Ztráta vědomí

647
18.8.21 10:10

Ztráta vědomí

Ahoj.
Předem chci říct, že vím, že tu není lékařská poradna, ale i přesto se chci zeptat, zda jste se někdo nesetkal s něčím podobným.

Poslední rok trpím bolestmi hlavy ( i partner ), za celý život 30+let jsem s tím nikdy problém neměla. Do toho se přidává nachlazení, ucpaný nos a bolesti v krku. Dle ORL to vypadá, že mi prostě vadí nošení roušek - viry, bakterie co se uchytí na látce dychate do sebe, ven a zase zpět. Případně mě chce lékařka zkusit poslat na alergologii. Ale že bych na zralá :mrgreen: kolena měla nějakou alergii? Když celý život negativní. 8o

Ale dnes se mi stala zvláštní věc, podobná se mi stala kdysi na základní škole. Ráno jsem šla na WC a prostě jsem ztratila vědomí. Nevím, jak nevím proč.
Seděla jsem na WC a pak se probudila na zemi asi o čtvrt hodiny později 8o
Nic mi není. Jen trochu monokl na oku, k lékaři jít nechci - nejsem typ co někde lítá kvůli prkotinam. Ale trápí mě prostě bolesti hlavy ( přisuzují to dehydrataci, se kterou mám problém - nehlídam si pití, ale nikdy mě hlava nebolela ).
Bolesti hlavy ( ne spojené s pádem ): nad očima, spánky, vzadu dutiny. Nikde jinde, nikdy jindy. :nevim: Ucpaný nos, případně zahlenění krku. Střídavě je to dobré a pak zase ne, po celý rok, možná ještě dříve. :(

Nemáte někdo podobné problémy, zkušenosti? Jinak dodám epilepsii, RS, tlak, či tak ničím podobným netrpim. Jak píšu NIKDY jsme s přítelem problémy s bolesti hlavy nebo nachlazením ( já osobně roky bez nemoci, ač kolem mě lidé padali ) neměli/a. Jediné co se změnilo krom toho, že si nehlídam pití, tak že i méně sportuji.
Ale toto mě už obtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.8.21 10:15

Co páteř? Nemáš problémy s krční páteří?
Muže to být cokoliv a takhle po internetu těžko říct.
K doktoru bych mazala okamžitě! Pokud jsi byla mimo vědomi 15 minut tak to fakt není sranda. Není to prkotina, naopak.Jen tohle ti k tomu řeknu.
To proč mas bolesti hlavy to muže být opravdu cokoliv - zašla bych spíše na neurologii, ti se zabývají bolestmi hlavy.

• Citovat
  • Upravit
53518
18.8.21 10:37
@Danielss píše:
Ahoj.
Předem chci říct, že vím, že tu není lékařská poradna, ale i přesto se chci zeptat, zda jste se někdo nesetkal s něčím podobným.

Poslední rok trpím bolestmi hlavy ( i partner ), za celý život 30+let jsem s tím nikdy problém neměla. Do toho se přidává nachlazení, ucpaný nos a bolesti v krku. Dle ORL to vypadá, že mi prostě vadí nošení roušek - viry, bakterie co se uchytí na látce dychate do sebe, ven a zase zpět. Případně mě chce lékařka zkusit poslat na alergologii. Ale že bych na zralá :mrgreen: kolena měla nějakou alergii? Když celý život negativní. 8o

Ale dnes se mi stala zvláštní věc, podobná se mi stala kdysi na základní škole. Ráno jsem šla na WC a prostě jsem ztratila vědomí. Nevím, jak nevím proč.
Seděla jsem na WC a pak se probudila na zemi asi o čtvrt hodiny později 8o
Nic mi není. Jen trochu monokl na oku, k lékaři jít nechci - nejsem typ co někde lítá kvůli prkotinam. Ale trápí mě prostě bolesti hlavy ( přisuzují to dehydrataci, se kterou mám problém - nehlídam si pití, ale nikdy mě hlava nebolela ).
Bolesti hlavy ( ne spojené s pádem ): nad očima, spánky, vzadu dutiny. Nikde jinde, nikdy jindy. :nevim: Ucpaný nos, případně zahlenění krku. Střídavě je to dobré a pak zase ne, po celý rok, možná ještě dříve. :(

Nemáte někdo podobné problémy, zkušenosti? Jinak dodám epilepsii, RS, tlak, či tak ničím podobným netrpim. Jak píšu NIKDY jsme s přítelem problémy s bolesti hlavy nebo nachlazením ( já osobně roky bez nemoci, ač kolem mě lidé padali ) neměli/a. Jediné co se změnilo krom toho, že si nehlídam pití, tak že i méně sportuji.
Ale toto mě už obtěžuje.

Na preventivní prohlídky chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.8.21 10:44
@Anonymní píše:
Co páteř? Nemáš problémy s krční páteří?
Muže to být cokoliv a takhle po internetu těžko říct.
K doktoru bych mazala okamžitě! Pokud jsi byla mimo vědomi 15 minut tak to fakt není sranda. Není to prkotina, naopak.Jen tohle ti k tomu řeknu.
To proč mas bolesti hlavy to muže být opravdu cokoliv - zašla bych spíše na neurologii, ti se zabývají bolestmi hlavy.

Ne, záda nebo krk mě nebolí. A nemám, ani žádné problémy.

A jak píšu - všímám si toho, že ucpané dutiny, zahlenění mám vždy po chvilce nošení roušek a hlavně je divné, že bolesti hlavy trpí i partner. Ani u jednoho to nikdy (!)nebývalo.

Jinak co se týká neuro. Nechtěla jsem to zmiňovat, ale v roce 2014 jsem byla hospitalizována kvůli podezření na RS. Což se díky lumbální punkci a magnetické rezonanci vyloučilo. :palec: Pravidelně jsem chodila do roku 2018 každý rok na kontroly. Úbytek bílé hmoty na čtyřech místech se drží, nezvětšuje - což je základ. Jinak by to byl problém. Z čeho to mám nikdy nezjistili. Buď podezření na prodělanou boreliózu, a nebo užívání kdysi antidepresiv. Nic jiného je nenapadlo… Je, ale zvláštní boreliózu jsem nikdy neměla 8), ač jedno klíště mi na základní škole dalo pořádně zabrat a já skončila na, vyřezávání, v nemocnici. Roky jsem pak měla za krkem bouli, pak zmizela. :think: :nevim: Ale od té doby na mě klíšťata nejdou :potlesk: a to chodím do lesa v krátkém oblečení a bez spreje. :dance:

Dobře. Popřemýšlel a k lékaři případně zajdu. :think: :roll: Mě spíš napadlo, zda tyto problémy ( bolesti hlavy a dutin ) nemá někdo další poslední rok a případně to řešil. :kytka:

Je pravda, že jsem teď docela ve stresu ( práce ) + neodrzuji pití, tolik se nehybu jako dříve.

Každopádně děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 10:47

Se ztratou vedomi bych asi k doktorovi sla, s tim tedy zkusenost nemam.
Ale to ostatni jsem mela dost podobne a uz v dobe predcovidove, urcite to tedy nebylo z rousek - kdyz mi bylo jednou fakt blbe, tak na ORL usoudili, ze je to pocinajici zanet dutin, ten se vylecil a zlepsilo se to, pak zas zhorseni. Nekolikrat se lecily dutiny, zaroven jsem dostala cezeru (to je na alergii) a sprej do nosu taky na alergii - a to i pres to, ze sice jsem alergicka na pyly trav, ale tohle bylo mimo tu moji pylovou sezonu. A od te doby vyrazne zlepseni. Je to uz pres dva roky - sprej strikam jen v pylovy sezone, kdykoliv zkusim cezeru vysadit, zas se to vrati - bolest hlavy presne jak pises, ucpany nos, ryma, pokaslavani. Na alergologii mi zadnou dalsi alergii nenasli, takze nikdo nevi, proc to tak je, ale jsem rada, ze vim, co mi pomaha :nevim:

• Citovat
  • Upravit
647
18.8.21 10:47

@Russet Ani, ne. K lékaři jdu když mě něco trápí ( což roky nic nebývalo, žádné onemocnění ). Ale mám solidního a svedomyteho lékaře, tak že EKG nebo EEG nevím, odběr krve, tlak… To vše řeší a poslední prohlídku mám letos na jaře.
Před asi dvěmi měsíci jsem právě u něj řešila ty bolesti hlavy a zahlenění - dle něj je to tím, že díky práci střídám teploty. Na ORL zjistily, že žádné polypy v nose nejsou, jen prostě zúžené cesty ( od narození ) a případně to přisuzují možné alergii - roušky. Za dva týdny jdu zas na kontrolu, po dobrání léků co mi dali. Ale testy na alergie by se dělali na jaře nebo podzim, prý.

