Zůstat s dětmi doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69113
24.8.21 15:01

Smlouvu bych neprodlužovala a plynule a beze stresu hledala něco více vyhovujícího, ideálně zkrácený úvazek. Já dělala na 80 % a maximálně mi to vyhovovalo, protože jsem na pohodu zvládala vyzvedávat z institucí a na platu se to až tak dramaticky nerojevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:01

@Kriss Tina Toho se právě bojím taky, že mi po nějaký době bude hrabat… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:02

@Nickjmeno Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26873
24.8.21 15:03
@Anonymní píše:
@cecetka Partner podniká a já jsem zapsaná jako majitel a jednatel firmy. Takže by nebyl problém, abych se zaměstnala v naší firmě a nic by mi do důchodu nechybělo. Děkuji za názor. :kytka:

Pokud se vam dari, pak neni problem, ne?
Kazdy si to ma doma zorganizovat tak, aby byla cela rodina spokojena. Ze to jine rodiny maji jinak, to je jejich vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:03

@xkoup21 Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:04

@Netopirek Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4134
24.8.21 15:05
@Anonymní píše:
@cecetka Partner podniká a já jsem zapsaná jako majitel a jednatel firmy. Takže by nebyl problém, abych se zaměstnala v naší firmě a nic by mi do důchodu nechybělo. Děkuji za názor. :kytka:

A nějaká mini pozice by pro tebe v t vaší firmě nebyla? Na pár hodin týdně tě to zabaví a stihneš i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.8.21 15:05
@Anonymní píše:
@Kriss Tina Toho se právě bojím taky, že mi po nějaký době bude hrabat… :nevim:

Hrabat ti nemusí, když si najdeš nějakou zábavu - vzdělávání, koníček atd. Kdybych měla tvojí možnost tak bych se pustila do dalšího studia a zvyšování nebo rozšiřování kvalifikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:06

@Kelsey Děkuji za názor. :kytka: Budeme to fakt muset probrat doma a rozhodnout to spolu.

• Citovat
  • Upravit
4072
24.8.21 15:09

Klidně bych ty dva roky doma zustala a uzila si je. Deti mas male jen jednou, pracovat muzes klidne dalsich 20 - 35 let, takze tenhle hysterickej strach z kazdyho mesice doma moc nechapu. Vsak do práce se jeste nachodis :) Pokud ti to tak vyhovuje a nemas z dalsich let doma osypky, tak o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:11

@janickaIII Jiná práce by byla, ale časově je to na pytel. Teď do práce dojíždím do Prahy (cesta mi trvá +- hodinu). Takže s dojížděním můžu v podstatě zůstat tam, kde jsem… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3912
24.8.21 15:14

Já bych doma nebyla ani za peníze. Zažila jsem to, že jsem byla nějaký čas finančně závislá na manželovi a už nikdy víc bych to nedopustila.

Uvědom si, že chlapovi může přeskočit, můžete jít od sebe, Tobě bude chybět praxe a pak časem i odpracované roky. Na to, že nebudou důchody, až za x let na to budeš mít věk, bych nespoléhala.

Mně osobně na Tvé situaci nejvíc vadí ta finanční závislost na partnerovi. Ale vol, jak to cítíš nejlíp pro sebe a pro děti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 15:16

@kalie Kvalifikaci žádnou nemám, proto mi nebude upadat. Ale máš pravdu, že se mi až tak nelíbí být závislá na partnerovi. I když máme finance teď společné, tak pak ničím nepřispěju. :think: Asi by to chtělo mít alespoň částečný úvazek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 15:17

@ugluk Děkuji za názor. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24.8.21 15:17

Určitě to využij, a realizovat se můžeš i „doma“ přeci ;)
Nebudeš přece sedět 24/7 doma na zadku a koukat do blba.
Mě napadají hromady věci, ve kterých bych se realizovala, nebo dělala. Třeba bys mohla rozjet druhé podnikání. Nebo cokoliv, co pro tebe bude mít jakýkoliv přínos ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí