Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím o radu, podobnou zkušenost nebo prostě jen jiný pohled na situaci než je ten můj ![]()
Abych to vzala od začátku, můj 6 letý syn minulý čtvrtek dostal horečky, byla jsem s ním u doktorky, ale ta na něm nic nenašla, tak jsem se dohodly, že to necháme přes víkend, co se z toho vyklube. Uzavřela to jako klasickou virozu. O víkendu ale horečka neustupovala , spíše naopak se hůř srážela a syn začal být dost unavený, a popraskali mu v očích žilky(oči měl zalité krvavýma flekama). V pondělí ráno si začal syn stěžovat že mu není dobře a několikrát zvracel, hned jsem s ním běžela k doktorce a její verdikt zněl lehký pravostraný zápal plic, zánět dutin a k tomu hnisavý zánět v očích. Dostali jsem ATB, a poslala nás ještě na oční kde mu nasadily ještě ATB do očí. Teplota hned další den ustoupila, ale syn si naustále stěžuje na pobolívání břicha a večer se vždy pozvrací
Přes den vypadá v pohodě, sem tam si když se zeptám jestli ho bolí bříško tak tvrdí že jen chvilkama a pak to z něj večer vyletí. Dne s jsme byli na kontrole a RTG dopadlo taky dobře, takže ATB začaly rychle zabírat, ale to zvracení je tu pořád, když jsem to dnes říkala doktorce, tak mu prohmatala břicho a říkala, že to je tím silným zánětem co v těle má
Začínám z toho být už velmi nervozní, každý večer ho hlídám aby nevyzvracel dávku ATB, už si s tím nevím moc rady, každý večer si říkám, že už je mu líp ,ale vždy to skončí stejně
Budu ráda za každý názor nebo podobnou zkušenost.
Zahleněný je, on si stěžuje i přes den že ho sem tam tlačí bříško, ale nějak to vždycky ustojí, ale večer chvilku po tom co usně to z něj vyletí, aniž by třeba zakašlal
někdy mám pocit že to neskončí, ani nevím jestli ho mám držet na suchém pěčivu a čaji, nebo mu dát normální jídlo, už dvekrát jsem mu musela dávat znovu ATB protože je večer vyzvracel ![]()
Malej mi totiž teďka taky zvracel z toho jak byl zahleněnej. Ale mě třeba ani nechtěl jíst. Dala bych něco suchýho, rohlík nebo tak no. Večeři asi dřív. A nezvrací z těch antibiotik, bere je jen večer?
takhle zvracel náš mladší při zahlenění, horečce… a zvracel vždy po podání večerního léku - prostě měl už tak podrážděné břicho, že ten lék mu nesedl.
Divím se, že dr nezměnil antibiotika, jasně zvracení může být způsobené čímkoliv, co tady už bylo napsáno, ale nač riskovat, že se může jednat o alerg.reakci
Ale je čvtrtek, jestli jsem dobře pochopila, máte atb od víkendu, tak to snad tak nebude…musí to být hrozně únavné ![]()
Z ATB to nebude, už je měl i dřív a problém s tím neměl, navíc je bere i ráno a nevyzvrací je
Ewule, on taky nic moc nechce, sní tak 3 piškoty a víc nechce, popíjí sladký vlažný čaj, dneska jsem mu na oběd dala aspoň suché těstoviny a večer kus rohlíku, ale moc tomu nedal, přijde mi, že už se sám bojí něco sníst aby zas nezvracel. On nikdy neměl nějaké střevní potíže, tohle je vlastně prvně co vůbec zvrací
sám je z toho vyhukaný. Snažím se ho držet co nejvíc od mladšího bráchy, takže mezi nima lítám jak hadr přes den ho neustále kontroluju v pokojíku jak mu je a večer nespím zase kvůli prďěti a jeho rostoucím špičákům
![]()
Musí to být hodně únavný, snad už to přejde..držím palce..
Malá se mi taky teď pozvracela, a to řádně..
lítá teď ve vzduchu nějaký bacil, už to mělo tady víc lidí..já jsem taky nemohla skoro 3 dny jíst..