Zvýšené riziko vývojových vad

100
17.5.18 12:39

Zvýšené riziko vývojových vad

Dobrý den, maminky potřebuju uklidnit od někoho kdo má stejnou zkušenost. Je mi 36 let a čekám 3 miminko. Včera jsem byla na prvotrimestrálním screeningu a vyšlo nám zvýšené riziko vývojových vad. Kombinace krve, ultrazvuku, zjištění šelestu na srdíčku a mému věku :,( byl mi doporučen neinvazivní odběr krve. Máte s tím některá zkušenost a vyšlo Vám nakonec vše v pořádku? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.5.18 13:12

Ahoj, kolik vyslo riziko? Jake jsi mela NT? My meli hodne vysoke riziko a tukam, vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
17.5.18 13:55

@clostylbegytka Jedině co vím je že mám riziko 1:708 nebo tak něco, ale výsledky mi mají teprve přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
17.5.18 14:01

Dr říkala že hranice je 1:300 nebo co a já spadam do rizikové skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.18 20:17

@Martinka1982 To mi neprijde spatne vzhedem k veku, ktery se do toho taky uapocitavs. My meli 1:4. Preju krasne a zdrave miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.5.18 07:15

@clostylbegytka Moc děkuji ;) Dr na screeningu nás šíleně vystrašila a v pondělí jdu na Panorama odběr krve jestli je miminko v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.18 10:51

@Martinka1982 A jako na ultrazvuku se ji neco nezdalo? Ale to riziko u Tebe mi neprijde velke :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.5.18 13:25

@clostylbegytka Miminko nechtělo spolupracovat. Screnning dělala na 3krát a vždy mě poslala na půlhodiny pryč jestli se mimčo otočí. A nakonec říkala, že to vypadá na šelest na srdíčku. A z důvodu šelestu a mému věku je vysoké riziko, že může mít vrozenou vadu nebo dawnův syndrom. Řešila jsem to se svojí gynekoložka a ta tam volala a prej když se sečtou výsledky krve, screening a věk tak je riziko postižení vysoké a proto mi doporučuje Panorama test…????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.18 21:09

@Martinka1982 A odkud jsi? Ja bych zkusila opravdu spickove pracoviste a chtela znat jejich nazor. Muzu Ti jedno doporucit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.5.18 21:13

@clostylbegytka Jsem kousek od Prahy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.18 21:25

@Martinka1982 Zkus MUDr. Frisova. Naprosto skvela a velka odbornice pres screeningy.Neco si o ni najdi, nam strasbe pomohla. Panorama dela taky, kdyz shleda duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
18.5.18 21:50

@clostylbegytka Tak na stejné pracoviště chodím jen mě bohužel nevyšetřovala ona :,( nezbývá nám nic jiného než čekat jak dopadne Panorama test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
18.5.18 22:43
@Martinka1982 píše:
@clostylbegytka Jedině co vím je že mám riziko 1:708 nebo tak něco, ale výsledky mi mají teprve přijít.

Tak jestli mas riziko Ds 1: 708, bud v klidu. Na invazivní test bych šla az při riziku 1: 350. Nebo si zaplatit ten neinvazivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.18 05:35

@Martinka1982 To je skoda. Ale hele, kamaradka rikala, ze ji tam taky nemela a uklidnili ji, ze stejne MUDr. Frisova po nich chce, aby vsechno nahravali a ona to zpetne jeste kontroluje. Driv si delala vsechno sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
19.5.18 07:37

@clostylbegytka Mudr. Frisová právě na výsledky ultrazvuku koukala a když tam zadala mojí krev a věk tak tam to riziko vychází vysoké a doporučuje mi neinvazivní test. Odběr plodové vody mi nedoporučuje. Tak snad všechno dobře dopadne a budeme mít zdravé miminko.Ale ten týden čekání bude šílený :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí