Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den.Mohu se zeptat zda je možné, že rostou synovi za 6 dní 3 měsíce, zoubky? Nejspis, ale jeste ke všemu špičák nebo nějský jiný? Foto v příloze. Možná to není moc videt.Moc Vám děkuji za odpověď.
Špičák určitě ne. Spodní jedničky bývají první zuby a ty se mu asi klubou. Naše měla ve 4m dva zuby, možné to určitě je. Z fotek opravdu těžko říct.
Rekla bych, ze ne. To by ta dasen dole byla uplne prekrvena a bylo by to napuchle.
Ono to je těžký, někdy se ty dásně tak tvarují, ale zub je ještě daleko…někdy na dásních vznikaji malé cystičky, které se zaměňují za špičky zubů, ale také se nejedná o zuby a taky někdy zub roste a pak se zase na čas zastaví…růst zubů bývá i dědičný a u sourozenců probíhá podobně nebo bývá po rodičích…dokud to necinkne o lžičku, tak to není zub ![]()
Já tam nic nevidím. Mně se taky kolikrát zdálo, že holky měly už zub, ale nebylo to ono. Až se zoubek prořeže, bezpečně ho poznáš, věř mi ![]()
@Tarinka píše:
Ono to je těžký, někdy se ty dásně tak tvarují, ale zub je ještě daleko…někdy na dásních vznikaji malé cystičky, které se zaměňují za špičky zubů, ale také se nejedná o zuby a taky někdy zub roste a pak se zase na čas zastaví…růst zubů bývá i dědičný a u sourozenců probíhá podobně nebo bývá po rodičích…dokud to necinkne o lžičku, tak to není zub
Tak tak, já na to poklepávala i nehtem
(čistou rukou samozřejmě).
Jedna dcera měla zoubky už ve 4 měsících, takže možné to je. Ale z těchto fotek to nepoznám. Uvidíte časem ![]()
@Niky14061993 Řekla bych, že to možné je (a na té třetí fotce i zub vidím). Zuby vždy nerostou „tabulkově“
. Našim dětem zuby rostly v úplně jiném pořadí, než jak se běžně uvádí. A oproti průměru dost pozdě.