Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj mamky, je vidět, že nemoci rozumíte, je laringitida nakažlivá???
Samotná laringitida ne, k ní musí mít dítko nějaké předpoklady, ale ten virus ano. Což znamená, že co je u někoho obyčejná rýma nebo viroza se u nás může zvrtnout v lar.
Bosorka
Bosorka píše:
Ahoj mamči,
tak už máme zase laringitidu. Celou noc jsem nespala, díky bohu se nedusil jen a „pouze“ neskutečně sýpal. Dr. jsem informovala, ale vzhledem k tomu, že je to naše čtvrtá, tak k ní zatím nepojedu. Jen by mě zajímalo, co s tím děláte vy? Jaké máte léky apod. Já dávám jen Tusin an tlumení kašle, večer dostane čtvrtu Protazinu a když je nejhůř mám v ledničce čípek Rectodelt. Máme sice i Prednizon, ale ten mi Jenda vždycky vyblinká. Všude mám rozvěšený mokrý plíny a namočila jsem si i záclonu na okně. Stříkám mu Vincentku.
Poj´dtě si mamči postěžovat a vyměnit zkušenosti…
Bosorka
Ahoj bosi,
znama zazila s ditetem laryngitidu 12×, 2× byly v nemocnici, jinak vzdy zvladly Rectodeltem, trvalo to asi tri roky, objevilo se z banalni rymy a v sesti letech uplne skoncila.Dalsi kamaradka s tim zatim uspesne bojuje, ted nasla spoustu uzitecnych rad na www.babyonline.cz . drzte se a brzke uzdraveni ![]()
Ahoj,také připojím své zkušenosti.My jsme ji měli od 2 let do sedmi.Postupně se to zlepšovalo tím jak malá rostla a rostl i hrtan ,který se při záchvatech smrštuje.Nedá se spočítat kolikrát jsme byly v nemocnici na jipce,to ze začátku .Nepočítaje prothaziny,kortikoidy,tusiny a ostatní ,jako mokro a vlhko ,nám asi pomohlo vyndat nosní mandličky.