Zvracení v autě..

49
6.5.08 07:58

Zvracení v autě..

Ahojte maminy,
potřebovala bych poradit, co s 10 měsíční princeznou, která mi začala zvracívat v autě. Do teď to bylo v poho, jezdila ráda, uklidňovalo jí to, usínala, prostě to bylo bez problémů. Až od 9 měsíců jí to začlo dělat zle. I na krátké trase a při pomalé jízdě se pozvrací.
Nemáte některá nějaký typ , jak na to?
V lékárně mi nabýdli homeopatika, ale ty se zatím moc neosvědčily. :(

Moc díky za rady, chystáme se na výlety tak se budou hodit .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
6.5.08 08:05

Ahoj,
nam se osvedcilo nedavat mlecne vyrobky pred cestou autem… Jinak neporadim, take s tim bojuji, i kdyz u 3 a pul lete holcicky. Porad aby clovek neco predem planoval, bal se…
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
6.5.08 08:09

Naše holky začaly obě právě v téhle době. Neboj, později z toho snad vyroste. Homeopatika nám v téhle situaci nefungují, takže vždycky vozíme dvoje oblečení a sáčky a utěrky a ubrousky.

Vypozorovala jsem, že ráno je to téměř jisté, ale odpoledné se dá jezdit i bez nehody.

Jsem zvědavá, jestli někdo objevil něco, co by opravdu fungovalo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
6.5.08 08:37

Taky se přidávám do klubu :-( Anežka začala kolem roku a pořád ji to drží… Na kratší trasy teda naštěstí ne, protože jezdíme téměř denně, ale na delší a klikatější to máme jisté. Je to šílené, vždycky začne hrozně plakat, jak se lekne a nechce zpátky do sedačky, trvá to, než ji uklidním :cry: Navíc svlíkat pokaždé sedačku a prát ji mě fakt moc nebaví :?
Taky uvítám radu :wink:
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.5.08 08:43

My se ségrou jako malé taky při pravidelných delších cestách k příbuzným hodně zvracely a prý se osvědčilo, namontovat na auto takový ten „antistatický ocásek“ :lol: Nevím, jak se to jmenuje odborně, ale jestli si dobře pamatuji, byl to takový placatý gumový proužek, který se pridělal k podvozku a dosahoval až na zem :o 8)

nepřihl. korena

• Citovat
  • Upravit
9548
6.5.08 08:50

:lol: tož tak to by mě nenapadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
6.5.08 09:52

jediná rada je nejezdit zbytečně… (co kinedryl co byl dřív?)

Já si teda pamatuju, že jsem zvracela v autě jak šakal, dodnes mi vadí ten zatuchlý smrad v autě ve starý škodovce a ten těžký vzduch tam. Zaplaťbůh za novotou smrdící Fábii a klimošku :D ale z dětství mám z ježdění fakt trauma, protože jsem k tomu měla ještě šílený migrény. Nenáviděla jsem všechny příbuzný, ke kterým jsem musela jet a tím zazdít den zvracením a krutou bolestí hlavy, nebo i jen tím zvracením, i to mi zkazilo celý den. Takže proto bych byla pro to omezení, ale je to extrémní názor, já vím :?

POkud by moje dítě zvracelo, asi bych byla za trapnou a zlou a fakt zbytečně nejezdila, ostatně v létě jsem mistrem výmluv už jen kvůli sobě… :wink:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
6.5.08 10:23

Ahojky, nojo v 10ti měsících je ještě malá na prášky na kinetózu, zkoušeli jste od Čajánka čaj Zázvorníček?
 http://www.lekarnasever.cz/…d.dll/ZboziD?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.5.08 10:26

Ahoj, tak se taky hlásím do klubu zvracejících dětí v autě :cry: . Taky nevím, co s tím. Jezdit bohužel musíme - bydlíme na vesnici, kde nám jezdí autobus opravdu tak 5× denně a to se většinou míjí s Kačenčiným spánkem, takže máme smůlu s cestováním. Je zvláštní ale, že autobus s malou nedělá nic. Auto máme taky nové a nezatuchlé smrady, takže v tom problém není. Jediné, co nám v autě pomáhá je, že si malá řekne, že chce blinkat, takže děláme zastávky. Malá se projde chvilku po venku, nadýchá se čerstvého vzduchu a jedeme dál. Je sranda, že než dojedeme třeba do Opavy (asi 1/2 hodiny autem), tak zastavujeme třeba 2× - 3×. Náhradní oblečení se stalo samozřejmostí. Takže nejezdit autem platí tak pro maminy ve městech, kde je dostupné úplně všechno, ale pro nás vesničany je auto nutnost, bohužel. V červnu jedem na dovolenou do Věstonic, jsem zvědavá, kolikrát budem zastavovat :roll: . Už teď se těším. To abych vzala malé celou skříň s oblečením :lol: . Jinou radu bohužel nemám, ale 10-timěsíční dítě si asi neřekne, že je mu zle, co? :) . A jestli jsou na to nějaké léky (kinedryl), to nevím, vždycky na to zapomenu se zeptat doktorky, jak se to dá řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
6.5.08 10:59

No já včera právě zakoupila Kinedryl, je tam psané, že od 2 let se má dávat 1/4 a pak třeba co 2-3 hodiny opakovat, když je cesta delší. Anežka bude mít rok a 3/4, takže ji asi určitě už tu čtvrtku dám, když pojedem třeba za 14 dní do Vizovic (to je od nás cca hod a půl po dosti hodně klikatých cestách, tam nám zvrací vždycky :cry: )
Bohužel, do 2 let prý se nemá dávat, je to v příbalovém letáku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
6.5.08 11:08

Já zvracím od malička a všichni mi říkali, že to v dospělosti přejde. Jo, prdek :cry:
Já jsem vyzkoušela Kinedril, homeopatika, bylinky (už ani nevím, co to bylo), mačkat akupresurní body na prstech, lízátka se zázvorem, žvýkačky.....
No a blindím stejně furt. Při každé jízdě trpím jak zvíře a nejhorší je, když se ještě musím starat o děcka, podávat dudlíky, hračky spadlé na zem apod :(
Takže neporadím :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
6.5.08 11:16

Já si myslím že se toho nemusíš bát.V příbalové letálu je to psané a oni se tím jistí kdyby na to měla nějaké nežádoucí účinky přece jenom je v kofein.ale my když měli laryngitídu tak nám doktorka předepsala Prothazin který se smí užívat od 10 let a Natálka tehdy měla 10 měsíců 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
6.5.08 11:22

U nás je Kynedryl 50% - na tu starší působí a té mladší je po něm ještě víc zle. Ty 2 roky jsou podle mě i proto, že je to tableta.

My zpíváme (což je u mimi taky nepoužitelné). A vůbec nejlepší je, když usnou 8)

Taky si říkáte, jak to musí být paráda vyjet bez všech těch příprav předem? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
6.5.08 12:21

Ahoj
Já protrpěla celé dětství a pubertu.Na učňák jsem jezdila do sousedního města a každý den dlabala kynedryl. :roll: Pak jsem snižovala dávky,až to nakonec šlo.Delší trasy mi dělají problémy do teď.A radu bohužel nemám.
Už i Gabča se nám jednou poblinkala a já (asi v 6.měsíci těhu) jsem ji následovala :oops: .Jen s tím rozdílem,že jsem stihla vystoupit. :lol:
Snad nebude bobek po mě. :? Jediné co jsem snesla byl vlak.Ale nesměla jsem sedět proti směru jízdy. :roll:
Ale u 10 m prcka bych asi zkusila ta zázvorová lízátka.To kdysi nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
6.5.08 12:24

Já Kyndril dávám jen na dlouhé trasy a nemám ho moc ráda, děti jsou po něm jak zfetované :? . Kdybych jim ho měla dávat na každou cestu, tak jsou v permanentním rauši. :lol: :lol:
U nás se osvědčila „blicí lízátka“, prodávají se v lékárně. Nevím, jak fungují, jestli se děti nesoustředí na to lízátko na blití zapomenou :lol: , ale hlavně že fungují.
Taky nedávám do auta hračky, ať se koukají před sebe rovně.
A pod sedadly máme 2 velké blicí plastové misky, při rozjezdu je dostanou na klín a mohou dle libosti použít. Kolikrát nám už ušetřily čištění auta!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí