Strach ze ztráty svobody?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
6.6.11 12:26

Já to v těhu tedy neřešila, ale máš pravdu, teď si to moc dobře uvědomuju, ztráta svobody to je. No ale neberu to nijak tragicky, to je život. Ber to tak, že sis té absolutní svobody užila dost, já jsem také děti měla později jako ty a život je změna.
Jo a užívej si té volnosti s jedním mimčem, až budeš mít dvě, to budeš teprv v řiti :mrgreen: a a ni si nechci představovat, jak na tom jsou maminy od tří prďochů :roll: :nevim: :mrgreen:
Hlídání mám teda jen v nejnutnějších případech na staršího a to až od roku a třičtvrtě, když jsem přestala kojit úplně. Jestli ti někdo pohlídá i malé mimi, tak to budeš mít obrovskou výhodu a hned to bude o něčem jiném.

Příspěvek upraven 06.06.11 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.6.11 12:29
Bin píše:
jizvíková píše: :) si zvykneša ano omezování to je :) prostě se všechno podřídí dítěti… my nemáme babičky a dědečky, takže třeba na nákup jezdí manžel sám už od mého prvního těh. ( rizikové) teď se do auta s nákupem a kočárem nevejdeme, takže já trčím s třema doma a manžel se seznamem plení obchod
je pravda, že radši vyšlu manžela nakupovat samotnýho se seznamem, protože je náročný rvát do auta dvě děti, skládat kočár a zas vyndavat a pak s nákupem rvát nahoru…ale jde to…záleží na co máme náladu :mrgreen:

no, vy mate jeden kocar, my mame kocary dva, takze fakt nakup nehrozi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.6.11 12:30
Gina108 píše:
a a ni si nechci představovat, jak na tom jsou maminy od tří prďochů :roll: :nevim: :mrgreen:

no, jak? doma, doma, doma, doma a pro změnu doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.6.11 13:34

Budeš ráda ,že je všechno jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.6.11 13:37

Velmi doporučuju knížku Bonding - porodní radost. Někdo to považuje za alternativní batikovaný nadstandard, ale bonding po porodu by ti mohl situaci hodně ulehčit v přijetí dítěte ne jako vetřelce a „kazišuka“, ale někoho, kdo je na tobě plně závislý a přitom ti může tolik dát.

Já mám teď druhé dítě, a i v druhém těhotenství mě přepadali myšlenky typu „na co jsem se to proboha dala“, že už jsem mohla mít klid, když je dvouleťák jakžtakž samoobslužný. U prvního syna mě často popadla chuť se jít někam cournout, vyrazit třeba do kina a teprve pak mi došlo, že nelze, mám tady to dítě, musela bych ho vzít s sebou…
Nevzdávej se všech svých koníčků „kvůli dítěti“, ale nesnaž se přes moc zapojit maličké dítě do svého života jen jako jakýsi přívěšek. Je to člověk, zaslouží si, aby se respektovali i jeho potřeby, nejen ty tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
6.6.11 14:05

stejné pocity jsem mněla v šestinědělí chtěla jsem utéct zbalit se a frnk nespala jsem nic nestíhala malá pořád jen řvala a já sní. Ted mám jít v listopadu do práce a nemůžu si představit,že s dcerou nebudu. Jako malá když jsem viděla jak má moje máma „jednu sukni“ a mi se sestrou všechno tak jsem si říkala taková nikdy nebudu a v sobotu jsem koupila malé kalhoty za 800,– co jí určitě už za rok nebudou a já se rozhodolava nad kalhotama pro sebe za 500,– a nakonec jsem si je stejně nekoupila :nevim:.
Bude to všechno v pořádku nestresuj se až ti jednou ten tvůj uzlíček řekne mámo,mami… budeš si připadat jako ta nejšťastnejší bytost na světě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.6.11 14:08

Holky diky za podporu… clovek by nemel myslet jenom sam na sebe, to vsechno dobre vim. Ja jsem asi dost spatne pizpusobivy clovek, kdyz nad sebou tak premyslim. Je fakt, ze jsem byla dlouho sama a desila jsem se i vztahu samotnyho. Uz to pro me bylo urcity omezeni. A ted svyho chlapa miluju a nevymenila bych ho za nic svete. A nic z toho co pro nej delam, neberu jako omezeni. S ditetem to bude jiste stejny… diky, ze jste mi pomohly si tohle uvedomit. Vim, ze par takovych kritickych dni, se do porodu jeste objevi, ale ted je mi o moc lip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
6.6.11 22:05

Blanko :mrgreen: jak píšeš s těma kalhotama… já se už dvě mšsíce chystám ke kadeřnici. Ale dneska jsem prckovi objednala hrací deku, lehátko a nějaké hračky od Lamaze, takže skoro 5000,– v čoudu… asi si na kadeřníka zase měsíc počkám :mrgreen:

gerdale já se poporodních stavů bála, moc. Mimčo jsem chtěla, těšila se, ale bála jsem se jak to zvládnu, protože já jsem děsnej zmatkař :roll: Ale žádná poporodní krize se nekonala a za malýho bych dejchala, takže uvidíš, že jak bude prcek na světě a ty na něj budeš koukat,jak spokojeně spinká a že je odkázanej plně na tebe, tak budeš mít slzy na kraji :andel: jako já, když mě přítel načapal u postýlky jak brečím štěstím a strachem o malýho… prostě směsice různých pocitů a velké mateřské lásky :oops: :andel: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí