Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Třeba se tady najde někdo, kdo má taky takový problém nebo aspoň bude tušit, co by to mohlo být.
Někdy nemůžu usnout. Lehnu do postele a najednou cítím na horní části hrudníku a zad takové mrazení, trnutí, neklid (nevím jak to popsat
), děsně nepříjemný pocit. Musím se zavrtět a přestane to. Po pár vteřinách se to opakuje. Prostě nemůžu zůstat ležet v klidu. Většinou pomůže se jít projít, protáhnout se, odejít z postele. Pak když se do postele vrátím, tak už se to většinou neopakuje.
Nevíte, co by to mohlo být? Nevím, jestli jde jen o fyzický problém nebo jde o nějaký projev psychického problému.
Já tyhle neklidy cítím na nohou a jmenuje se to myslím syndrom neklidných nohou. svaly na lýtkách mi sami cukaj, budí mě to každou noc, je to šílený. vyjímečně mě cukají i ruce, ale hrudník nikdy. a psychické to není. což u tebe může být. a nebo taky samozřejmě záda. možná zkus nejdřív ortopeda, někde stejně začít musíš, když budeš pátrat po příčinách..
@danik333 píše:
Já tyhle neklidy cítím na nohou a jmenuje se to myslím syndrom neklidných nohou. svaly na lýtkách mi sami cukaj, budí mě to každou noc, je to šílený. vyjímečně mě cukají i ruce, ale hrudník nikdy. a psychické to není. což u tebe může být. a nebo taky samozřejmě záda. možná zkus nejdřív ortopeda, někde stejně začít musíš, když budeš pátrat po příčinách..
zakladatelka mysli patrne neco jineho.
@leňula2 píše:
Třeba se tady najde někdo, kdo má taky takový problém nebo aspoň bude tušit, co by to mohlo být.
Někdy nemůžu usnout. Lehnu do postele a najednou cítím na horní části hrudníku a zad takové mrazení, trnutí, neklid (nevím jak to popsat), děsně nepříjemný pocit. Musím se zavrtět a přestane to. Po pár vteřinách se to opakuje. Prostě nemůžu zůstat ležet v klidu. Většinou pomůže se jít projít, protáhnout se, odejít z postele. Pak když se do postele vrátím, tak už se to většinou neopakuje.
Nevíte, co by to mohlo být? Nevím, jestli jde jen o fyzický problém nebo jde o nějaký projev psychického problému.
Mam to taky, nervicky holka, nervicky. Nejsi vice ve stresu? Netrapi te neco? Nestihas?
@wildcherry píše:
Mam to taky, nervicky holka, nervicky. Nejsi vice ve stresu? Netrapi te neco? Nestihas?
Nervy mám s dětima pořád
. Teď mám zkouškový
. Ale do postele mám pocit chodím celkem v klidu - moc se tam totiž těším
.
A to ti dělá jen před usnutím večer nebo když by sis lehla kdykoli přes den? Jestli nemáš někde něco zatuhlého např. Ale můžou to být i nervy…
Já teď čtu knížku o napětí, stresu a úzkosti, tak mě napadá i to… Ještě to nemám dočtené, ale myslím tam jsou i nějaké relaxační techniky. Co zkusit něco takového?
@leňula2 píše:
Nervy mám s dětima pořád. Teď mám zkouškový
. Ale do postele mám pocit chodím celkem v klidu - moc se tam totiž těším
.
Tak pro me deti a zkousky jsou padny duvod, aspon ja tuto kombinaci nesu dost blbe
.Myslim ze to mas od nervz, stresu, mozek je prepracovany atd, mela by jsi povolit, treba ted o vikendu. Neboli te hlava? Muzes mit chytlou krcni patee, to se stresem souvisi taky.
Člověk jak lehne do postele, zkouší vypnout, tak najednou vyplujou napovrch všechny ty možné starosti. Ani nemusíš nad tím přemýšlet, ale ty starosti tam jsou a nervy fungujou. Je dobrý třeba meduňkovej čaj, nebo jak říkáš, prostě se projít. Já su na tohle nerv hroznej a jakmile mě čeká něco významného, nebo mám trochu problémy, nespím skoro vůbec ![]()
Je to právěže zvláštní, necítím vyloženě nějaký strach nebo neklid, jen v těch částech těla, které jsem psala. Podvědomí asi pracuje…
@Angua Jak se ta knížka jmenuje?
@leňula2 Jak se zbavit napětí, stresu a úzkosti, autor je Ján Praško, je to psychiatr. Ještě mám od něho jednu, která se týká něčeho trochu jiného, takže si nejsem jistá, v které to bylo, ale právě píše, že si člověk nemusí nějaké blbé myšlenky ani uvědomovat, že začne cítit jenom ty tělesné projevy a je to všecko v hlavě. A třeba že to spouští právě stres, jak jsem pochopila (ale zatím jsem tím jen tak listovala).