Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, Holky dnes k večeru jsem si náhodně zkusila změřit s prstů zvýšený cukr a vyšlo tam 11,5,,,Ráno jsem snědla 1 Oplátku a oběd kolem 14:00 a v 17.40 jsem zkusila změřit cukr jsem zdravá jen mám nadváhu bpm 36 je možné že bych mohla mít cukrovkou nebo je to normální hodnota děkuji moc
@Nellinka 888 píše: Více
Pokud jsi od 14:00 do 17:40 nic hodně sladkého nejedla, tak ano, nejspíše máš cukrovku. ![]()
Mezi tou pátou jsem si dala malý kolečko Bounty opravdu maličké a trosku zapila Sprite opravdu trošku
@Nellinka 888 ta hodnota je šílená
Od 14 h si jedla a pila co? V po si zajdi na krev- od půlnoci nic nejíst, pít jen čistou vodu.
Od 14 jsem vlastně vůbec nepila napila jsem se okolo 5 trosku limonády Sprite ale to byl doušek prostě
No tak sprite a sladkost ti cukr zvýší to je jasné. Z jednorázového měření glukometrem nelze udělat diagnosu cukrovky. Je třeba zajít k lékaři na odběry a nechat si nabrat glykemii ze žíly na lačno. Jestli máš BMI 36, tak nemáš nadváhu, ale obezitu, riziková pro vznik cukrovky jsi.
@Lucka1111 ano to mi je jasné jen jsem se chtěla zeptat zda ta hodnota je jakoby normální ale jinak dekuji
Proč jíš takové hnusy místo normálního jídla? Kor při tvé hodnotě BMI. Šla bych v pondělí jako samoplátce na krev. Na lačno, den před tím jíst normálně, ale žádné sušenky, čokolády a sladké pití na noc. No a uvidíš, jakou budeš mít hodnotu. A podle toho postupuj dál.
normální ta hodnota není ani pokud není lačná. Ale hrozně záleží v kolik hodin jsi měla ten Sprite a sladkost a kolik toho bylo. Ale nalačno by ta hodnota byla dost vysoká a pokud by to bylo cca 1-2 hodiny po jídle tak taky. Ale jako třeba půl hodiny po vypití hodně sladkého nápoje to může i takhle vyskočit. Určitě bych moc neotálela s návštěvou lékaře.
@nozu píše: Více
a proč jako samoplátce? Normálně zavolat praktickému lékaři, že si naměřila takový cukr glukometrem. Každý normální lékař jí udělá odběry na pojišťovnu.
@Nellinka 888 změř si glykemii zítra ráno nalačno. Pokud bude nad 7, tak máš s velkou pravděpodobností cukrovku (i když odběr glukometrem pro diagnosu nestačí). Pokud bude hodnota pod 5,6, tak je to v normě. Pokud bude mezi, tak můžeš mít prediabetes.
Děkuji vám všem v pondělí Zajdu,,,ono vlastně měla jsem na na nohou i takové černé fleky a na prstech na nohou mi praska kůže a pořád mám ty nohy suché občas mne svědí kůže no četla jsem příznaky a něco tam je
Tak Bounty je sladká dost a Sprite ještě víc, takže když sis to dala chvilku před měřením, tak Ti to tak vyskočit mohlo. To je jak když si někdo před policejní kontrolou stříkne do pusy osvěžovač dechu s malým obsahem alkoholem a pak se diví, že mu alkoholtester naměří šílené hodnoty, které ale za pár minut razantně klesnou.
![]()
Ano jim i něco jiného,,, kdo chce prudit vůbec nemusíte psát!!