Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky.
Také máte doma taková čísla jako my? Adámek je samá modřina a boule, ale uhlídat nejde. Nemůžu mu stát pořád za zadkem
. Kolikrát si říkám, že kdybych s ním šla k dr. , tak si snad bude myslet, že ho doma týrám
(ale netýrám
).
Jak to máte doma vy ![]()
Ahoj,
máme ten samý problém, Verunka je pořád samá boule a modřina. Přijde mi, že jakmile se jí jedna zahojí, tak hned musí mít novou ozdobu.
Nejen, že to má na kolenou a na rukách, ale co je horší tak že boule má neustále na čele.
Dokonce jsme už jednou byli šitý a to zrovna na čele. Nepoučí se a čelem naráží stejně.
Nevím jak poradit a jak tomu zabránit, taky bych potřebovala radu. ![]()
Také permanentně vlastníte
Nebo vážně nedokážu uhlídat vlastní dítě ![]()
To asi není o uhlídání, s tím bych si hlavu nelámala. Jinak já to myslela tak že právě žádný modřiny a boule se u nás nekonají.
Ahojky,
tak u nás to bylo a je pořád - teď je zrovna aktuální modrý zadek. Byl zvyklý na plínku, ale tu před týdnem odložil, takže už nemá „erbeg“.
Osvědčil se mi krém od Justu San´activ se solí z mrtvého moře. Byl trošku dražší asi 500,–, ale již ho máme rok a něco - vlastně od Hanysových 10m, kdy začal chodit, a vypotřebovaná je tak půlka. Nejlepší je namazat hned - to se snažím alespoň ty „čelovky“, to se modřina vůbec nevytvoří, nebo je rovnou taková zelenožlutá a jen chvilku. Jinak už to patří k večernímu rituálu že mažeme bolístka
a modřinky zmizí velice rychle.
Nejdřív jsem si říkala, že to nebudu vůbec řešit, ale pak jsem zhodnotila, že mi nestojí za to neustále vysvětlovat babičkám, kde se zase bouchl a hlavně před mateřskou jsem pracovala na sociálce (i když ne jako sociální pracovnice) a vyloženě mi bylo občas trapné jít na domluvený obět, protože i když jsou holky fajn, už jsou prostě deformované prací (ani se jim nedivím, když jsem viděla, jaká zvěrstva musí řešit
)
Tak to je moje troška do mlýna
, Jana
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama
Jani, napiš mi přesný název a výrobce toho zááázraku na modřinky, asi si to pořídím ![]()
Tak je to firma Just a přímo tento krém:
http://www.justnahrin.cz/…_more/k5172/
Bohužel se nedá koupit přes internet ani v obchodě, pouze přes ty jejich poradce - já to kupovala od kamarádky kamarádky, takže mě nelanařila na nějakou tu jejich párty, ale prý to tak většinou dělají. Poptej se mezi známými, jestli to někdo nedělá. Nebo najdi si kontakt:
http://www.justnahrin.cz/…i/index_html
Snad pomůže i Vám, u nás zabírá. A taky krásně voní, takže mi občas připadá při velké bouračce s řevem, že jej uklidní už ta vůně (ale většinou ty modřiny ani neořve, prostě je objevím, až ho svlíknu).
Jana
Ahojte, moje 10 měsíční dcera, která se právě učí chodit také občas něco nabere (hlavně hlavou). Ty malé neřeším,ale kdyby se jí udělala nějaká velká, tak bych asi použila heparoid mast.
No, tak tady je vidět, jak se na mateřský blbne
Teda u mě to platí ![]()
Tak jednu dobu to u nás bylo na denním pořádku - alespoň jedna boule či modřina denně. Pády ze židlí, lavice, postele, bouračky, venku na zem, jednou dala salto ze sedačky. Nebo se zvedne a řach do hlavy…přiznam se, že jsem to nikdy neřešila. Spíš tatínek
G
Tak takovýho experta máme taky, když něko leze hlavou dolů z křesla, holt mu není pomoci ![]()