Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, vcera od rana syn priserne vytacel nohu. Celou uz od kycle. Nijak se nepredvadel, delal to i kdyz byl sam. Rikal, ze ho nic neboli. Dneska uz je to lepsi.
Vytaci ji i bez bot. Stalo se vam to nekdy a pak to samo od sebe zmizelo? On uz to nekdy udelal. Treba chvili a jen trochu, ale vcera jsem se na nej nemohla ani divat.
Rikam si, ze treba upadl, ale nema zadnou modrinu. Nebo ze by od unavy, nebo jak roste?
Alčo,
já nevím, co poradit, nejsem odborník, ale nám vytáčí nožku Niki taky. Jednu nožičku stáčí dovnitř, ne sice nějak markantně, ale jde to vidět. Můj manžel má opravdu strašné „iksáky“ a s tím spojené špatné držení těla. No já se zděsila, aby jsme potom s malou neměli problémy a tak jsem šla k doktorce (v létě), ta mi řekla, že Nicolka ještě nemá úplně vyvinutou nožní klenbu a může to být tím. Ale kdyby to prý přetrvávalo i po půldruhém roce, máme raději přijít a ona nás pošle na ortopedii. Zatím ji stáčí stále. Nosíme jen šněrovací a kotníkové botičky. Mám strach, aby to nezdědila po manželovi, doufám, že se to upraví, jak řekla doktorka, takže zatím vyčkávám a pozoruju. Takže jsem vlastně ani neporadila co?
Pro klid duše, pokud to bude přetrvávat, tak se taky poraď. Třeba to nic nebude, třeba jo - a pak je to určitě lepší podchytit.
Přeju zdravé všem! ![]()
Mam ten samy problem, mala ma 2 roky a kulhani a staceni nozicky dovnitr pozoruji zhruba tyden. K doktorce jsme objednani az na ctvrtek, tak jsem zvedava, co nam rekne. Uz jsem zkousela, jestli nahodou nema male boticky, ale nema. Sama taky rika, ze ji to neboli.
Jsem z toho docela vystrasena! ![]()
Ahojky,
u nás to bylo také tak,byli jsme na ortopedii a tam nic neshledali ale řakli,že to může být i reakce po očkování a tehdy prodělal trivivac.Po týdnu to samo odeznělo,ale raději jsem měla dávat brufen kvůli potlačení zánětu,kdyby tam nějaký byl.
Pa athena a Patrik
Pravda je, ze pred 14ti dny jsme byli na ockovani trivivacem.
Kulháme také, někdy i leze po čtyřech. Doktor na něm nic nenašel. Prý to bude asi nervové, bývá to po spaní, sezení atd..... Ale kulhá třeba i několik dní. Chodí na ortopedii, protože více zatěžuje vnitřní stranu nohy. Máme ortopedické boty, vložky, cvičíme a od té doby bych řekla, že je i to kulhání lepší.
Dnes jsme byli u obvodni dr. Orotped to sice neni, ale je fakt dobra. Rikala, ze to muze byt nedostatkem vitaminu D. Pravda, ze jsem myslela, ze staci brat ho do 2 let a ted ho nebral. No a nebo to pry muze byt proste namozena noha. On toho minuly tyden dost nabehal. Lita sice porad, ale bylo toho fakt dost i posledni dobou min spi a zacalo to den po vetsi namaze.
Tu nozicku ma o trosku slabsi, tak pry ji rychleji namuze.
Uvidime. Delam Vojtovo metodu, tak jsme dnes zacali trochu cvicit. Snad to zabere.