Ztráta libida po HA

31
26.3.15 16:43

Ztráta libida po HA

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda některá z vás nemá zkušenost s absolutní ztrátou libida po braní HA? Než jsem začala brát HA, tak jsem na to měla chuť pořád a teď vůbec nic. Řeším to s Dr., ale ta si sama neví rady. Zkoušíme různé atk(Maitalon/Lindynette 20/Femoden), ale zatím žádná změna. Je mi 23, HA beru jak kvůli zabránění otěhotnění, tak kvůli velmi silné ms. Nejradši bych vysadila HA úplně, ale bojím se, že bych se zase trápila při ms. Byla bych moc vděčná, kdyby mi někdo s podobnou zkušeností poradil HA, která nemá vliv na libido.

Děkuji a hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1147
26.3.15 16:50

Já jsem brala x let Lindinette a chuť na sex minimální, za mě vysadit uplně a chránit se jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
26.3.15 16:52

Ty léky jsou volně dostupné? Nechala jsem si dát tělisko a od té doby je to hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
26.3.15 16:55

No rozhodně ne Mercilon, ten ze mě udělal totální frigidu :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
947
26.3.15 17:09

S mercilonem jsem to měla to samé, pak jsem přešla na yadine a pořád beze změny. Po vysazení antikoncepce po 10ti letech jsem byla jako bych se probudila do nového světa, byla jsem hodně překvapená a tehdy ještě přítel dnes už manžel taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.3.15 17:13

Veškerá HA za můj život (od 16 do 31 let - milion druhů prášků, Mirena) ve mě naprosto zabila veškerou chuť na sex. Když se na to dívám zpětně, nechápu, jak jsme mohli zplodit dvě děti. Ale já nikdy nevěděla, že to způsobuje antikoncepce, myslela jsem si, že to tak prostě mám.. jé, jak já se mýlila :-D po porodu syna před 3,5 lety jsme se s manželem domluvili, že to zkusíme bez hormonů - jsem zcela nový člověk ;) ještě, že jsem na to přišla v těch nejlepších letech :-D (jo, mám endometriozu, takže příšerné bolesti při každé ovulaci a menzes, pms jako kráva, před ms taky nemám chut na sex, ale ve zbytku měsíce to prý stojí zato - se nechal slyšet manžel ;) ). Hormony už nikdy nechci, pokud to nebude životně důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CarolS
26.3.15 17:25

Tak to je strašně individuální a poradit se prostě nedá ;) Já kdysi brala Mercilon a na libido to nemělo sebemenší vliv. Teď beru Lunafem a jsem strašná frigida! Věk mám stejný jako ty. Beru ho teď čerstvě, mám za sebou první platíčko, tak tomu dám šanci ty 3 měsíce, jestli si to sedne a kdyžtak zkusím něco jiného. A kdyby ani to nepomohlo, vysadím. Sice nerada, je to pohodlné, krásně se mi srovnala pleť, ale šťastné partnerství je mi přednější :jazyk: Kdybych byla sama, tak to neřeším :)

• Citovat
  • Upravit
6578
26.3.15 17:35

Já mám dojem, že HA, která nesnižuje libido snad ani neexistuje. :roll: Brala jsem Triquilar a libido nula nula nic. Kamarádky s různýma jinýma HA to stejné a nenarazila jsem snad na žádnou, které by se při braní HA libido nesnížilo. Kvůli tomu se mi do HA už vůbec nechce, ale další dítě v plánu taky není, takže to musím nějak pořešit… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.3.15 17:59

@BarkingPaw ano mám. Pak už jsem HA vysadila, protože s frekvencí 1× za měsíc nám to oběma přišlo zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.3.15 18:25
@lleennttiillkkaa píše:
@BarkingPaw ano mám. Pak už jsem HA vysadila, protože s frekvencí 1× za měsíc nám to oběma přišlo zbytečný.

Můj přítel by juchal štěstím, kdyby alespoň 1× za měsíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
26.3.15 18:33

Nuvaring - to samé, nula nula prd, když jsem to říkala gyndaři, tak se uculoval. A po půl roce jsem to s tím vzdala a zase se to vrátilo k normálu. Teď mám tělísko, bez hormonů, a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.3.15 18:33
@BarkingPaw píše:
Můj přítel by juchal štěstím, kdyby alespoň 1× za měsíc :)

ježiš, a co budete dělat za 10 let? jste mladí, máte si užívat, dokud vás ve dne v noci nebudí děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
26.3.15 18:41

@Iffka Jsme z toho oba zdeptaný až na půdu, hlavně když si vzpomenem co bylo předtím než jsem začla HA brát. Příští týden jsem obj. k Dr., tak jsem asi naposledy ochotná ještě jednou HA změnit a doufat a jinak nezbývá nic jinýho než vysadit asi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.3.15 19:15

Hele, my máme s manželem strašně hezký vztah, jsme spolu 14 let, nikdy jsme se nehádali, rozumíme si jak nikdo na světě.. ale toto s náma dělalo fakt divy :-( nestálo nám to za to, rozhodně ne. Dala jsem mu na výběr - bud budu nudná frigidní bez vášně, ale také bez výkyvů nálad, bez pms, bez p,„protivného týdne“, nebo to ten týden, 10 dní před ms vydrží, to mi totiž vadí nejen sex, ale i doteky :oops: a zbylé dva tři týdny přede nebude stíhat utíkat ;) zvolil variantu b), já ji vzala i za cenu opravdu velkých bolestí při ovu a ms, praktikujeme jinou ochranu a jsme myslím šťastní a spokojení oba dva. Jen holt musím tlumit bolesti Algifenem a jinýma s. ágorama, ale něco za něco.
Být vámi, zvolím nehormonální antikoncepci, jste opravdu moc mladí na sexuální abstineci - nedobrovolnou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.15 20:52

Toto jsem řešila před půl rokem a vyřešila tak, že jsem hormony vysadila. A je ze mě jiný člověk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí