Zvláštní stav před usnutím

9265
24.5.13 14:49

Zvláštní stav před usnutím

Třeba se tady najde někdo, kdo má taky takový problém nebo aspoň bude tušit, co by to mohlo být.
Někdy nemůžu usnout. Lehnu do postele a najednou cítím na horní části hrudníku a zad takové mrazení, trnutí, neklid (nevím jak to popsat :think: ), děsně nepříjemný pocit. Musím se zavrtět a přestane to. Po pár vteřinách se to opakuje. Prostě nemůžu zůstat ležet v klidu. Většinou pomůže se jít projít, protáhnout se, odejít z postele. Pak když se do postele vrátím, tak už se to většinou neopakuje.
Nevíte, co by to mohlo být? Nevím, jestli jde jen o fyzický problém nebo jde o nějaký projev psychického problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
24.5.13 14:56

Já tyhle neklidy cítím na nohou a jmenuje se to myslím syndrom neklidných nohou. svaly na lýtkách mi sami cukaj, budí mě to každou noc, je to šílený. vyjímečně mě cukají i ruce, ale hrudník nikdy. a psychické to není. což u tebe může být. a nebo taky samozřejmě záda. možná zkus nejdřív ortopeda, někde stejně začít musíš, když budeš pátrat po příčinách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.5.13 15:03
@danik333 píše:
Já tyhle neklidy cítím na nohou a jmenuje se to myslím syndrom neklidných nohou. svaly na lýtkách mi sami cukaj, budí mě to každou noc, je to šílený. vyjímečně mě cukají i ruce, ale hrudník nikdy. a psychické to není. což u tebe může být. a nebo taky samozřejmě záda. možná zkus nejdřív ortopeda, někde stejně začít musíš, když budeš pátrat po příčinách..

zakladatelka mysli patrne neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.5.13 15:05
@leňula2 píše:
Třeba se tady najde někdo, kdo má taky takový problém nebo aspoň bude tušit, co by to mohlo být.
Někdy nemůžu usnout. Lehnu do postele a najednou cítím na horní části hrudníku a zad takové mrazení, trnutí, neklid (nevím jak to popsat :think: ), děsně nepříjemný pocit. Musím se zavrtět a přestane to. Po pár vteřinách se to opakuje. Prostě nemůžu zůstat ležet v klidu. Většinou pomůže se jít projít, protáhnout se, odejít z postele. Pak když se do postele vrátím, tak už se to většinou neopakuje.
Nevíte, co by to mohlo být? Nevím, jestli jde jen o fyzický problém nebo jde o nějaký projev psychického problému.

Mam to taky, nervicky holka, nervicky. Nejsi vice ve stresu? Netrapi te neco? Nestihas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.5.13 15:05

Chodis uklidnena do postele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
24.5.13 15:11
@wildcherry píše:
Mam to taky, nervicky holka, nervicky. Nejsi vice ve stresu? Netrapi te neco? Nestihas?

Nervy mám s dětima pořád :mrgreen:. Teď mám zkouškový :roll:. Ale do postele mám pocit chodím celkem v klidu - moc se tam totiž těším :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
24.5.13 15:11

@danik333 Tohle to fakt asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.13 15:14

A to ti dělá jen před usnutím večer nebo když by sis lehla kdykoli přes den? Jestli nemáš někde něco zatuhlého např. Ale můžou to být i nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
24.5.13 15:18

@Angua Právěže jen večer před usnutím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.13 15:20

Já teď čtu knížku o napětí, stresu a úzkosti, tak mě napadá i to… Ještě to nemám dočtené, ale myslím tam jsou i nějaké relaxační techniky. Co zkusit něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.5.13 15:30
@leňula2 píše:
Nervy mám s dětima pořád :mrgreen:. Teď mám zkouškový :roll:. Ale do postele mám pocit chodím celkem v klidu - moc se tam totiž těším :).

Tak pro me deti a zkousky jsou padny duvod, aspon ja tuto kombinaci nesu dost blbe :mrgreen:.Myslim ze to mas od nervz, stresu, mozek je prepracovany atd, mela by jsi povolit, treba ted o vikendu. Neboli te hlava? Muzes mit chytlou krcni patee, to se stresem souvisi taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
24.5.13 15:31

Člověk jak lehne do postele, zkouší vypnout, tak najednou vyplujou napovrch všechny ty možné starosti. Ani nemusíš nad tím přemýšlet, ale ty starosti tam jsou a nervy fungujou. Je dobrý třeba meduňkovej čaj, nebo jak říkáš, prostě se projít. Já su na tohle nerv hroznej a jakmile mě čeká něco významného, nebo mám trochu problémy, nespím skoro vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
24.5.13 20:47

Je to právěže zvláštní, necítím vyloženě nějaký strach nebo neklid, jen v těch částech těla, které jsem psala. Podvědomí asi pracuje…

@Angua Jak se ta knížka jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.13 22:12

@leňula2 Jak se zbavit napětí, stresu a úzkosti, autor je Ján Praško, je to psychiatr. Ještě mám od něho jednu, která se týká něčeho trochu jiného, takže si nejsem jistá, v které to bylo, ale právě píše, že si člověk nemusí nějaké blbé myšlenky ani uvědomovat, že začne cítit jenom ty tělesné projevy a je to všecko v hlavě. A třeba že to spouští právě stres, jak jsem pochopila (ale zatím jsem tím jen tak listovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
25.5.13 13:38

@Angua Díky, zkusím se po té knížce podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí