Zuby osmičky a zánět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
15.8.25 15:25

Zuby osmičky a zánět

Ahoj všem, zuby téma které všichni známe a jsou hrozné věci ale co si budem zuby to je peklo! Mám potíže se všemi a záněty, kazy a bohužel se bojím a nechodím nikam k zubaři dlouho… hlavně mě trápí 7čka dolní ale čištění kanálků nechci mám tam zánět a kolem zubní kámen… osmičky rostou pod dásní a dost bolí u lékaře jsem se vždy dusila a šílený strach…

Někdo poradit jak udělat levnější něco abych o tom nevěděla? A pomáhá třeba analgosedace? Někdo říkal, že prý vnímal všechno..a zbytečně dali 10 tisíc..to je hodně peněz..tak abych věděla nebo kde dělají narkózu celkovou (Ústecký kraj) moc děkuji 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5933
15.8.25 15:41
@Rose99 píše: Více

Ty si koleduješ o sepsi. Nechodit roky k zubaři a nechat si vyhnívat zuby, rozjíždět záněty, to můžeš skončit v nemocnici nebo na márách. Přeci nejsi taková bábovka. Když tam chodí jiní, zvládneš to také. Ale fakt je, že před pár měsíci psali o jednom bezdomovci odněkud ze severní Moravy. Byl tak posr… strachy ze zubaře, že roky k němu nechodil, až se mu rozjela sepse a umřel. Takže mazej k zubaři jako každý normální člověk.

A v sedmičce máš zánět a nechceš čistit kanálky? To je jako říct, že máš slepák, ale nechceš ho vyndavat. V tom případě doporučuji Bohnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
15.8.25 17:50

Prosím tě, zubař už dneska fakt nebolí. Ted jsem byla na vrtání a klidně bych si na tom křesle dáchla. Bolí to teda hlavně finančně. Opravdu není čeho se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
15.8.25 21:56

No… nechodíš k zubaři na prevenci. Předpokládám, že ani na detnální hygienu aby ti vysvětlili jak zuby správně čistit, což vzhledem k tvým potížím nejspíše neděláš dobře.

Vzhledem ke tvému přístupu doporučuji všechny zuby vytrhat a až do konce života sát kaši brčkem… :nevim:

Koleduješ si o sepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
16.8.25 07:35

Tak za prvé. Dentální hygiena je nutnost. Alespoň jednou za rok. Dneska tě vyjde do 2 000,– a ještě na to přispívá pojišťovna. Dentální hygiena není příjemná, určitě ne poprvé, ale nebolí. Za druhé se objednej k zubaři na ošetření všeho co je nutné. Jestli se budou čistit kanálky nebo co všechno, o tom nech rozhodnout doktora. Jestli to chceš nebo ne, to není důležité. Až budeš ležet někde na stomatochirurgii se sepsí, tak už ti nepomůže ani sedace ani nic. Zaněty v ústech jsou fakt nebezpečné, to se ti může dostat na ostatní orgány a to nechceš. Dneska každý slušný zubař má prostředky k tomu, aby zákrok provedl šetrně a s co nejmenší bolestí. Má anestetika, rajský plyn, může tě doporučit k ošetření v nemocnici pod narkózou. Ale musíš k němu jít. Na dálku to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.25 18:10

Neboj se niceho, ja jsem taky u zubare posera a ted po anestezii necitis NIC. Naposledy jsem zubarku kousnul do prstu, protoze jsem uprostred vrtani usnul 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.