Zvedání nožiček

130
5.6.15 11:43

Zvedání nožiček

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat mám 4,5 měsíční miminko a když zvedne nožičky nad podložku a chytne se za ně tak se jakoby překulí na stranu, že ty nohy nemá rovně nahoru a nedrží si je. jdou jí jakoby na stranu, ale jen na jednu. je toto normální nb mám radši k Dr.? pak bych se ještě zeptala malá se začala otáčet na bok, ale zatím jen na jeden, když jsem to říkala Dr. tak je to prý normální, že se začínají otáčet na jednu stranu, že mají vždycky jednu stranu lepší. takže třeba za měsíc se začne otáčet i na druhou? já myslela, že by se měly otáčet na všechny stejně. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
5.6.15 11:53

Mně se kluk taky ze začátku točil na jednu stranu. Myslela jsem, že to bude opačná, ale překvapil. Ale ten popis toho prvního dotazu jsem nepochopila :think: :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
5.6.15 12:05

@Markéta456 nějak nechápu, co bys po něm chtěla.. je to mimino, zkouší, na co ty nožky má, co to umí, ale stabilitu a tak, to nečekej..to samé otáčení. Vždy se naučí na jednu, pak teprve na druhou stranu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
5.6.15 12:07

Náš se taky točil jen na jednu stranu, nejdřív na levý bok, pak milostivě přidal i pravý (ale teda méně často, méně ochotně). Pak se začal přetáčet na bříško, zase přes levý bok, doprava se v tu chvíli přestal točit úplně. Pak si na to zase vzpomněl a měsíc po přetočení na bříško zleva se váhavě začat přetáčet i zprava. Myslím, že je to normální, každý máme jednu stranu šikovnější.
Pokud jsem pochopila tvůj první popis, tak mi to taky připadá OK, respektive u nás to bylo stejně. Prostě ještě nemá takovou stabilitu na zádíčkách, když ty nožky zvedne a chytne si je, tak se na nima překulí na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.6.15 12:09

Je to normální. I až se začně přetáčet na bříško, tak nejdřív bude upřednostňovat jednu stranu a poté se naučí na druhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
5.6.15 12:09

Právě tak se syn začal otáčet. Zvedl nožky, chytil si je překulil se na bok. Je to snad přirozené že se otočí na tu stranu na kterou mu to jde líp. Naučil se to na tu tak to bude čas dělat jen tak. Pak se to musí NAUČIT na tu druhou. Nechápe že to půjde stejně, musí si na to přijít. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
5.6.15 13:04

Je to naprosto normální. Dcera taky preferuje jednu stranu víc. A taky zkouší, k čemu ty nožky má, takže když je zvedne a chytne si je, překulí se celá na bok. Máš naprosto standardní mimčo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.6.15 14:16

@Markéta456 Maximálně můžeš zkoušet na tu míň oblíbenou motivovat a ukázat mu, že to jde i na jinou stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.6.15 20:08

S nohama nevím :D ale přetáčení na jeden bok je ok.. a jestli máš obavy, tak si řekni o rehabku :D to budeš mít za trest, že tak urputně pozoruješ svoje dítě :)
Malá se taky přetáčela na jednu stranu a hooodně dlouho. Pak to uměla i na druhou stranu, ale proč by to proboha dělala když je to na tamtu stranu lepší :D nechala jsem to být a teď čerstvě chodí. Vždyť ty taky neumíš psát krasopisně na obě ruce ne? Nebo jo?
Neboj se prcek je v pořádku :hug: :hug: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
5.6.15 20:21

Ahoj holky. všem děkuji za uklidnění, asi ji fakt moc pozoruju a čtu na netu co by měla a neměla dělat atd. jsem praštěná, je to moje první miminko tak to bude tím. všem moc děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.6.15 20:30

Člověk je v klidu :think: dokud si nepřečte emimino nebo nezačne porovnávat… to je pak tvoje dítě pozadu. :roll: :mrgreen: :mrgreen:
:hug: :hug: :hug: Danielka je taky moje první děťátko. Naštěstí mě to pozorování už přešlo. Jinak je snad každá prvorodička praštěná :D aspoň trochu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
6.6.15 02:24

@Manuelan Ale to vis, ze jo. Ono se na to drzhe poucis, ale to bude uplne jine a zase budes resit neci jineho, je to furt dokola :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí