Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky. Prosím anonym - známí a osobní údaje. I když žiji prakticky celý život v paneláku, mám pocit, že v poslední době se zblátním.
Jaké zvuky jsou normálně slyšet od sousedů nad/pod vámi / vedle vás? Slyšíte televizi, rádio, kdy přicházejí domů, vstávají, odcházejí, zavírají dveře, otevírají skříně, vibrační vyzvánění… Je to normální?
jsou tady uživatelky, co se zapřísahají, že neslyší nic.
No, asi panelák od paneláku. Bydlela jsem ve Starém Lískovci a tam jsem třeba slyšela všechno, i spláchnutí záchodu u sousedů. U mamky v paneláku taky - i běžný hovor. Ale sousedka tvrdí, že ten panelák je postavený ze zbytků a jsou tam „fuky“ mezi panely, proto to jde tak slyšet. ![]()
A tam ses teď přistěhovala, nebo tam žiješ už delší dobu a slyšíš to až teď?
Vedle nás je občas slyšet televize, nad námi je slyšet snad úplně všechno, sousedi nad nám taky trochu lezou na nervy. Ale my kolem sebe máme sousedy co žijí sami, tak proto možná odvedle skoro nic neslyšíme
Slysim hromadu věcí, i nekdy vibrace v telefonu jako budik brzo rano, kdyz je jinak ticho
Vrzání dveří, pčíknutí, hovor jen když je úplné ticho, jinak jen když tam sousedovic syn huláká, vibrace budíku jen ráno přes stěnu, když je taky ticho. Pračka je také slyšet, sprchování též. Jinak samozřejmě různé rány atd..
Je to panelák od paneláku, u našich není slyšet skoro nic.
Bydlím v novostavbě, holka nad námi dělá step, takže občas trénink ale dá se to, vrtačku slyším i z vedlejšího vchodu. Sousedi mají uřvané děcka večer když jsou přetažený a když na ně ona řve, tak je to síla, v kolik vstávají netuším, jestli jim zvoní telefon taky nevím, slyším jen řev, běžnou konverzaci neslyším ani tv, občas mixér ale to musím být u vchodových dveří. Dneska je vedle klid takže asi nejsou doma, to nevím.
To v minulém bydlení 5let stará bytovka bylo slyšet v obýváku jak sousedka vedle moči
po roce jsme šli jinam ![]()
A bylo toho víc. Novostavby většinou mají víc problémů než stará zástavba
@JiříkMazlík píše:
@Gortyna v neděli v 6 ráno je beton nejměkčí 😁
Jj i tací jsou mezi námi, už jsem taky zažila vrtačku přímo nad námi ve 21:45 s tím že mi paní řekla, že noční klid je až od 22:00 a já doma ani ne roční dítě. Postupně tam byli zvonit všichni s malými dětmi, jestli je normální…
Je taková poučka: Pokud v paneláku nic z výše uvedeného neslyšíte, patrně jste to vy, kdo dělá největší randál. ![]()
Celkem to sedí, protože když máte doma uřvané dítě, logicky neslyšíte sousedy. Totéž když máte na max televizi.
Zato ostatní slyší vás. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky. Prosím anonym - známí a osobní údaje. I když žiji prakticky celý život v paneláku, mám pocit, že v poslední době se zblátním.
Jaké zvuky jsou normálně slyšet od sousedů nad/pod vámi / vedle vás? Slyšíte televizi, rádio, kdy přicházejí domů, vstávají, odcházejí, zavírají dveře, otevírají skříně, vibrační vyzvánění… Je to normální?
obvykle neslyším nic, jen televizi skoro hluché sousedky a zvuky od báby nade mnou, co si nechala dát špatnou podlahu, obvykle ne to za hranicí registrovatelnosti
@Anonymní píše:
Panelák od paneláku.. v jednom jsem neslyšela nic, kromě extrémních hádek a soulože. V druhém jsi slyšela, když si někdo prdnul
ve třetím dupání, bouchání výtahu atd
já v panelácích vyrostla a je tam hodně proměnných, co to ovlivňuje ![]()
Slyším, když je syn sousedů doma sám a fakt nahlas pustí hudbu. Zvuk sprchy se nese po stoupackach, ale musí být v bytě úplné ticho a musím stát v koupelně. Že bych slyšela příchody, odchody, televizi nebo splachnuti? To fakt ne
Jak co no, já slyším televizi sousedky pod náma, ale ona je hluchá a má to fakt na plný pecky (ale nestěžuju si, aspoň ona zas neslyší dupání našich dětí
) a pak slyším sousedy co máme přes stěnu, nedávno si k té společně štěně postavili nové skříně a to je fakt slyšet každé otevření šuplíku a bouchnutí dvířky
jinak slyším třeba hlasitější hudbu, ale třeba obyc rozhovor ne.