Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Mám takový problém. 19 měsíční dcera se mi už potřetí pozvracela ve vaně. Přes den jí je dobře, normálně si hraje, vypadá, že ji nic nebolí, pak ji večer dáme do vany, zezelená, pozvrací se a pak je zase dobrá. Ve dny, kdy nekoupeme, nezvrací vůbec
Nemáte někdo tušení, čím by to mohlo být?
Nějaká fóbie z toho prostoru ve vaně, něco jako klaustrofobie
@Antonie Bolavá psychický problém - neměla ve vaně nehodu (nespadla nebo tak?)
Zkus sprchovat
mě osobně když se naložim do vany tak je mi taky nevolno z toho vedra a páry
Příspěvek upraven 05.11.15 v 20:37
A není těsně po jídle, když se koupe? Jinak teď řádí střevní chřipky, třeba nějakou lehčí má a udělá se jí blbě v té teplé vodě.
Holky, ona koupání miluje. Vždycky se cpe první do vany. V sobotu zvracela prvně, pak v pondělí a dneska. Těsně po jídle není a odpad nám nesmrdí…
@Antonie Bolavá to je teda divny
pockala bych pár dní třeba to přejde jinak bych se asi poradila s doktorem
Zkus chvíli sprchovat a za čas zase vykoupat a uvidíš. Já to mám přesně jako @Markétka90, ale myslím, že dětem tak teplou vodu nedáváš a jsou tam chviličku. Já utekla i z takových těch bublinek v aquaparku a všichni se divily.
@Antonie Bolavá píše:
Holky, ona koupání miluje. Vždycky se cpe první do vany. V sobotu zvracela prvně, pak v pondělí a dneska. Těsně po jídle není a odpad nám nesmrdí…
nezačalas používat nějakou chemii, nebo jiný čistící prostředek?
je to zvláštní ![]()
A nemůže se nalokat vody, že se jí pak zvedne žaludek? Moje malá teď blbne s kelímkama ve vaně a leje to na sebe, občas si lokne a zakucká se…
Vody se nestihne ani nalokat, ani nestačí dělat blbiny jako vždycky. Jediný co mě napadá jsou problémy s tlakem a to mě u batolete dost děsí ![]()
@Antonie Bolavá to mě taky napadlo že z toho tepla se ji zvedne tlak a udělá se ji špatně. Ale přece zas tak teplou nedavas a není v teda ani tak dlouho. Máš třeba otevřené dveře od koupelny aby tam šel vzduch?
@Markétka90 dveře mám zavřené, jinak mi připadá, že tam táhne. Je mi to divný prostě. Doteď nic a najednou takový problémy. A google mlčí
Asi je to první dítě na světě, co zvrací při koupání
Mě napadá, že se jí třeba zamotává hlava z tý teplý vody nebo ten tlak. A navíc, když tam není vzduch. Já třeba nesnesu termály. Ne že by mi bylo na zvracení, ale začne se mi motat hlava a je mi na omdlení. Třeba jí to nedělá dobře. Zkusila bych se zeptat doktorky. Jde z vody hodně pára?