Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, před chvílí jsem si všimla, že má syn na zádech dvě kolečka v průmeru tak půl cm. Jsou trosku červenější než okoní kuže, jakoby suché a trošku vystouplé. Ještě má na boku jednu tečku stejného chrakteru, ta je tak v průmeru 2mm. Nevíte, co to může být????
Děkuju moc za každý postřeh.
Taky bych řekla, že to klidně může být atopický ekzém. Ale kdyby se to nějak horšilo a zvětšovalo, určitě bych šla k doktorovi.
Katka
No asi máte pravdu, našla jsem si na netu nějaké obrázky atop. e. a vypadá to zrovna tak
K doktorce samozrejme pujdeme.
Atopický ekzém se většinou objevuje o dost dřív, už kolem 2. měsíce. Může to být taky třeba změnou prášku. K dr ale určitě zajdi.
Ahoj, pěkně prosím o pomoc s rozluštěním vyrážky: syn, dva roky, žádná alergie na nic mi není známá. V neděli večer najednou vysoká horečka, strašlivá noc, v pondělí to pomalu odeznělo a v úterý už byl bez teplot, možná ho den dva bolelo v krku, ale vyskákala mu po trupu divná vyrážka..neco jako pupínky nebo fleky, ale bylo to jen slabě viditelné. Dneska mu to z těla zmizelo a vyskočilo mu to na břiše - pod plínkou. Co to může být? Moc děkuji.