Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
xyz: soucítím, já dodnes nemůžu na mžik kouknout do mapy nebo do časopisu nebo do kaslíku v autě, hned ztratím v mozku cosi a žaludek už jede…(mladej naštěstí není po mě, to mu ze srdce přeju
)… a kinedryl mě osobně nepomáhal, snad ten prášek v žaludku ještě víc dráždil, lízátko, cokoliv do pusy taky ne, prostě to je nevolnost nejvyššího kalibru s husí kůží na zádech (asi jako v těhu)…
Jo vlak je v pohodě, ten miluju…
NiKi
Tak dnes mi bylo dovoleno od Dr. dát 1/4 kinedrilu, ten nám zabírá, jen v letáku bylo uvedeno až od 2 let, ale prý už můžu. Tak snad budeme cestovat líp.
Jinak vy:,–(it mléčná jídla, vy:,–(it jídlo před jízdou celkově, dát homeopatika, jed pomalu, jed rychlej… Nic nefungovalo. Doufám, že ten kinedril nepřestane taky fungovat.. ![]()
Přeju všem šťastné cestování bez nehod. ![]()
Zdravím, jdu k Vám s dotazem co na zvracení v autě v 5. měsíci těhu. Nikdy mi v autě nebylo zle, ani při prvním těhu, až teď před 14. dny se to objevilo. Po deseti minutách jízdy mi začíná být zle a musí to ven ![]()
Zkouším lízátka, žvýkačky, bylinky, dokonce i nějaké léky, ale nic nezabírá.
Bydlíme na vesnici a zítra nás s manželem čeká 12 ti hodinová cesta autem kvůli stěhování a já vůbec nevím, jak to přežiju..
pomáhalo vám na to něco??
Mám dost zkušeností, bývalo mi dost špatně v autě a v buse, ale ne v těhotenství. Napíšu jen pár obecných tipů. Musíš sedět vepředu a za každou cenu se dívat z auta co nejvíc do dálky. Pokud budeš koukat na pohybující se okolí, udělá se ti špatně hned. Zapomeň na koukání do čehokoli včetně mobilu, přehrabování v kabelce, otáčení apod. Vezmi si s sebou mokrou žinku a otírej si obličej a dekolt. Zajisti si dostatečný přísun čerstvého vzduchu a tekutin - pití po douškách. Dělejte co nejčastěji přestávky. V autě celou dobu hodně zhluboka dýchej. A hlavně se neboj, že si ti udělá špatně. ![]()
@marika.k.1 píše:
Zdravím, jdu k Vám s dotazem co na zvracení v autě v 5. měsíci těhu. Nikdy mi v autě nebylo zle, ani při prvním těhu, až teď před 14. dny se to objevilo. Po deseti minutách jízdy mi začíná být zle a musí to ven
Zkouším lízátka, žvýkačky, bylinky, dokonce i nějaké léky, ale nic nezabírá.
Bydlíme na vesnici a zítra nás s manželem čeká 12 ti hodinová cesta autem kvůli stěhování a já vůbec nevím, jak to přežiju..
pomáhalo vám na to něco??
Ahoj, dělala jsem si slabý zázvorový čaj, dávám ho teď i dceři do auta protože také zvrací a pomáhá. Také existují homeopatika,,coculine,, vyrábí to boiron a musim říct že homeo od Boironu fakt šlape
![]()
Ostatní na mne neúčinkovaly. A hlavně klimu na plno, velkou zimu v autě, jezdit hlavně rovně po dálnici a když budou zatáčky tak pomaličku. O zatáčky ani tak nejde jako o prudké klesání/stoupání, to hodně masíruje střední ucho takže prostudovat trasu dnes večer a zítra,,kritické oblasti,, projíždět 40 ![]()
A nebo cestovat jako řidič. Hodně štěstí ![]()
Me pomohlo jedině jist. Trvalo to naštěstí jen měsíc, ale furt jsem sebou musela tahat rohlíky. Ridila jsem sama.
@marika.k.1 doporučuji hlavně vypnout v autě ventilaci. Topení nebo i klimatizace (prostě ten okruh v autě) to velice zhoršuje. Byla jsem schopná v autě přežít jen, když se větralo staženým okýnkem (tam kde to šlo, velká část cesty, co jsem vždy absolvovala, byla po dálnici). Časté přestávky a snažit se, aby v autě nebylo teplo.