Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Smlouvu bych neprodlužovala a plynule a beze stresu hledala něco více vyhovujícího, ideálně zkrácený úvazek. Já dělala na 80 % a maximálně mi to vyhovovalo, protože jsem na pohodu zvládala vyzvedávat z institucí a na platu se to až tak dramaticky nerojevilo.
@Kriss Tina Toho se právě bojím taky, že mi po nějaký době bude hrabat… ![]()
@Anonymní píše:
@cecetka Partner podniká a já jsem zapsaná jako majitel a jednatel firmy. Takže by nebyl problém, abych se zaměstnala v naší firmě a nic by mi do důchodu nechybělo. Děkuji za názor.
Pokud se vam dari, pak neni problem, ne?
Kazdy si to ma doma zorganizovat tak, aby byla cela rodina spokojena. Ze to jine rodiny maji jinak, to je jejich vec.
@Anonymní píše:
@cecetka Partner podniká a já jsem zapsaná jako majitel a jednatel firmy. Takže by nebyl problém, abych se zaměstnala v naší firmě a nic by mi do důchodu nechybělo. Děkuji za názor.
A nějaká mini pozice by pro tebe v t vaší firmě nebyla? Na pár hodin týdně tě to zabaví a stihneš i děti.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina Toho se právě bojím taky, že mi po nějaký době bude hrabat…
Hrabat ti nemusí, když si najdeš nějakou zábavu - vzdělávání, koníček atd. Kdybych měla tvojí možnost tak bych se pustila do dalšího studia a zvyšování nebo rozšiřování kvalifikace.
@Kelsey Děkuji za názor.
Budeme to fakt muset probrat doma a rozhodnout to spolu.
Klidně bych ty dva roky doma zustala a uzila si je. Deti mas male jen jednou, pracovat muzes klidne dalsich 20 - 35 let, takze tenhle hysterickej strach z kazdyho mesice doma moc nechapu. Vsak do práce se jeste nachodis
Pokud ti to tak vyhovuje a nemas z dalsich let doma osypky, tak o nic nejde.
@janickaIII Jiná práce by byla, ale časově je to na pytel. Teď do práce dojíždím do Prahy (cesta mi trvá +- hodinu). Takže s dojížděním můžu v podstatě zůstat tam, kde jsem… ![]()
Já bych doma nebyla ani za peníze. Zažila jsem to, že jsem byla nějaký čas finančně závislá na manželovi a už nikdy víc bych to nedopustila.
Uvědom si, že chlapovi může přeskočit, můžete jít od sebe, Tobě bude chybět praxe a pak časem i odpracované roky. Na to, že nebudou důchody, až za x let na to budeš mít věk, bych nespoléhala.
Mně osobně na Tvé situaci nejvíc vadí ta finanční závislost na partnerovi. Ale vol, jak to cítíš nejlíp pro sebe a pro děti. ![]()
@kalie Kvalifikaci žádnou nemám, proto mi nebude upadat. Ale máš pravdu, že se mi až tak nelíbí být závislá na partnerovi. I když máme finance teď společné, tak pak ničím nepřispěju.
Asi by to chtělo mít alespoň částečný úvazek.
Určitě to využij, a realizovat se můžeš i „doma“ přeci ![]()
Nebudeš přece sedět 24/7 doma na zadku a koukat do blba.
Mě napadají hromady věci, ve kterých bych se realizovala, nebo dělala. Třeba bys mohla rozjet druhé podnikání. Nebo cokoliv, co pro tebe bude mít jakýkoliv přínos ![]()