Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky malá 3 roky dnes ráno si stěžovala že jí bolí břiško , a pak se vyzvracela, přitom teploty nemá, nic takového. Teď je jí OK. Může to být projev chřipky?
Třeba jí jen něco nesedlo… Už včera večer ![]()
Viróza by jí nejspíše „skolila“… Teploty, únava, bolesti bříška…
Pokud má chuť k jídlu, nestěžuje si, tak bych lehounce zkusila klidně něco dietního, pokud si řekne. A nedávat mléko a mléčné výrobky, to by jí mohlo žaludek podráždit…
mám pocit, že řádí nějakej bacil. U nás to postihlo celou rodinu, včetně naší malé
Včera zvracela, měla průjem, dnes už „jen“ ten průjem. Neteř-5let-to měla taky, prozvracela celou noc, a teď už dobrý.
Snad to u vás bude taky jen jednodeňka ![]()
něco to být může, ale existují i blinkavé děti. Moje neteř zvrací téměř pravidelně v noci, když povečeří teplé jídlo. Po chlebu se to nestane. Takže kdyby se to opakovalo, vypozorovat i takové blbosti, po kterých by to mohlo být.
Tak malá zvracela pouze to úterý, včera jsem byli u lékařky tak prý střevní chřipka to asi byla. Již včera ani dnes nezvracela ale naprosto nic nechce jíst, ani piškoty vůbec, už jsem z toho nešťastná, mám strach, že bude slabá a zhubne.
Obávám se že píšeš o střevníé chřipce náš malý zrovna jednu prodělal je mu 8 měsíců a na to jaký býl jedlík nejedl skoro vůbec nic. Podívej se na dotaz na miminku, ptala jsem se na zkušenosti se střevní chřipkou. Dnes už je mu dobře ale trvalo to týden. Doporučuju na noc bramborovo-kuřecí polívku po pár dnech a hodně pití nevíc se mi odvětšil Kulíšek a hylak v čaji.Měla jsem taky obavi že malý zhubně ale zase po týdnu papá jako dřív možná ještě víc.Tak ať je brzy dobře.