoncepce

Ahoj, je mi 17 let, HA beru už asi půl roku a nikdy se mi nic podobného nestalo, tak nevím, jak se zachovat. Dnes ráno, cca v 5, mi začal průjem, že jsem 2× musela běžet na wc. Problém je, že jsem teprv v 1. týdnu platíčka - konkrétně dnes 7. pilulka. HA beru pravidelně v 6 ráno, jenže hodinu po tom co jsem si vzala tabletku jsem musela utíkat nazáchod znova (tedy dnes ráno po 3.) - cca v 7 jsem si tedy vzala náhradní pilulku. Jenže cca 15 minut po vzatí té náhradní jsem utíkala zas. To už byl průjem poslední a zbytek dne jsem v klidu, jenže po poslední -průjmové návštěvě toalety- jsem si už další prášek nebrala, přece jenom HA nejsou bonbóny a brát si 3. pilulku mi nepřijde ideální i když o tom teď uvažuji - do uplynutí 12h po době kdy si HA normálně bery mám ještě hoďku a půl - poraďtě prosím, mám si tu 3. přece jenom pro jistotu vzít? Pohlavní styk jsem měla v pátek, tedy předvčerejškem. V příbalovém letáčku na mou situaci píší jen : v případě sexu během minulého týdne se poraďte s lékařem''.. :( Děkuju moc za každou radu! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
22.3.15 16:26

Jelikož máš zřejmě narušené prostředí ve střevech tak je stejně možné, že by se prášek nevstřebal tak jak by měl. Brala bych to jako běžné zapomenutí v 1. týdnu a následující týden bych se chránila ještě i jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
22.3.15 16:30

Jenže jsem měla v pátek nechráněný pohl. styk a spermie v těle mohou prý až 5 dní přežívat, tak abych nemohla otěhotnět takto zpětně.. :/ Navíc při zapomenutí se ta tableta bere i se spožděním, tak nevím jestli tu 3., při možné nefunkčnosti 2 předešlých, brát…

Příspěvek upraven 22.03.15 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2471
22.3.15 16:35

Radsi se porad s lekarem. treti uz bych nebrala. kazdou pilulku je dobre vzdy uzivat s jidlem, jinak to muze mit spatne nasledky na traveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
22.3.15 16:41
@Sardinka03 píše:
Je lepsi pockat s nechranenym stykem az si telo na antikon. zvykne treba po mesici. podle me tvoje jatra tyhle hormony nezvladaji, proto ten prujem, ale radsi se zeptej gynekologa.

Všude řadí střevní chřipka, tak proč to hned házet na HA 8o. A po půl roce už by tělo na HA melo byt zvyklé.
Jinak zakladatelko, ted bych se radši dalších 7 dni chránila ještě jinak a myslím, ze i když byl styk v patek, tak pokud by se eventuálně vajíčko uvolnilo, tak to nebude hned a do te doby ty spermie neprezijou. Ono nejdřív to vajíčko musí dozrát aby se mohlo uvolnit a to za cca 2-3 dny nestihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.3.15 17:08
@Flue píše:
Jenže jsem měla v pátek nechráněný pohl. styk a spermie v těle mohou prý až 5 dní přežívat, tak abych nemohla otěhotnět takto zpětně.. :/ Navíc při zapomenutí se ta tableta bere i se spožděním, tak nevím jestli tu 3., při možné nefunkčnosti 2 předešlých, brát…Příspěvek upraven 22.03.15 v 16:49

Sice je to ještě pořád první týden, ale stát se to zítra tak už je to druhý a to bys řešit už vůbec nemusela. Takhle je to hraniční, já bych se nebála že se ovulace spustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí