Zvýšený TSH

314
4.4.06 23:22

Zvýšený TSH

Máte nebo měli jste někdo prosím stejný problém? Léčíte se? Jak, s jakým úspěchem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
493
5.4.06 07:30

Pokud se nepletu, tak se jedná o štítnou žlázu, ne? Taky jsem kvůli tomu nemohla otěhotnět.. Ale přišlo se na to, stačilo na:,–(it Euthyrox.. A výsledek?? Po 3 měsících snažení od začátku léčby první otěhotnění.. A teď po dvou měsících snažení další těhu.. Euthyrox stále beru, je to potřeba sledovat zvllášť při těhotenství, ale když jsi pod dozorem, tak to rozhodně není žádný problém

P.S. doufám, že jsem ty zkratky nespletla

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
5.4.06 07:57

Jde o sníženou funkci štítné žlázy.
Já beru také Euthyrox, s pravidelnými kontrolami a úpravou (bohužel pořád zvyšování) dávkování. V těhu byly kontroly častější - rostou rychle nároky metabolismu, takže je třeba to průběžně sledovat a případně zvýšit dávku. Při řádném sledování na endokrinologii a svědomitém užívání léků nevidím zá:,–(ní problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
5.4.06 09:50

ahoj ja tento problem mam uz leta,v 17letech kdyz jsem ztratila menstruaci,tak diky ruznym vysetreni zjistili,ze mam snizenou funkci stitne zlazy,na:,–(ili letrox,ruzne davky,dle hladiny TSH,ted beru euthyrox,chtela bych podotknout,ze je vazne dulezite leky pravidelne brat a neflakat to,jedno obdobi jsem to flakala a stitna zlaza se mi hodne zhorsila,nyni chodim do ´Prahy k endokrinologovi,jsem s nim moc spokojena,a protoze nam nejde miminko,chodim tam i do caru,a pry presto,ze ted mam hormony diky lekum naprosto v poradku uz delsi dobu,tak ta stitna zlaza muze asi za vsechny ty problemy,ze miminko nejde,tak doufam,ze budu mit taky stesti jako vy a ze se nam podari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.4.06 10:07

Děkuji za odpovědi :D .
A ještě se zeptám: Je to nemoc na pořád nebo se vyléčí jednou vždy, popřípadě se vrací?
Pajina, otěhotněla si, až když byl TSH v normě, nebo během léčby?

• Citovat
  • Upravit
314
5.4.06 10:08

To jsem byla já, nepřihlášená :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
5.4.06 10:12

vendul,je to bohuzel na cely zivot,budes brat leky,ale je nas takovych spousta,proste ta stitna zlaza nema ty potrebne hormony jako by mela mit,proto mi je dostavame v podobe tech leku,je mozne,ze se budou vysledky lepsit i po snizovani davky,ze se treba na nakou dobu dostanes na hodne nizkou davku,ale vetsinou to stejne skonci tak,ze se leky na:,–(i znovu,ale neni to zase takova zatez,stitna zlaza je hrozna svinucha,dokaze nadelat v tele velkou paseku,takze muzeme byt radi,ze jsou na to aspon ty leky :wink:

a ty se snazis otehotnet,nebo kdy ti to zjistili?a jak vyoskou hladinu mas?uz leky beres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.4.06 10:19

Ano, já se snažím o těhotenství už nějakou dobu. Zvýšený TSH mi objevili na imunologii v Podolí - 8,4. Jsem teď ale na PN, tak jsem ještě nikde nebyla. Zítra jdu ke své obvodní, myslíš, že mi léky předepíše ona, nebo mně pošle někam dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
5.4.06 10:27

to mas docela dost,ja puvodne mela pres pet a kdyz jsem flakala ty leky,nebo i ta stitnice prestavala fungovat,tak jsem mela pres sedm,ona ti je podle me nepredepise,posle te na endokrinologii,nevim z jakeho jsi mesta,ale musite tam endokrinologa,nebo v blizkem okoli mit,ten te vysetri,udela uz stitne zlazy,podle me jeste jedene odber,komplet hormonu stitne zlazy a na:,–(i leky,ale muzes byt rada,teda na jednu stranu,protoze tohle je nejspis pricina proc mimi nejde. :wink:

my jdeme do podoli koncem kvetna,je tam dlouha cekaci doba,takze mi budou odebirat i krev na hormony stitne zlazy?

prosim te a co ta Uhrova,jsi s ni spokojena?
ja jsem taky v neschopnosti,ty problemy vsechny jsou fakt na palici!!

a ty jsi nikdy nemela problemy,jake by se mohli tykat te stitne zlazy?hubnuti,pribirani,poceni,padani vlasu,spatne nehty,zacpa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
5.4.06 10:32

Vendulko,

po nasazení léků se mi to během cca 2 měsíců srovnalo, a pak jsem asi tři měsíce nato otěhotněla. Hlavní je, že ti na to přišli. Až na:,–(í léky, tak se to asi brzo srovná..

Pa

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
5.4.06 10:38

pajinko a ty jsi nemela jakykoli jiny problem?s menstruaci nebo tak?ja prave k tomu jeste nedostavam menstruaci a mela jsem vysoky prolaktin,no mela jsem toho hodne,ale ted mam hormony vsechny v norme,laparku negativni,tak nevim,kde to vezi :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.4.06 10:46

Já jsem po neúspěšném IVF, tak jsme si říkali na co čekat, a objednali jsme se do Podolí. Objednávala jsem nás v lednu a vyšetření bylo 20. února, takže rychlovka.
Byli jsme u Dr. Tolarové a ta se mně ptala, zda mám vyšetřenou štítnou žlázu - neměla jsem - takže vyšetřní udělali oni.
Obecně můžu říct, že až do IVF jsem se cítila zdravá jak řípa. Nebývám nemocná, jen sem tam nějaké nachlazení. Jediné, co by snad mohlo být příznakem - přibírání na váze. Takové pomalé, plíživé :lol: , i když se snažím spíše vařit a jíst zdravě a rozumně, nemá to velice žádný účinek. Takže snad jen tohle, ale zas si nejsem jistá, jestli to můžu celé hodit na štítnou žlázu, taky na tom mám své zásluhy :wink:
Kamilo, teď jsem trochu mimo, kterou Dr. Uhrovou myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
5.4.06 10:54

vendul,promin nak jsem se prehledla,ted mi to taky neslo do hlavy :oops: ,ja totiz chodim do caru do motola k dr.Uhrove,ta nas poslala na imuno a genetiku do Podoli,tam jsem nas objednala a jdeme az v puli kvetna,vse je ted na dlouhe cekani,jdu na mojzisovku k pani Babickove,to jdu zacatkem kvetna,proste porad neco,jen doufam,ze to k necemu bude,ted jsem tyden a jeden den po laparce,kde poradne zlobil srostly slepak,tak snad se tim jeho odstanenim taky neco vyresi.

jakou jsi mela indikaci k ivf,jestli se muzu zeptat?
jsem horzna,vzdycky stejne sklouznu k tematu tehotenstvi a proc to nejde,at jsem v jakekoli diskuzi,ja jsem jinak z profi snazilek,mame tam problemy kazda,takze me zajimaji pribehy druhych,ale jestli nechces,tak odpovidat nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.4.06 11:06

Já jsem tady dřív hodně chodila na IVF+ICSI, ale po tom svém neúspěšném IVF jsem to zabalila. Přiznávám, že mi to krapet lezlo na mozek :lol: .
Do IVF jsme šli na doporučení lékaře v CARu, manža má horší SPG, já anovulační cykly. Myslím ale, že to bylo unáhlené, měli jsme určitě zkoušet IUI (což je názor i Dr. z jiných center, kde jsem poslala výsledky SPG s dotazem).
Teď mám na 3 měsíce Prednison a gumisex (BI proti spermatu partnera) a právě tu štítnou žlázu. Nás v centru od Podolí docela odradili, že je to zbytečná ztráta energie, času, že vydělávají na lidském neštěstí apod. Ale nám se to pak doma rozleželo v hlavě a nakonec jsme se objednali a jsem ráda.
Až budu zdravotně v pořádku, určitě budeme zkoušet IUI a pak třeba někdy zase IVF, mimoto máme 2 mražáčky.
Jak píšeš o té laparoskopii - taky jsem na ni myslela, jestli by to nebylo před IUI vhodné. Před 6ti lety jsem byla na hysterosalpingografii a vejcovody byly průchodné. Ale vím, že už to tak dneska být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
5.4.06 11:27

aha,tak to jo :roll: ,ja vlastne ani poradne nevim co mi je,proste jsem v 17letech ztratila menzes,laparka v te dobe byla negativni,zjistili vysoky prolaktin,na:,–(ili leky na snizeni,zjistili stitnou zlazu,na:,–(ili leky a na:,–(ily ruzne hormony abych menzes dostavala,coz se chvili darilo,pak prisel partner,hak,pribirani,bolesti,problemy,az jsem se dostala sem,kdy se snazime o mimi,od vysazeni hak jsem nemela 130dni menzes,nekdy to proste byva normalni ale tim ze jsem nementruovala ani predtim rok tak do me nacpali 4hormony v prubehu,po kterych se objevilo jen spineni a problemy a deprese,pro bolesti jsem absolvovala laparkui,zda tam nejsou srusty po te prvni laparoskopii a mela jsem podezreni na pco,no a srostly byl akorat slepak jinak je vse pruchodne v poradku,mam za sebou i magnetickou rezonanci,kvuli prechodne vysokemu prolaktinu-negativni,prolaktin opakovane v norme,objednala jsem se do caru,tak snad mi pomuzou ma dr se neobtezovala ani mi delat uz behem lecby,udelala ho jednou to zjistili pco,pak jeste jednou po mesici a konec!pco se pri laparce neprokazalo,nejspis mam nakou hypogona…neco proste malo vyvinutou hypofizu,ktera vlastne tvori vsechny tyhle hormony,tak uvidime,spg nas ceka,dr ma strach,ze mam alergii na spermie,kdyz mam tolik nemoci okolo,tak mi dala zadanku do toho Podoli,tak uvidime,jinak v caru jsem zatim spokojena a dr ke ktere chodim si moc chvali,jsem mlada,letos mi bude 24let,takze dr rikala,ze mame spousty casu na lecbu,kdyz jsemtakove mlade,takze me do neceho hnat snad nebude,ale taky doufam,ze kdyz se neco zjisti,tak se to bude resit hned,to ze jsem mlada,aneznamena,ze vsechno muze jit snecim tempem :roll: ,snad se to podari samo,snazime se teprve 4mesic,ale tim ze mam vlastne problemy ze nemam menzes,tak se to resi.navic v caru mi dr rekla,ze tou hak,se to jen zsatinilo ty prblemy,to uz dneska vim,uz nikdy hak brat nebudu!!jenze kdo to mohl vedet,kdyz jsem s tim zacinala,moje gyn porad tvrdila,jak je dobre,ze po ha menzes,isce slabe,ale chodi a ze vse bude v poradku :cry: ,navic jsem zdravotni sestra a ted uz se dokazui ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí