Laringitidá

1027
8.2.07 11:18

Laringitidá

Ahoj mamči,
tak už máme zase laringitidu. Celou noc jsem nespala, díky bohu se nedusil jen a „pouze“ neskutečně sýpal. Dr. jsem informovala, ale vzhledem k tomu, že je to naše čtvrtá, tak k ní zatím nepojedu. Jen by mě zajímalo, co s tím děláte vy? Jaké máte léky apod. Já dávám jen Tusin an tlumení kašle, večer dostane čtvrtu Protazinu a když je nejhůř mám v ledničce čípek Rectodelt. Máme sice i Prednizon, ale ten mi Jenda vždycky vyblinká. Všude mám rozvěšený mokrý plíny a namočila jsem si i záclonu na okně. Stříkám mu Vincentku.
Poj´dtě si mamči postěžovat a vyměnit zkušenosti…
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
8.2.07 11:25

No já jen navíc otevírám okno a větrám, event. jí vystrčím hlavu, dávám pít, po:,–(ím. Víc asi nejde…

Jestli máte už 4, možná by stálo za to nějaký vyšetření. Tím spíš, pokud máte rodinnou alergickou zátěž (což netuším). U nás zátěž je, takže malá, pokud bude mít další, tak jdem na vyšetření.

Obvykle jí máme obě najednou.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
8.2.07 11:27

Ahojky!

Nas Filip je k tomu taky hodne nachylny, takze jakmile slysim takove to sipani, tak delam vse pro to, jen abychom nemuseli do nemocnice…

Davame mu Dithiaden 1/4-1/4-1/2 a v pripade nutnosti taky mame Rectodelt…Jo a jeste calciovy sirup-ten davame i preventivne pri jakemkoliv nachlazeni…

Rozvesene mokre pradlo je klasika a kdyz je nejhur, tak holt spime (teda spime, no :? vsak vis, jak to chodi..) jeste pri otevrenem okne…

Docela premyslim nad koupenim Olynthu aromatherapy do zasuvky…ze by to treba mohlo byt dobre na „provoneni“ vzduchu a zlepseni dychani…Nemas s tim zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.2.07 11:34

na tu aromalampu jsem zvědavá, taky se na ni chystam

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
8.2.07 12:42

Ahoj, taky na to trpíme, ale ťuky ťuk, letos jsme měli jen slabý průběh.
Jinak o laryngitidě už tady pár diskusí je, např.
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
8.2.07 16:16

Ahoj Bosi,
my na to taky trpeli,malej ji mel asi 5× do tri let a ted uz mame rok klid… Je pravda,ze Dr.mu ve trech letech prisla na nealergicke astma,tak obcas dychame Inflammide - kdyz je hur. Ale koupili jsme ultrazvukovy zvlhcovac vzduchu,jesli jste byli v nemocnici,tak to na malyho asi pousteli ,ne? Fouka to studeny vlhky vzduch a nemuzu si to vynachvalit. Vzdy pred spanim to Daneckovi tak na hodku pustim,uz to vyzaduje sam,je to nas vecerni ritual… :wink:
 Pajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
8.2.07 16:20

Holky, vydržte, ono to fakt časem zmizí. Když jsem byla poprvé s dcerou v nemocnici v jejích 7 měsících a doktor mě chtěl povzbudit a řekl mi, že to tak v pěti letech přejde, tak jsem myslela, že ho bacim :lol: . Ale měl pravdu, už tak kolem čtvrtýho roku se nedusila, prostě jen chraptěla a kokrhala a od pěti let je úplnej pokoj. Předtím měla tak tři ročně. Doktorka mi řekla, že jsou prostě děti, který na to trpěj a je pravda, že dcera neměla vlastně nic jinýho, vůbec třeba nemívala rýmu. Tak nebojte, to už máte za pár :lol: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.2.07 16:28

No já doufám, že u nás se to opakovat nebude. Protože já na tohle trpěla od narození a nepřestala jsem dodneška. Rozvinulo se mi z toho astma a časem se přidala alergie.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.2.07 23:20

Ahojky,
taky se připojujeme do kruhu:LARYNGITIDY. :cry:
Nikolka ji měla poprvé v 10.měs. a to jsme skončili v nemocnici. :( Nakonec to přešlo do bronchytydy, ale za týden jsme byli doma. Od té doby se TŘEPU HRUZOU při každém nachlazení. :( :( :(
Naposledy v 16.měs.nás odeslala dok. na vyšetř.do F.N.-diagnoza-bronchytyda, tak nás naštěstí nechali doma.
Jinak jsme dostali Dithiaden, Rectodelt a máme ultrazvukový zvlhčovač a je fakt, že při potížích ji pomohlo větrat až na zimu-to potom spala s náma v posteli-(aby jsme ji mohli kontrolovat a přikrývat)
Tak snad jen vydržet BUDE LÍP. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.2.07 07:46

Ahoj holky,
díky z povzbuzení - tak tedy stačí vydržet až mu bude 5 :-)
Dnešní noc byla lepší, sýpal pouze do půlnoci, pak už byl klid. Teď to tak vypadá, že budu z toho otevřeného okna nemocná já......
Gábinko - já jsem ji nikdy neměla,ale můj synovec ji míval a teď má astma, tak mom docela strach.
Zuziky- s tou aramamatherapy taky přemýšlím, že ji koupím, jen aby to bylo i pro děti. V nemocnici jsme díky bohu ještě nebyli, byla jsem poučená od synovce, tak jsem věděla jak na to. CO je ten Calciový sirup?

Holky kolik stojí ten zvlčovač?
Teď už chrchlá spíš zahleněně, tak nasidím Mucosolvan.

Přeji hodně sil sestry :-)
Bosokra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
9.2.07 08:08

Ahoj Bosi,
to je fajn,ze to ustupuje… Ono to u nas trvalo max. 2-3 noci. My mame tento www.e-shop-compex.com/…-sps818.html ,nam staci,ale jsou i drazsi nevim ,jestli maji jeste i jine funkce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.2.07 12:14

A jak moc je hlučný? Cena vypadá dobře asi ho koupíme, co bych pro Jeníkovi (a moje:-)) klidné noci neudělala… Pořád si říkám jakou prevenci bych mohla ještě udělat - láduju ho vitamínama, denně má ovoce, 2× denně chodíme ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.2.07 12:17

My jsme kupovali ultrazvukový zvlhčovat v elektru na zličíně vedle tesca, co je. Stálo to něco přes tisícovku. Byl obyč, ale fungovalo a stačilo - dokud dcera nepřišla na to, jak se dostat k ultrazvuku a rozbila ho vařečkou:( Dávala jsem tam i vincentku

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.2.07 12:36

Máří a jak se projevuje bronchytída? Jenda te´D místo štěkání spíš chrchlá (starý tuberák hadr), nekašle pořád, spíš se mi zdá, že je tam nějak zahleněný a to ho podráždí. Pak mu většinou i přeskočí hlas a začne chraptět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.2.07 12:48

Bosorečko-
u Lar.je to dýchání takové pískavé.......-no však víš.
A u bronch.je takové chraptivější a hlavně to chrčelo i při poslechu na hrudníčku.
V prosinci začala Nikolka večer těžko dýchat, přez noc jsme to uklidnili zimou-(otevřené okno) děcká dok. nás poslala z podezřením na Larin. a v F.N. mi řekli že ji to přešlo do bronch.
Tak těško tyto nemoci z přesností rozlišit, ale malá na to brala Mukosolvan.
A s tou prevencí taky jsme skoušeli Actimel-(2měs.) deně má jogurt-jabko-banán+mlíčko, chodíme dopol.-1,5h. ven odpol.-2-3h. večer koupeme ve vodě tak do 33,5 stupňu-od malička otužujeme- ono se asi víc už dělat nedá.
Každopádně se držte a kéž by vás to opustilo už napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí