Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím,
Ráda bych se poradila, mám 5 ti měsíčního syna. Z pátku na sobotu byl poprvné v noci šílený hysterický řev (do ty doby spal docela dobře) totéž i ze soboty na neděli a v něděli odpoledne - vždy jsme za den dali pouze jeden čípek paralenu a byl klid. V pondelí byl klid nic jsme nemuseli dát, v úterý k večeru zase řev, paralen zabral. Ve středu jsme nic nedali a noc ze středy na čtvrtek zase peklo, řev a buzení každou půl hodinu. Mohou to být zuby? Takhle nonstop každý den? Jak dlouho to bude takhle trvat a jak případně dítěti ulevit? Doktorce se nemohu dovolat a nevím zda do něj takhle obden mohu rvát paralen čípek. Děkuji za rady.
Jako paralen bych dávala při horečkách. Ne proto, že dítě brečí. Na růst zubu jsou chladicí kousatka a gely.
Já naopak Paralen nedávám při horečkách, ani vysokých, ale při bolestech, zejména bránících spánku.
@Maja94 Řekla bych, že máte ověřeno, že syna trápí bolesti. Pokud jsou od zubů, snad pomůže nějaký ten gel.
@araw píše: Více
Pokud nefungují kousátka ani gely a díte bolestivě pláče, tak mi příjde blbý nechat ho v bolesti.
@araw pokud uz ma opravdu bolesti, tak je paralen spise vhodny
U zubů tohle být může, jestli chceš šetrnější variantu cipku, tak zkus viburcol