Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, může se jíst v těhotenství zvěřina (divoká kachna, kančí, srnčí, apod.)? Díky, Ziza.
podle toho co já vím se nedoporučuje, protože není maso hlídané na různé případné nemoci jako u běžných chovů kuřat apod… ![]()
hlavne je v tom plno cizopassniku a musi se to varit snad 5 hodin, aby to znicilo ty sajrajty ![]()
Zizo, klidně bych ji jedla.ještě jsem nečetla/neslyšela , že by se někdo otrávil zvěřinou. určitě je to zdravější maso, než běžně dotupná kuřata
dobrou chuť
edit . pochopitelbě za předpokladu že to normálně připravíš
no já nevím, na umření to asi není, ale zase riskovat že se nakazím nějakou hloupou tasemnicí či toxoplazmozou nebo podobnym sajrajtem tak bych radsi papala maso o kterým vím odkud pochází, léčení všelijakých přenosných cizopasníků není pro mimi asi to nejlepší… ale asi záleží na každých co je ochoten riskovat…
Hm, co já vím, tak by se mělo maso posílat na vyšetření kvůli svalovci a dalším parazitům, alespoň ta větší a legálně ulovená - během honů a tak, u drobné zvěřiny nevím ![]()
Holky já bych to prostě nejedla…než mít strach a případně ohrožovat miminko tak si dám radši čerstvě omytej okurek
…Ale každý podlesvého uvážení.Já jen že bych měla strach jak blázen ![]()
Zvěřina se jíst může je to daleko zdravější jak kuře s marketu. Veškerá zvěř se vyšetřuje a navíc jaká koly tepelná úprava nad 70 vše zničí dobrou chuť.
Holky, jenom pro ujištění. Měla jsem v restauraci zvěřinový guláš. Toxoplazmóza a jiní paraziti hrozí jen při nedostatečné tepelné upravě masa, že? Zvěřinový guláš by tedy měl být v pohodě?
@Anonymní píše:
Holky, jenom pro ujištění. Měla jsem v restauraci zvěřinový guláš. Toxoplazmóza a jiní paraziti hrozí jen při nedostatečné tepelné upravě masa, že? Zvěřinový guláš by tedy měl být v pohodě?
Nesil.. Dej si a neblázni.. Bys musela mít sakras smůlu
@Anonymní píše: