Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj. Dnes jsem byla na embryotransferu a neco mi vecer nesedlo a slo to vrchem ven.Muze to mit negativni pro uhnizdeni embrya?🥺… neslo tomu předejít 🤢
@Kata14 co přesně by mělo mít negativní vliv? Jako myslíš to zvracení?
jen nechápu co přesně máš na mysli… embrijko se uhnizduje následující tři dny, takže pokud se uhnizdit má, uhnízdí se… Pokud ne, nepomůže nic.. ani embryoglue…
@Kata14 ale co přesně u toho zvracení by mělo vadit? Jako ten tlak?
mě bylo řečeno, že při nedodržení nějakýho menšího klidového režimu hrozí to, že bude mimoděložní.. protože embrijko vkládají do určitého místa, a ono tam jakoby plave, ale pokud se udela nějaký nevhodný „pohyb“ třeba beh, může se dostat blízko vejcovodů a ty mají tendenci ho vcucnout jakoby zpět… Ale zvracení nevadi, neboj…
teď buď jen v klidu, odpočívej a věř… Já po prvním KET chodila normálně do práce a teď po druhém dělám bezne věci, jelikož mám doma ani ne tři letou dcerku
takže odpočívat fakt nejde ![]()
@špiii ahaa dekuji za objasnění ❤️️.. ano myslela jsem ten tlak ze by treba mohlo i vypadnout z toho uhnizdeni a uz se znovu nezavrtat🙈… jeee tak budu drzet palecky❤️️.. urcite se povede🤗
@Kata14 neboj, embrijku opravdu trvá dva až tři dny, než se zavrtá… Některý holky to dokonce cítí…
děkuji, já už zítra začínám 8tt ale ještě nemáme prokázanou srdeční akci, tak čekáme
a víš, co vám vkládali?
@špiii tak parada se mi ulevilo jsem do toho jeste nastydla takze falt super podminky ted🙄 😂
To nevim to muzou zjistit jestli to je holcicka ci chlapeček?😍
Tak drzim palecky, ale verim, ze bude mit srdicko Jakl zvon❤️️
@Kata14 to víš, že můžou… My věděli u všech čtyřech mrazáčků pohlaví i v jakým pořadí nám je budou zavádět, když se nezadari hned na poprvé
kdy máš testovat a kam chodíš do caru?
@špiii to kdybych vedela🤯 🤯 🤯.. muzou mi to rict zpětne?🤣…a da se to i ovlivnit? Treba ze chci holcicku tak at vyberou takovou spermii?
8.7 jdu na krev a chodim do Sanusu v Pardubicich a ty?
@Kata14 ovlivnit to nemůžeš (jestli oni nevím), ale vybrat si taky nemůžeš - tady v čr je to zakázaný prý… My si taky nemohli vybrat, jen nám prostě na zeptani otočili obrazovku, kde byly napsány pohlaví.. takže nám to vlastně taky neřekli, z jejích úst to nikdy nevyšlo… Když jsem se zeptala, co nám budou transferovat, Dr jen řekl, podívejte se na počítat
a tam byly všechny čtyři embrijka s pohlavími… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.