Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jste se někdo setkal s tím že by Váše zubařka odmítla Vám udělat RTG zubů.
Jde o to že k moji dosavadní zubařce jsem přešla někdy před rokem cca. Od té doby co jsem u ní mi za celou dobu neudělala RTG zubů, údajně není potřeba. Řekla jsem jí samozdřejmně, že by měla přece jen jsem přešla k ní+ preventivní ko. Jenže i tak nic. Teď ale nastal problém že mi začali růst osmičky..Bolí to jako čert
.Byla jsem u zubařky znovu a prý RTG není potřeba že mám příjít až to bude hodně bolet
. Ráda bych přešla k jíné ale bohužel v dnešní době je to těžký. Hlavně ani nevím jak ty osmičky rostou. A aby mi to vytrhli v Brně tak musím mít žádanku a tu mi paní zubařka taky napsat nechce. Protože je schopná to vytrhnout taky, o tom nepochybuji ale 3650kč se mi opravdu dávat nechce. ![]()
Tak moje otázka zní, opravdu může odmítnout mi udělat RTG a nevystavit mi žádanku? A pokud je tu někdo z okolí Brna/Prostějova nebo Olomouce, víte o nějaké zubařce nebo zubařovi kteří nabírá nový pacienty?
Děkuji za odpověď.
![]()
Mně dělá zubař pravidelně rentgen, aby odhalil kaz v mezizubním prostoru. Má tvá zubařka rentgen v ordinaci?
@Ali32 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jste se někdo setkal s tím že by Váše zubařka odmítla Vám udělat RTG zubů.
Jde o to že k moji dosavadní zubařce jsem přešla někdy před rokem cca. Od té doby co jsem u ní mi za celou dobu neudělala RTG zubů, údajně není potřeba. Řekla jsem jí samozdřejmně, že by měla přece jen jsem přešla k ní+ preventivní ko. Jenže i tak nic. Teď ale nastal problém že mi začali růst osmičky..Bolí to jako čert.Byla jsem u zubařky znovu a prý RTG není potřeba že mám příjít až to bude hodně bolet
. Ráda bych přešla k jíné ale bohužel v dnešní době je to těžký. Hlavně ani nevím jak ty osmičky rostou. A aby mi to vytrhli v Brně tak musím mít žádanku a tu mi paní zubařka taky napsat nechce. Protože je schopná to vytrhnout taky, o tom nepochybuji ale 3650kč se mi opravdu dávat nechce.
Tak moje otázka zní, opravdu může odmítnout mi udělat RTG a nevystavit mi žádanku? A pokud je tu někdo z okolí Brna/Prostějova nebo Olomouce, víte o nějaké zubařce nebo zubařovi kteří nabírá nový pacienty?![]()
Děkuji za odpověď.
![]()
Určitě změnit zubaře. Na RTG máš jednou za čas nárok na pojišťovnu, Zkusila bych někam do nemocnice s těmi osmičkami, tam by tě měli vzít i bez žádanky.
Změň zubaře. Mám stejnou zkušenost. Stará zubařka nikdy rentgen neudělala, nová cca před 2 týdny ano. Sice jen jeden mezizubní kaz, ale hluboký jak 🐷. Vypadá to navíc, že zub odumřel. Stoličky nejlépe řešit na stomatochirurgii
Na panoramaický (velký) rtg je nárok jednou za dva roky z preventivních důvodů.
Rtg si můžeš zaplatit jako samoplátce, ale myslím, že je nutná žádanka. Nevím, jestli jde udělat rtb zubů bez „papíru“ od lékaře. Stojí několik set korun. Není to drahé.
To je divný, já mám rentgen pravidelně jako součást prevence, změnila bych určitě zubařku, i kdybych měla dojíždět. Zuby nejsou sranda, to nechceš riskovat.
@Liberalissima píše:
To je divný, já mám rentgen pravidelně jako součást prevence, změnila bych určitě zubařku, i kdybych měla dojíždět. Zuby nejsou sranda, to nechceš riskovat.
Právě že jsem si dost užila a opravdu nechci mít zuby v dezolátním stavu. ![]()
Moje předešlá zubařka během preventivní kontroly udělala i RTG.
A moje dosavadní vlastně ani neřeší preventivní kontroly. To se mi prostě nelíbí.
Tak obvolávám dnes zubaře, snad najdu. ![]()