Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, zajímalo by me kolik jste platili za zubni korunku? Otisky, vyrobeni, nasazení …u nás na vsi je zubař a celokove to vyjde na 12 tis., přijde mi to docela hodně, ale možná tak ty ceny už teď jsou
Mám za sebou teď dostavbu zubu - 3000,– a příští týden jdu pro korunku - 7000,–
Před tím 5× Endo po 3000,–. Mám nějaký zahnutý kořen jeden, takže na tom jednom zubu to nešlo vůbec vyčistit a pořád se mi tam dělal zánět.
Takže 25 000,– zub..
A čekají mě ještě 4. Snad jsou v lepším stavu a budou levnější
![]()
@orionk uff tak to je mazec, to už je snad jak cena implantátu ![]()
@paandatko takze asi standard, jsem kdysi měla korunku za 3 tisíce, nooo asi bývalo ![]()
Celkově asi 4 tisíce… I s nástavcem, protože z mého zubu nic nezbylo. Ale to bylo ještě za zubařky, která dělala na pojišťovnu a skoro nic se neplatilo. Je to 5 let
Me to stejne hlava nebere, ldyz se podívám na pojišťovnu, tak za zubare tam mám minimální částky…takze i když má smluvní třeba VZP, tak proste dneska člověk všechno platí a holt musí zaplatit zubari drahé přístroje, zaměstnance atd …naštěstí i když jsem na mateřské tak to ještě tak nějak dáme (strasne se mi po narozeni dítěte zkazily zuby, a to opravdu čistím poctivě, potvrzeno zubarem)….je mi opravdu lito lidi, co na takovéhle částky nemají finančně. Bolest zubu je pro me horší než porod
@andreabak Tu první korunku mám 6 let a ta stala do 10 tisíc. Impllantat mě stál 5 let zpět 25, teď už to bude mnohem víc. Jsou to pálky, ale pokud pojišťovny budou proplácet jen péči to let za opicema, lepší to nebude.
Taky je mi líto těch, co na to nemají. Já už mám v puse peněz jako za auto. Ale nelituji, konečně mi dal někdo zuby doporadku.
@paandatko přesně, to co jsem už narvala do zubare, tak by bylo na auto…vždycky odcházím od zubare a říkám si, mm tak za tohle jsem si mohla koupit to a to, ale bohužel dneska je člověk rad za zubare a hlavně kvalitního
@andreabak píše:
Ahoj, zajímalo by me kolik jste platili za zubni korunku? Otisky, vyrobeni, nasazení …u nás na vsi je zubař a celokove to vyjde na 12 tis., přijde mi to docela hodně, ale možná tak ty ceny už teď jsou
Samotná korunka kolem 7 tis., čištění 1 kanálek/3 tis. Záleží jestli je do toho započítána i čištění a příprava zubu nebo ne. Pak je to drahý či ok ![]()
Tak záleží na materiálu. Nějaká šitózní asi může být i a pojišťovnu, ale tu bych si do huby nedala. Naštěstí mám zuby komplet svoje a na obdobné věci se neschyluje.
Cca 10.000,– Kč. Bez kanálků, není třeba do nich aktuálně zasahovat. Cena z minulého týdne. Klinika v krajském městě.