Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
https://ct24.ceskatelevize.cz/…cenych-hodinKolegyně, jaký máte názor? Já jsem z toho " návrhu " velice znechucena…
no, snad to neprojde. Skončila by veškerá doučování atd. Už ted, když chybí víc učitelů, s doučováním někteří odučí 28 hodin týdně a v pátek je to na nich hodně poznat.
Příspěvek upraven 01.05.23 v 11:01
Za takových okolností raději zachovat stávající platy a hlavně stávající úvazky. Ten návrh až 27 hodin je naprosto šílený… ![]()
Me by docela zajimalo, kolik ucitelu opravdu dosahne na tu prumernou mzdu 48 204kc ![]()
@Dendiss píše:Ředitelé s dlouhou praxí.
Me by docela zajimalo, kolik ucitelu opravdu dosahne na tu prumernou mzdu 48 204kc
Jsem AP na specce, mám úvazek 27 přímé a 3 nepřímé a v pátek odpoledne jsem nepoužitelná. Vůbec si to nedovedu představit.
Věkový průměr „našich“ učitelů je okolo 55 let, spousta jich je po 60, jedné kolegyni bude 66. Mladí se do toho zrovna neženou.
Efekt bude jasný. Kdo odkládal důchod, tak to po tomhle zabalí a půjde. Už se jim na to vykašlou. A pak začne teprve tóčo. Mladí učit nepůjdou nebo to po roce vzdají. Zůstanou leda srdcaři.
A vyhodila bych Dobšíka. To je jeden zbytečný starosta puchýř, který je absolutně k ničemu.
Minuly tyden jsem mela 27, z toho jednu neplacenou, bo dohled nad zaky. Suplujeme i dozory.
@matkabagristy píše:
Deb. ilove
Výstižný komentář…já jsem byla doma ještě peprnější…
Je to strašná kravina. Fakt nechápu, jak tímto chtějí zvýšit kvalitu vzdělání.. Navíc teda na naší škole by to vedlo ke snížení počtu učitelů a už teď máme občas problém třeba při přijímačkách/maturitach, výletech, sportovních kurzech všechno personálně pokrýt. Zejména, když se do toho primotaji nemoci nebo paragrafy.
Pripichnu se pro zajimavost - neucila jsem nikdy klasicky, pouze napr skolila, ale stravila jsem ve skolstvi spoustu let a dodnes ma tento obor dopad, jak na muj soukromy zivot tak ten profesni.
Zajimalo by me, prosim bez invektiv, opravdu ze zajmu, jak by jste navrhovaly realne reseni soucasne situace?
V danych moznostech jak personalnich tak financnich.
Dekuji predem za slusne napady/navrhy ![]()
@Janiky2 mne by opravdu udelalo radost, kdyby politicka reprezentace po desitkach let lhani a prazdnych slibu priznala, ze s platy ucitelu nic hodlat nedela. Soucasna vlada opet jen slibuje a hodla prosadit zmeny, ktere povedou ke zhorseni situace ve skolstvi. Skoleni nemuzes porovnavat s plnohodnotnou vyukou a dalsimi cinnostmi, ktere jsou naplni prace ucitelu.
@matkabagristy píše:
@Janiky2 mne by opravdu udelalo radost, kdyby politicka reprezentace po desitkach let lhani a prazdnych slibu priznala, ze s platy ucitelu nic hodlat nedela. Soucasna vlada opet jen slibuje a hodla prosadit zmeny, ktere povedou ke zhorseni situace ve skolstvi. Skoleni nemuzes porovnavat s plnohodnotnou vyukou a dalsimi cinnostmi, ktere jsou naplni prace ucitelu.
Vedla jsem BP a DP, coz jsem psala. Je to jine, hlavne vzorek populace
Diky za nazor ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
https://ct24.ceskatelevize.cz/…cenych-hodin
Kolegyně, jaký máte názor? Já jsem z toho " návrhu " velice znechucena…