Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chci se zeptat, zda je nutné mít v těhotenské průkazce záznam o návštěvě zubaře.Děkuji ![]()
Ahoj, treba me v Praze - Podoli pri registraci rekli, ze to v te prukazce byt MUSI (a jeste mi to dali napsane na specialnim papire) + ty dalsi vysetreni - prakticky a EKG nebo co to je ![]()
Ale treba pred 2 rokama to tak striktne nevyzadovali..
Takze podle me zalezi na porodnici…
Mě se moje dr.koukla,jestli jsem tam byla…
a já byla dokonce 2krát ![]()
Proč si tam nedojít,že…stejně se chodí jednou za půl roku na kontroly ne?????
Je lepší si tam zajít. Teď máš relativně dost času s mimískem už se tam tak lehce nedostaneš. ![]()
Kontroly jsou doporučovány jednou za půl roku.
Musí a pokud možno 2×. Na začátku těhu a ke konci.
Aspoň po mě gyn. i zubní vyžadovala.
Co znamená musí? Jako že bez toho neporodíš?
Já teda u zubaře byla - v prvním těhu dvakrát a teď při posledním jednou, protože mi bylo celé těhotenství zle a zubař se mi odstěhoval z centra Prahy do nějakých kotěhůlek, takže výprava k němu byl výlet na půlden. Byla jsem tam někdy v listopadu (termín porodu v únoru) a řekl mi, že když mi to vyjde, mám přijít v lednu, ale že jako nutné to nevidí. A to už jsem se tam nedostala.
Určitě je lepší tam zajít, protože neléčený zánět může ublížit miminku.
hkac píše:
Co znamená musí? Jako že bez toho neporodíš?
No, to by me taky zajimalo.. Chvili jsem premyslela, ze se vyprdnu na to EKG (nemela jsem cas tam jit) a vyzkousim, jestli me bez toho jako odmitnou prijmout do porodnice ![]()
Ten zubar me netrapil, protoze chodime 1× za pul roku i s malym ![]()
Tak já sem taky zašla k zubaři i na EKG ale není to určitě životně duležité.Co potom ty maminy co nechodí ani na prohlídky.Že jich taky není málo.Tak taky odrodí.
já byla dokonce dvakrát ,jsem i byla ráda, že mi zubařka zkontrolovala…:-) i dr. vždy kontroloval, zda mám kkontrolu od zubní…
Já u zubaře nebyla
Gynekolog mi říkal, že to být nemusí. U praktického na vyšetření a EKG samozřejmě ano.
madi píše:
Já u zubaře nebylaGynekolog mi říkal, že to být nemusí. U praktického na vyšetření a EKG samozřejmě ano.
Myslím, že nemusíš nic, ale je to v zájmu tvém i dítěte, tak nevím, proč nezajít, zvlášť když na zubní se stejně chodí pravidelně každý půlrok, takže bych tam šla tak jako tak. Těhotná netěhotná… Kdežto k praktické MUDr. chodím jen s angínami apod., když mi opravdu něco je. Tam preventivně nechodím. ![]()
Hlavně (jak už psal někdo výše) zánět může uškodit i miminu. A ty o tom ani nemusíš vědět. Hlavně je fakt, že po porodu se na nějkaou větší opravu už těžko s mimčem dostaneš. Mně předminulý týden trhali 8 a jsem ráda, že to mám za sebou. Jen měli strach, abych jim tam neporodila ![]()
Já u zubaře nebyla, protože jsem žádného neměla
, nikdo neřekl ani ň. Teď už mám=) takže v příštím těhotenství tam normálně půjdu. Ani na EKG mě nikdo neposlal, jen prohlídka u praktické dr.
To myslím, že nebudeme jediné kdo tam nebyl. Mám ze zubaře fobii
Já jsem se ptala sestřičky na gyndě a ona říkala, že mě tam dotáhnout nikdo nemůže, takže je to na mě
Teď už jen aby se ve mě nějaký ten „pulec“ mého manžela usadil ![]()
Holky, jak dlouho trvalo Vám otěhotnět po vysazení HA?
ykai píše:
To myslím, že nebudeme jediné kdo tam nebyl. Mám ze zubaře fobiiJá jsem se ptala sestřičky na gyndě a ona říkala, že mě tam dotáhnout nikdo nemůže, takže je to na mě
Teď už jen aby se ve mě nějaký ten „pulec“ mého manžela usadil
Holky, jak dlouho trvalo Vám otěhotnět po vysazení HA?
Já nemám ze zubaře fobii, jen je mi to nepříjemné. Když mi doktor výslovně říkal, že nutné to není, tak jsem se na to vybodla
EKG mi dělali v rámci prohlídky u praktické. No ona to byla odfláknutá prohlídka, udělala mi jen EKG a prohlídla nohy, jestli nemám křečové žíly. Tot vše ![]()
Po vysazení HA jsem otěhotněla do měsíce, až jsem byla sama překvapená ![]()