Příspěvek upraven 18.08.21 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.8.21 10:48
@Anonymní píše:
Se ztratou vedomi bych asi k doktorovi sla, s tim tedy zkusenost nemam.
Ale to ostatni jsem mela dost podobne a uz v dobe predcovidove, urcite to tedy nebylo z rousek - kdyz mi bylo jednou fakt blbe, tak na ORL usoudili, ze je to pocinajici zanet dutin, ten se vylecil a zlepsilo se to, pak zas zhorseni. Nekolikrat se lecily dutiny, zaroven jsem dostala cezeru (to je na alergii) a sprej do nosu taky na alergii - a to i pres to, ze sice jsem alergicka na pyly trav, ale tohle bylo mimo tu moji pylovou sezonu. A od te doby vyrazne zlepseni. Je to uz pres dva roky - sprej strikam jen v pylovy sezone, kdykoliv zkusim cezeru vysadit, zas se to vrati - bolest hlavy presne jak pises, ucpany nos, ryma, pokaslavani. Na alergologii mi zadnou dalsi alergii nenasli, takze nikdo nevi, proc to tak je, ale jsem rada, ze vim, co mi pomaha :nevim:
:srdce: :palec:

Mi, ani neříkej, že budu v pozdějším věku alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.8.21 10:49

@Danielss Co takhle defekacni synkopa, jestli malo pijes a mas z toho nizky tlak, tak kdyz se jeste snizi… pry to neni vzacny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.8.21 10:52

@bobulka88 Tlak mám normální. Nijak extra nízký tlak. Ne pravda, že díky sportování tep/tlak klesá. A pití opravdu neodrzuji. Na to jsem celý život flink :(

A první náznak dehydratace u mě začíná zapomínáním, mozek přestává fungovat, následně křeče do rukou. Bych si dala facku, když to teď píší a čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.21 10:55

U mě i pár dalších známých se po covidu objevila právě zhoršená jarní alergie, věčná rýma, ucpaný nos… U sebe jsem vypozorovala, že to je horší po některých potravinách - mléko, vejce, sója, kvasnice ve větším množství. Od té doby, co jsem tyhle potraviny eliminovala, je 90% problémů pryč.

• Citovat
  • Upravit
2427
18.8.21 10:57

Co znamená „i partner“? Že i partnera bolí hlava? Nemáte v domě nějakou plíseň, plyn…? A ztráta vědomí není prkotina, mělas jít rovnou. Jo, může to být obyčejnej nízkej tlak, ale taky něco horšího.
Od roušek to fakt nemáš :roll:, pokud teda nenosíš jednu dva měsíce v kuse, aniž bys ji aspoň vydezinfikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32137
18.8.21 11:01

Alergie se muze nahle projevit i ve vyssim veku (babicka celozivotni chovatelka kocek - alergie na zvireci srst od cca 55r).

V okoli mam par pripadu nahleho omdleni, vetsinou to nejak souviselo s krcni pateri. Asi bych precejen k lekari zasla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
18.8.21 11:04

@KimL Ano, i partnera bolí hlava ( často ) + únava. :nevim:

Ne, v bytě se nic nezměnilo. A třeba plíseň, plyn, změna květin u nás nehrozí.

Jinak ta rouška - nevím, myslím si o tom své, protože mě stačí si ji dát na 15 minut když jedu busem a za chvíli chraptim, cítím ucpaný nos a bolesti v krku 8o Mám nano, tak že se dá prát, ale často ji nenosim. Tak že třeba i několik dní leží. Ale třeba na dnešek mě opravdu fest bolí hlava + zase ucpaný nos. A po probuzení když jsem se protáhla mi projela šílená bolest mezi spánky…

Přitom roušku jsem neměla, včera. Jen jsem byla v zakouřeném prostředí pár hodin včera - jsem nekuřák nebo jsme doma nekuřáci. A bylo to po velmi dlouhé době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
18.8.21 11:04

@Danielss jaký máš cukr? Ztrátu vědomí může způsobovat i hypoglykémie. Jinak mě napadá, jestli nemáte doma něco, co vám škodí, jestli třeba někde neuniká nějaký plyn, nemáte někde skrytou plíseň apod. Roušky nosíš jak často? Menis je jak se mají? Covid jste měli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
18.8.21 11:06

@Danielss a je to horší ráno? Nemůžeš mít třeba něco v posteli? Matrace máte nové? Abys v tom neměla roztoče třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí