Zůstat s dětmi doma?

Anonymní
24.8.21 14:41

Zůstat s dětmi doma?

Ahoj!
Zajímalo by mě, co byste si vybrali, být na mém místě? Nejdříve popíšu situaci. Mám 2 děti - starší syn nastupuje v září do první třídy a mladší dcera pokračuje ve školce, tento rok jako předškolák. Já sama pracuji na krátký/dlouhý týden. Koncem září mi končí v práci smlouva na dobu určitou. Už teď vím, že mi chtějí dát smlouvu novou na dobu neurčitou. V práci se ale změnily podmínky, než za jakých jsem nastupovala. (Např. už nechodí na směnu 2 lidi, ale jen jeden + mezisměna)
A já teď váhám, zda nezůstat s dětmi doma? Syn chodí co 14 dní na logopedii, je přijatý na 2 obory v umělecké škole a do toho první třída. Bojím se, že spolu s prací to bude hodně náročný. Co se týče finanční stránky, tak s tím problém není. Partner vydělává dost a i když bude můj plat chybět, tak rozhodně nebudeme třít bídu s nouzí.
Tak teď nevím, jak se rozhodnout? Partner nechává volbu na mně…
Prosím o zachování anonymu. - Chodí sem kolegyně z práce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1237
24.8.21 14:44

Proboha, jasně že doma!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.8.21 14:45

A ty si dovedeš představit být pár let doma? Co kvalifikace, nesníží se ti za tu dobu? Jaký máš plán, dlouho bys chtěla být doma? Jinou práci, třeba na poloviční úvazek nenajdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
24.8.21 14:45

Muzes zustat doma jako osoba pecujici o dve deti do 15 let. Bude ti to ale chybet do duchodu.
Rozhodnuti je jen na tobe a partnerovi. Co si myslime my, neni podstatne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
24.8.21 14:46

A co třetí možnost, najít si jen něco na částečný úvazek? Něco málo si přivydělat a nebudeš pořád jen zavřená doma. Já bych se třeba asi zbláznila s tak velkými dětmi sedět doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
24.8.21 14:48

Maximálně bych se koukla po jiný práci, ale doma bych fakt nezůstávala :nevim:
Nejsi jediná, kdo má dítě v první třídě a k tomu kroužky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.8.21 14:51
@cecetka píše:
Muzes zustat doma jako osoba pecujici o dve deti do 15 let. Bude ti to ale chybet do duchodu.
Rozhodnuti je jen na tobe a partnerovi. Co si myslime my, neni podstatne :nevim:

Myslíš, že naše generace bude mít ještě někdy za svého života nárok na důchod? :lol: ale souhlasím, že i kdyby jí nešlo o starobní důchod, tak by měla nárok na invalidní, kdyby se nedej bože něco stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
24.8.21 14:53

Našla bych si něco na půl úvazek. Doma bych nezůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 14:58

@janickaIII Představit si to teď dovedu, ale bojím se, aby mi po nějakým čase z toho nehráblo. Kvalifikace se mi nesníží. Předpokládám, že bych byla doma jen po dobu prvních tříd dětí, tedy dva roky. od začátku prázdnin projíždím inzeráty, ale nic jsem neobjevila. Tedy pokud nechci chodit na dopolední směny do fastfoodu…

• Citovat
  • Upravit
23966
24.8.21 14:58

Z těhle dvou možností bych brala zůstat doma. My jsme domluveni, že půjdu do práce buď na zkrácený úvazek nebo zůstanu doma.
Do práce se mám vracet v lednu. Zatím mám v práci slíbený zkrácený úvazek, jestli to tak nakonec opravdu bude se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
24.8.21 14:59
@janickaIII píše:
Myslíš, že naše generace bude mít ještě někdy za svého života nárok na důchod? :lol: ale souhlasím, že i kdyby jí nešlo o starobní důchod, tak by měla nárok na invalidní, kdyby se nedej bože něco stalo.

Myslim, ze ano.
Uz 30 let stale poslouchame, ze na duchody nebude. Stale je. Nebudou vysoke, ale nejake budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.8.21 14:59

Našla bych si práci, která by mi vyhovovala při dětech. Ale další léta po RD bych doma nezůstala. Mi by takový život nevyhovoval. Nemám na to povahu. Potřebuji k životu i tu práci. Ty si to udělej podle sebe. Jak se domluvíte doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:00

@cecetka Partner podniká a já jsem zapsaná jako majitel a jednatel firmy. Takže by nebyl problém, abych se zaměstnala v naší firmě a nic by mi do důchodu nechybělo. Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10651
24.8.21 15:01
@Anonymní píše:
@janickaIII Představit si to teď dovedu, ale bojím se, aby mi po nějakým čase z toho nehráblo. Kvalifikace se mi nesníží. Předpokládám, že bych byla doma jen po dobu prvních tříd dětí, tedy dva roky. od začátku prázdnin projíždím inzeráty, ale nic jsem neobjevila. Tedy pokud nechci chodit na dopolední směny do fastfoodu…

Tak jestli bys byla doma jen dva roky, tak toho využij. Kdo ví, jestli vůbec někdy naše generace nějaké důchody bude mít a kdyby jo, tak si ty dva roky doplatis. Jen mě zaráží, že nemůžeš najít jinou práci, myslíš, že za ty dva roky se situace změní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
24.8.21 15:01

Ja bych doma nezistala nikdy, dobrovolne tedy, se starsimi detmi. Stavas se tak z ela zavislou na partnerovi, bez vlastniho prijmu. Pokzd mas nejakou kvalifikaci, tak ti bude upadat, a pozdejsi hledani prace bude o to narocnejsi. Za ne tedy rozhodne pracovat, najit si neco na zkraceny uvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí