odkdy jedí sami?

2733
6.2.07 13:39

Vítek to začal zkoušet ám nějak ve věku tvého dítka…prostě to viděl u nás a chtěl taky. Bryndák tedy snesl, hodně pomohl ten s korýtkem, kam jídlo padá. Dnes si už jej pro změnu rve dolů…
No a zpočátku jsme měli my druhou lžičku a tou ho dokrmovali. S bincem to nebylo tak strašné-je třeba vyhrnout rukávy a po jídle umýt ruce, obličej, kousek stolu a to co spadlo na zem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
6.2.07 13:47

Ahoj, tak náš kluk ještě sám jíst neumí, když mu dám lžičku do ruky, tak by i jedl, ale pak ho chytne amok a lžičkou prudce dloubá (ťuká) do misky :roll: . Chystám se na nákup nových bryndáků, a budem zkoušet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.07 13:52

Ahoj,
tak my jsme začínali asi v roce, nejdřív jedla sama kostičky chleba/rohlíku na snídani a hustější oběd (brambory+maso), polévky (řídké) jí asi tak od 1 a 1/4 sama, nejdřív taky s pomocí, ale od 1 a 1/2 roku komplet vše sama bez asistence, jí lžičkou a nebo vidličkou, nůž jí ještě nedáváme. Od toho 1,5 roku jí celkem „čistě“. Nikdy jsme neměli zeď od jídla, max. stůl a trošku na podlaze. Bryndáky malá odmítá cca od 23 měsíců a jde to.
Ale jsme strašně žraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.2.07 13:52

Naše dvojčata začly až kolem 18 měsíců - spíš patlání než jezení, ale je fakt že asi ve 22 měsících už jedli sami na židlích u velkého stolu. Myslím, že je to individuální Mně přijde ve 13 měsících ještě brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.2.07 13:54

ahoj

Michal by se eventuelně sám i najedl ale radši se nechá obsloužit… jí sám jedině když odejdju pryč z kuchyně nebo něco dělám a pochopí, že opravdu nepřijdu a nenakrmím:o)

Polívky jsou pořád dost tragické… obzvlášť když vybírá to co mu chutná… a zbytek má tendenci nechávat…

bez bryndáku ani ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
7.2.07 10:46

My taky zkoušíme jíst sami, ale syn když dostane do ruky lžičku, tak chce krmit mě :)

A do kaše dloube a mícha a dělá blbosti.
Ale nedávno jsem mu dala vidličku a sám si krásně napichoval maso a papal.

Tak snad to časem přijde samo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.2.07 12:27

Ahojky,
já jsem malé dávala lžičku už od 10.měs.-(ale musím podotknout, že je hrozně klidné dítě)- no nikdy neházela jídlo po zemi atd… je hrozně velkej jedlík :) a tak si myslím, že to s těmito dětmi je jednodušší, jedla sama v 17.měsíci a teď v 18.měs. sní sama celí oběd.
Drží lžičku pěkně mezi palcem a ukazováčkem. Ostatně, každý se to jednou naučí, :lol: dřív nebo později. Chce to notnou dávku trpělivosti: :wink:
Držíme palečky-Máří a Nikolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect