Zvracení miminka

1429
6.1.13 10:18

zvracení miminka

Ahoj,
prosím o radu. Máme sedmitýdenní miminko a zvrací. Ne teda pořád což je štěstí, ale zvrací většinou večer před spinkáním, nebo ráno po spaní. Není to ublinkávání, je to vyloženě vyzvracení všeho co sní.. A je to vždy tak až půl hodiny po kojení, někdy i dýl. Nejdřív jsem to přikládala k tomu, že ji uklidňuji houpáním na baloně, ale včera se pozvracela když v klidu ležela. Pak jsem to přikládala tomu, že jsem ji před zvracením kojila z prsu, z kterého ji nekojím.(nemám tam mlíko, tak jsem ji k němu přiložila jen na cucání - měla záchvat plakání a nakojená byla) jenže pak se pozvracela, tak jsem myslela že by tam mohla vysát nějaké špatné mlíko, ale to bylo jen jednou takže to jsem taky vyloučila. U doktorky jsme byli v poradně - to před tím zvracela jen jednou a doktorka nám řekla že čistě dýchá že zahleněná není a že kdyby něco tak že máme přijet.
Pojedeme, jenže je mi Natálky líto, aby ji zbytečně nedělali nějaký strašny vyšetření.. Třeba je to normální? Je mi divné že zvrací jen večer nebo ráno a přes den je to v pohodě. Měli jste to tak taky nebo si myslíte že to normální moc není? :( Po každym zvracení je mi ji hrozně líto, nebrečí nic, jenom začne kuckat, vyzvrací se a dokáže do pěti minut znovu usnout.(párkrát se právě zbudila tím zvracením)
Děkuji moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
6.1.13 10:32

Ahoj, chapu, ze jsi z toho nervozni a male je ti lito. Jestli k tomu nejsou zadne jine priznaky, tak bych to brala tak, ze se prepila. Treba rano pije vic, protoze je po spani a vecer vi, ze pujde chrupkat, tak se napije taky vic. Moje obe deti - kojene, zvracely po kazdem kojeni, a to i treba hodinu nebo dve. Nekdy to byly (jsou) poradne savle. MUDr. mne rekla, ze to u kojenych byva, a ze se to postupem casu zlepsi. U syna se to zlepsilo az po 1. roce, u dcery mame zvraceni na denodennim poradku, je ji 5 mesicu. A je fakt, ze pred spanim pije mnohem vic nez pres den. Uz jsem si na vecne poblinkane obleceni a vse kolem zvykla.
Pokud ti to neda spat, tak zkus znovu k MUDr. Muze to byt reflux, ale to myslim, ze by zvracela mnohem vic.
Drzim pesti, at to brzo prejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
6.1.13 10:45

Ahoj, ja mam 4 mesicni holcicku, co mi taky slusne zvraci… zacalo to taknnejak povtom sestinedeli :-( mudr mi rekla, ze pokud to neni primo nejake zvraceni obloukem, ze to hold budu muset preckat, ze to vetsinou zmizi s prvnimi prikrmy… miminka jeste nemaji tak vyvinuty sverac mezi zaludkem a jicnem… jinak mi moje mala neco i vyzvraci treba 3 hodiny kojeni :nevim: je mi ji taky moc lito, ale at delam co delam je to stejne… jsou dny, kdy je to trochu lepsi a dny kdy je to na palici…kdyby to pry neco vaznejsiho bylo, tak bys na brisku pry pozorovala nejakou boulicku, nebo vic nsfoukle brisko nebo jak to napsat a to by po zvraceni zmizelo…tak nejak mi to dr rekla…tak snad to u vas nebude nic vazneho;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
6.1.13 10:51

To jsem ráda že je to normální, moc jste mě uklidnili:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
6.1.13 13:32
:hug: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
25.4.13 20:05

Holky,
my jsme ublinkavaci miminko od narozeni. Doktor nam vždy rikal ze je to normalni. Nejpre ze se to spravi prikrmama. Po pul roce a zavedeni prikrmu se to sice o něco zlepšilo, ale ublinkavani bylo stále na dennim poradku. Hlavne po ridsim jidle tj. přesnídávky, sklenicky, jogurt atd atd.. Domaci jidlo když udelam tuzsi tak je to lepsi a většinou i bez ublinkani.
nekdy je to lepsi, nekdy je to horsi.
Doktor nam vydy rikal, az zacne lozit zlepsi se to, az se zacne stavet zlepsise to.. ted pro zmenu říká, az zacne chodit zlepsi se to. Ale me uz to fakt nebavi.Uz nam byl rok.. Jsou dny kdy je to naprosto v poradku a jsou dny kdy fakt savli porad.. Jako třeba dneska. Byli jsme odpoledne na kolach asi pul hodiny, pak se zastavili na hristi a v kavarne. Maly dostal přesnídávku a pak to zacalo. Jakmile jsme ho chytnula a trosku (asi) zmackla brisko tak zacal ublinkavat (spis savlit), delal to i v sede i pak v kocarku. Vecer dostal tyčinku a krupky a i ty ublinkaval. tak nevim zda to mohlo způsobit to kolo, byli jsme dneska poprvé a to natrasani nebo zase proste jeden den blbec.
Normalne mi v kocarku a v sede neublinkava ale dneska :zed: :zed: :zed: :zed:
Na rocni prohlídce jsem chtěla aby nas poslal na nejake vysetreni. Doktor mi rikal ze to nedoporucuje, ze je na to moc maly a ze to prejde az zacne chodit. Mam si stat za svým nebo to poravdu prejde?
Opravdu jsou dny kdy nic a z toho…
Nejhorsi je ublinknuty jogurt, to tak strasne smrdi… přesnídávky uz radeji ani nedavam. Vse mu davam tuzsi. Jugurt mu hustim banánem nebo susenkama…

Přes den porad grka a odrihava. I třeba xx hodin po jidle :nevim:

Fakt se to zlepsi?

ještě musim podotknout ze to malému vůbec ale vůbec nevadi. Navíc prospiva a pribira ukazkove… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.4.13 20:13

Kamarádka takhle byla s prckem na operaci. Je tam nějak blbě dovyvynutej sval a ten se musí uvolnit. Pak už byl dobrej. Ale to vás měl poslat na vnitřní vyšetření už dávno. Kamarádka to s prckem prodělala na 3 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.4.13 21:48

Doktor by vas mel poslat na gastroentorologickou poradnu. Nase mala savlila nehorazne do roka, mam tady o tom. Denicek :lol: ale pak jsme na asteoentorologii dostali na 14 dni helicid a pak bylo po problemu. Blinkala protoze mela strasne rozdrazdeny jicen atd. Po techto lecich se to perfektne upravilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí