Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, vím, že je tu hodně podobných témat, ale já řeším dilema a potřebovala bych poradit od zkušených ženských. Jsme manželé, 1 dítě, bydlíme v bytě 3+1 v osob. vlastnictvi, ale v né moc hezké lokalitě. Jé to lokalita, kde proste nepustite dite samotné ven. Ted se nám naskytlo koupit rok starou novostavbu(majitelé se rozešli) v krásné lokalitě mezi RD, školka 100m, ZŠ 300m, do velkého města spoj každých 30min. Baraček přesně podle nasich predstav. Ta nemovitost stojí 3,8mil. Počítám, že nas byt by se prodal min.za 1,2mil.,je po rekonstrukci.
Jenže já se bojím tak vysoké hypotéky. Nevím, jestli raději zůstat v bytě a peníze si užívat nebo se na 30 let zasekat splátkou cca 14tis. mesicne + energie+ leasing?
Kdybych neresila prachy, stěhovala bych se hned. Naše příjmy jsou momentálně 58tis. měsíčně, já budu ještě rok na rodičáku a pak začnu vydělávat taky.
Jé tu, prosím, někdo, kdo řešil podobnou situaci a jak to dopadl? Spokojení nebo jste litovali?
Děkuji
@Emmi02 Premyslim nad necim podobnym. Jen jsme s manzelem uz 40+, proto se mi do hypoteky uz nechce ![]()
Bohuzel mame nasporeno jen cca milion. Kdybychom meli alespon polovinu ceny domu, tak do toho jdeme ![]()
@Emmi02
myslis ze byste prodali vas byt jen za 1,2 milionu?
u nas ve str. čechách takovy byt stoji tak 2,5mil.
@Everyone píše:
@Emmi02
myslis ze byste prodali vas byt jen za 1,2 milionu?
u nas ve str. čechách takovy byt stoji tak 2,5mil.
Já myslím, že tak za 1,5mil.,ale radeji počítám s nižší částkou
Záleží jestli jste barákový typ. Já nejsem. Takže já bych nešla
Pokud je toto vas prijem pri tvoji rodičovské, tak bych do toho šla hned.
Ja bych sla do domecku
taky jsme to tak udelali. Sice nejsme extra zahradkari, tak ted pristevujem kus domu a zahradu tim radikalne zmensujeme, protoze nas nebavi se o ni starat, ale ta nadhera, kdyz vylezu rano na terasu a muzu si tam dat kaficko nebo se valet na lehatku u bazenu ![]()
Teda jen v byte sem potkala pavouka 1× za 5 let a tady potkam jednoho pavouka minimalne 1× denne
a to je neco pro me ![]()
Byt se proda za vic. Ceny nemovitosti sly hore.
Najdi si dobreho financniho poradce a res vse s nim. Volila bych dum.
@peta1003
My v dome pavouky nemame. Je teda fakt, ze mame domaciho kocoura. A nevim, jestli je nelikviduje treba. Ale pavouky nepotkavam.
@Kelsey tak to vazne zavidim
my na kocky nejsme a nase fenka je ma na salamu ![]()
Kamos ma taky kocoura a rikal, ze likviduje pavouky a ja tomu nejak nechtela verit, tak ted uz verim ![]()
@Emmi02 Pokud ten byt máte splacený, tak bych klidně šel do varianty pronajmout byt a koupit barák.