Zůstat s dětmi doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.8.21 15:20

@cecetka To je pravda. Partnerovi by asi víc vyhovovalo, abych byla doma a postarala se o vše kolem dětí. Budeme si muset večer sednout a probrat to, co bude nejlepší pro nás pro všechny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:23

@Nicole 1234 Já partnerovi pomáhala doteď jen nárazově, nevím jestli by teď našel něco, co bych dělala pár hodin týdně. Pracuje v IT sféře.

• Citovat
  • Upravit
10651
24.8.21 15:25
@Anonymní píše:
@janickaIII Jiná práce by byla, ale časově je to na pytel. Teď do práce dojíždím do Prahy (cesta mi trvá +- hodinu). Takže s dojížděním můžu v podstatě zůstat tam, kde jsem… :nevim:

Pak tedy zůstaň ty dva roky doma. A jinak, jak že nemáš žádnou kvalifikaci? Snad něco teď děláš a to se do kvalifikace počítá taky, byť by to byla ošetřovatelka koní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:25

@janickaIII Děkuji za názor. :kytka: V mém případě by neškodilo, abych dosáhla vyššího vzdělání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:26

@Villanelle Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:28

Zůstaň doma. Já jsem na jaře odešla z práce, protože jsem byla unavená z kombinace online výuky prvňáčka, předškoláka a práce, a to jsem měla zkrácený úvazek, ale se dvěma dětmi doma dát 6h koncentrované práce doma šlo fakt blbě.
Teď budu mít prvňáka a druháka, takže pořád ještě nesamostatné děti, a práci na zkrácený úvazek si chci hledat až po zajetí nějakého rytmu ve škole, ale jestli ho najdu v listopadu nebo v březnu neřeším. Viděla jsem loni na kamarádce, která měla prvňačku a home office na zodpovědné pozici na plný úvazek, jak vůbec neměla čas s dcerou pracovat. Já měla na podzim taky hoňku, na jaře jsem pak po online výuce s dětmi hrála hry, při kterých se toho hodně naučily, chodila jsem s nimi do přírody, vyprávěli jsme si, užila jsem si s nimi skvělé léto. Jsem doma od dostudování kromě rodičáku poprvé, nemyslím, že ten rok by byl tak zásadní pro důchod.
Finančně jsme bez dluhů, bydlíme ve svém, a i při tom jednom příjmu ušetříme tak 20% příjmů. Jsme manželé a úspory máme společné, každý má i určitou rezervu jen ve svých produktech z doby před manželstvím, takže se nemůže stát, že odejdu ze dne na den s igelitkou. Při této konstelaci pak nevidím důvod, proč za každou cenu docházet do zaměstnání, když můžu trávit čas se svými dětmi, dokud o to děti stojí, a to moc dlouho trvat nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:31

@K2 8611 Děkuji za názor. :kytka: Je fakt, že se mi nelíbí ta finanční závislost na partnerovi. :think:

• Citovat
  • Upravit
18306
24.8.21 15:32

Když máte firmu, není co řešit, proč chodit někam na směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
24.8.21 15:36

Já bych tedy doma nezůstávala. Jednak by mě to nebavilo a ani by se mi nelíbila finanční závislost na manželovi. Nechat se zaměstnat v rodinné firmě naoko mi taky nepřijde moc rozumné, platit pak všechny odvody apod :think: Moje babička taky do práce v podstatě od svatby nechodila a trochu se to na ní podepsalo myslím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:36

@smutný.smajlík Děkuji z názor. :kytka: Nepředpokládám, že bych celé dny proseděla na zadku a čekala, až dětem skončí výuka. Doteď jsem taky měla ve volných dnech celé dopoledne a část odpoledne „zabité“, než jsem šla pro děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:43

@janickaIII Jj, dělám. Momentálně pracuji jako vedoucí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:44
@Anonymní píše:
Zůstaň doma. Já jsem na jaře odešla z práce, protože jsem byla unavená z kombinace online výuky prvňáčka, předškoláka a práce, a to jsem měla zkrácený úvazek, ale se dvěma dětmi doma dát 6h koncentrované práce doma šlo fakt blbě.
Teď budu mít prvňáka a druháka, takže pořád ještě nesamostatné děti, a práci na zkrácený úvazek si chci hledat až po zajetí nějakého rytmu ve škole, ale jestli ho najdu v listopadu nebo v březnu neřeším. Viděla jsem loni na kamarádce, která měla prvňačku a home office na zodpovědné pozici na plný úvazek, jak vůbec neměla čas s dcerou pracovat. Já měla na podzim taky hoňku, na jaře jsem pak po online výuce s dětmi hrála hry, při kterých se toho hodně naučily, chodila jsem s nimi do přírody, vyprávěli jsme si, užila jsem si s nimi skvělé léto. Jsem doma od dostudování kromě rodičáku poprvé, nemyslím, že ten rok by byl tak zásadní pro důchod.
Finančně jsme bez dluhů, bydlíme ve svém, a i při tom jednom příjmu ušetříme tak 20% příjmů. Jsme manželé a úspory máme společné, každý má i určitou rezervu jen ve svých produktech z doby před manželstvím, takže se nemůže stát, že odejdu ze dne na den s igelitkou. Při této konstelaci pak nevidím důvod, proč za každou cenu docházet do zaměstnání, když můžu trávit čas se svými dětmi, dokud o to děti stojí, a to moc dlouho trvat nebude :mrgreen:

Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:46

@DanielaD Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10651
@Anonymní píše:
@janickaIII Jj, dělám. Momentálně pracuji jako vedoucí.

No tak neříkej, že nemáš žádnou kvalifikaci. Tu nemají lidé, kteří vyjdou ZŠ a nikdy nepracují. Závislosti na manželovi bych se nebála. Jste manželé, takže si dělite vše na půl. Přeci, když jsi byla na RD, tak jsi na tom byla stejně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@dickys Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat