Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahojky, budu se poprvé stěhovat a musím se naučit hospodařit, zajimalo by mě, na kolik penez vás vyjde měsíčně jidlo pro dva. Nepočítám do toho kosmetiku, prací prostředky atd, jen čisté jidlo. Kde a na čem se da třeba ušetřit, nebo nějaké rady pokud jde clovek bydlet poprvé sam
chybí základní informace, jestli se budete stravovat přes den jinde a za kolik a jestli máte možnost získání přebytků voce, zeleniny, masa atd. např. od rodičů…
@Keyllah pravda díky, budeme dostávat vejce, to je asi jediné. Stravovat se budeme doma. Budu muset vařit na víc dnů.
Občasné návštěvu restaurace atd nepočítám.
Zajímá mě čisté jídlo na měsíc, momentálně bydlím s rodiči, je nás 5 a ty částky jsou asi nesrovnatelné ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah pravda díky, budeme dostávat vejce, to je asi jediné. Stravovat se budeme doma. Budu muset vařit na víc dnů.
Zajímá mě čisté jídlo na měsíc, momentálně bydlím s rodiči, je nás 5 a ty částky jsou asi nesrovnatelné
A když ti částku vydělíš pěti a pak vynásobis dvěma?
10-12tis, komplet stravovani od snidane po veceri, kupujeme zakladni potraviny, z 90% nakupy v akci, varime doma. Obcas nejaka restaurace, kavarna, hospoda, ale to v tom neni zapocteno.
Tak záleží co jste zvyklí jíst, na jinou částku se dostaneš, pokud budeš jíst 3× denně a dáš si třeba vločky na snídani, na oběd třeba čočku a k večeři chleba se sýrem a na jiné částce budeš, pokud máte každý den maso, kupuješ hromadu třeba ořechů, ovoce, v mezičase sprasknete pár čoko tyčinek, večer si dáte pytel brambůrků, kupujete balené pití a třeba kapsle do kávovarů. To pak jsou dost rozdílné částky, kde ty rozdíly lítají v tisících
pokud máš aktuální rozpočet na 5 lidí, tak si z toho vypočítej zhruba půlku.
@JancaS84 tam je to i o svacinach do práce, do školy. Proste bych rada pokud to neni zřejmé z otázky znala názor nějaké slečny co bydlí např. s přítelem, kolik je asi tak cca vyjde jidlo za mesic. Bohuzel já nikoho takového neznám, jinak bych se raději zeptala jinde. Dekuji
My jsme s přítelem (zatím) dva, chodíme na větší nákupy tak 1 za týden a necháme tam zhruba 1000 Kč. Přítel chodí na obědy v práci, takže si vařím jen pro sebe. Většinou maso + rýže, brambory… Někdy si udělám jen polívku co dům dá..
Hodně nakupujeme ve slevách, máme i clubcart Tesco, takže s tím se dá taky levně nakoupit.
Máme jeden společný účet, na který si posíláme z výplaty každý 3000 a platíme z toho jen jídlo. A máme tam „našetřeno“, když jdeme třeba do restaurace nebo někam. Půlku nájmu posílám přítelovi, který to pak platí ze svého účtu.
Snad jsem moc neodbočila od tématu😄 Takže kolem těch 4 tisíc za jídlo za měsíc necháme.
@Anonymní píše:
@Cenarius Díky za odpoved k tematu)
ale to je odpověď k tématu, opravdu je tady těchto diskusí minimálně deset, ale spíš víc - zbytečné furt zakládat další stejnou diskusi
Každý tohle bude mít jinak…
záleží co se kupuje, jak zdravě se jí, kolik masa a mléčných výrobků apod., zda se večer otevře vínko, oříšky… pro 2 dospělé bez omezování bych to viděla kolem 10tisíc (s tím, že se nebude hledět na akce a bude se kupovat na co je chuť), s omezováním by se to dalo možná kolem 6tisíc, ale to už bude hodně o akcích a právě té čočce, polívkách, jídle na 2-3 dny apod.
@Anonymní píše:
@JancaS84 tam je to i o svacinach do práce, do školy. Proste bych rada pokud to neni zřejmé z otázky znala názor nějaké slečny co bydlí např. s přítelem, kolik je asi tak cca vyjde jidlo za mesic. Bohuzel já nikoho takového neznám, jinak bych se raději zeptala jinde. Dekuji
A ty ani přítel svačinu do práce/doma nemáte?
Jako to je těžký odhadnout, záleží kolik toho ten chlap sní. Můj ex co si hrál na kulturisty musel mít maso xkrát denně a sežral třeba tak za den tři klasický obedovy porce jídla plus nějaký svačiny. Když to porovnám s manželem tak ten nesní skoro nic.
Záleží taky co za potraviny budeš kupovat. Jestli mletý maso na sekanou nebo lososa. Může to být 8tis ale taky třeba 20.
Vezmi si leták nějakýho obchodu a udělej si nákupní seznam co oba cca sníte za týden a pak to spočítejte.
@Anonymní píše:
Ahojky, budu se poprvé stěhovat a musím se naučit hospodařit, zajimalo by mě, na kolik penez vás vyjde měsíčně jidlo pro dva. Nepočítám do toho kosmetiku, prací prostředky atd, jen čisté jidlo. Kde a na čem se da třeba ušetřit, nebo nějaké rady pokud jde clovek bydlet poprvé sam
No asi dost záleží na rozežranosti a stravovacích zvyklostech dotyčných jedinců.
Pro dva bych to asi zvládla za šestku měsíčně. Někomu by nestačilo ani 15 tisíc.
@Anonymní píše:
Zajímá mě čisté jídlo na měsíc, momentálně bydlím s rodiči, je nás 5 a ty částky jsou asi nesrovnatelné
A dva dospělí nebo ty a dítě? Máte speciální dietu? Jíte maso? Jste rozežraní? Kolik máš k dispozici na měsíc? Musíš opravdu šetřit?