Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdyz jsem bydlela v panelaku, tak jsem slysela od sousedu taky ledasco, to je bohuzel minus bydleni v panelaku. Proto uz tam nebydlim, naopak jsem to dotahla tak daleko, ze uz by mi vadil i soused, ktery se mnou sousedi zahradou, na ktere by se pravidelne vyskytoval ![]()
@Tomie píše:
Je taková poučka: Pokud v paneláku nic z výše uvedeného neslyšíte, patrně jste to vy, kdo dělá největší randál.Celkem to sedí, protože když máte doma uřvané dítě, logicky neslyšíte sousedy. Totéž když máte na max televizi.
Zato ostatní slyší vás.
Hele tohle mě taky napadlo, když jsme se sem nastěhovali před třemi lety. Že to není možný, jak sme chytili tichej panelák a začaly obavy, jestli nejsme největším strůjcem bordelu ve vchodu my
![]()
Tento pocit zesílil zvláště potom, co na nás xkrát vylítnul soused zespoda, že děláme hroznej hluk. Pak nám tedy sousedi vysvětlili, že pán je tak trochu mag*or, že si z něj nemáme nic dělat, že v klidu, že o nás ani neví. Po pár měsících pán zmizel (po jednom velkém výstupu se sousedem), takže byl asi konečně vystěhován.
Občas slýchám souseda nad námi, jak mu vrzne gauč (asi), a jeho psíka, když je doma sám, tak toho teda slyšíme dost, ale on je doma sám málokdy a jsme chápaví.
Někde odspodu se dvakrát do měsíce line hluk z nějakého sedánku, zvláště jeden pán má hlas jak zvon
, ale jinak klídek a pohoda.
Jo, a ten pán odshora s psíkem, na mě párkrát s úsvěvem potutelně mrknul, když ke mě začal chodit můj nový partner
Tak se musím trochu ovládat
On sice, že sme jen lidi a v pohodě, ale mě to bylo trapný.
Pro mě překvapivě je vše nejvíc slyšet do společné chodby, spíš než mezi partajema. Od sousedů přes zeď neslyším pračku ani televizi, ale na chodbě to slyšet jde.
Děkuji za názory. Ne, nově jsem se nepřistěhovala. Zvuky tu byly vždy, výtah, psi, hádky… Právě místo současných nových sousedů bydlela stará nemocná osoba, ale oproti novým sousedům to byla „rajská zahrada“. Po jejich kompletní rekonstrukci je slyšet i to, jak postaví hrníček na stůl. I toto je normální?
No jéje. Když se sousedi přes chodbu v noci sprchují, je to, jako by mi ta voda tekla přímo u postele. A to jsme teď v nové bytovce. Ve starém paneláku to tak slyšet nebylo. Zase se tam hodně nesl kročejový hluk, to tady tolik nevnímám.
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky. Prosím anonym - známí a osobní údaje. I když žiji prakticky celý život v paneláku, mám pocit, že v poslední době se zblátním.
Jaké zvuky jsou normálně slyšet od sousedů nad/pod vámi / vedle vás? Slyšíte televizi, rádio, kdy přicházejí domů, vstávají, odcházejí, zavírají dveře, otevírají skříně, vibrační vyzvánění… Je to normální?
A zase panelák
U nás je slyšet úplně vše
i to že je soused na WC a močí. O štěkajících psech ani nemluvím.
@Annabela11 OK. Tak jinak. Tak proč je po rekonstrukci slyšet to, co před ní nebylo? Paneláky znám od narození, ale aby si soused „prd*nul“, což není slyšet ani v jiné místnosti stejného bytu je v po?
@Anonymní píše:
@Annabela11 OK. Tak jinak. Tak proč je po rekonstrukci slyšet to, co před ní nebylo? Paneláky znám od narození, ale aby si soused „prd*nul“, což není slyšet ani v jiné místnosti stejného bytu je v po?
A proč mi tohle píšeš? já píší že slyším souseda močit na WC…
Bydlím v novostavbě a slyším toho dost. Ale podle mě je to spíše otázka těch lidí, co hluk vytváří než domu samotného, protože je tady v domě několik obyvatel, které slyším, ale ostatní ne. Tihle lidé mi přijdou jako ignoranti, kteří vůbec neřeší, že mohou někoho obtěžovat. Takže kromě nějakého dupání to je občas hlasitá hudba, mlácení dveřma (jsou to takové ty dveře proti hmyzu, které když prudce zavřete, tak strašně prásknou) atd. Plus jedni lidí tady mají štěkajícího čokla.
V prvním podnájmu jsme neslyšeli skoro nic, jen když občas děti nad náma večer běhali po obýváku. Pak jsme si koupili vlastní byt a to byla síla. Nad námi nepřizpůsobivá rodina s 3 dětmi, do toho lockdown - bylo slyšet úplně vše - jak běhají, jak se koupoou, jak si pouštějí nahlas hudbu, jak mluví..do toho televize od hluché sousedky zespoda. Byt jsme prodali a šli do domu a konečně je klid. ![]()