Zyrtec, Zodac v těhotenství

313
26.5.07 10:37

ZYRTEC, ZODAC v těhu

Chci se zeptat jestli to někdo V TĚHU užíváte, mně vždycky na zklidnění stačila půlka prášku ráno tak 2 - 3 dny po sobě. Na alergologii momentálně vedená nejsem, před 10ti lety byly zjištěny akorát hraniční hodnoty na roztoče a peří. Žádné pypy ani prach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11359
26.5.07 11:32

Ahojky vivina!

Jsem teprve v začátku těhu, ale asi v 8tt jsem byla na alergologii. Taky každé jaro a léto trpím. Normálně užívám zodac, ale doktor mi to zakázal a řekl, že ani jiná antihistaminika v těhohetenství nee.
Předepsal mi sprej do nosu (Beclomet Nasal Aqua), kapky do očí (Spersallerg) a na nejhorší chvíle čípky (Rectodelt), Taky jsem dostala kalciové rozpustné tablety, měly by zmírňovat alergické projevy, ale musim říct, že mě moc nepomohly.

No asi jsem Ti moc nepomohla, já se rozhodla to vydržet, vždyť ťehotná nejsem každé léto a Ty už to máš jak tak koukám za pár :)
Tak se drž a přeju krásné zdravé mimi.

Pa T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
26.5.07 11:56

TERULKO díky, pomohlas. Myslela jsem si to… Tak snad až sprchne tak to zase bude lepší.. Tobě taky přeju ať tě rýma moc netrápí a hlavně pohodové těhotenství a zdravé miminko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.5.07 10:28

Ahoj, přesunula jsem diskusi do alergií :)
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
27.5.07 13:32

Ahoj,
jsem alergička - pyly jsou moji nepřátelé 8) Já rodila v červenci (2005) a měla jsem štěstí, že mě v těhotenství alergie vůbec nepropukla a to byl silný rok. Můj Dr. mi vysvětlil, že se někdy stává, že tělo kvůli plodu potlačuje imunitní reakce, aby miminko nepoškodilo a mně se to naštěstí stalo :D Takže jsem si po mnoha a mnoha letech užila jara a léta bez té mrchy alergie. Další rok už to však byla pořádná síla :cry: Každopádně jsem se pídila včas po lécích na alergii v těhu, ale opravdu mi Zyrtec a spol. nedoporučili (už chodím pro léky jen k mému praktickému Dr. a porodník se přidal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
18.7.07 13:13

Teda koukam co doktor to nazor.ja sem alergicka temer na vsechno ,k tomu mam astma a od alergologa,genetika ,internisty i gynekologa řečeno že zyrtec mam brat bez obav.Ja se ho snažila brat co nejmín a dopadlo to tak že sem se dosmrkala ke zkracenemu čipku a riziku predcasneho porodu a skončila v porodnici.Tak už radši beru celej zyrtec pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
18.7.07 14:15

Ahoj,
musím říct, že u mě je taky těhotenství a kojení nejlepší lék na alergii. Bylo mi skvěle. Zato letos (první rok ani nekojím ani nejsem těhotná) se to rozjelo naplno včetně astma. Existuje jedno homeopatikum na alergii - myslím rhynalergin nebo něco podobného, ale u mě to moc nefungovala. Všechno ostatní mi také zakázali.
Tak se zavřete doma a nějak to přežijte.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pida79
30.4.12 11:14

alergie v tehu

Ahoj všem, chci se více méně poradit jak na alergii. Jsem ve 20.týdnu těhotenství a alergická jsem hlavně na pyly čerstvě zjara, takže opravdu momentálně dost trpím. Ptala jsem se doktorů a ti mi také poradili, že mám vydržet a v těhu žádné léky na alergii nebrat, že se to nedoporučuje. Jenže na internetu a v odborných knihách pro těhotné jsem se dočetla, že v období, kdy těhotná žena prochází alergií by rozhodně MĚLA užívat prášky na alergii úplně normálně a to z toho důvodu, že při neléčených alergických záchvatech se alergie může přenést na plod a později je dítě také alergické, což samozřejmě nechci. Takže fakt netuším jak se k tomu mám postavit, protože nechci mimčo ohrozit ani z jedné strany :( . Jenže já jsem naprosto zoufalá, nejsem schopna normálně fungovat a alergie mě dost zmáhá!!! Za jakýkoli názor předem děkuji. Petra

• Citovat
  • Upravit
169
30.4.12 11:26

pida 79 - Ahojí, já sem také alergik na pyly, roztoče, pelyněk atd.. a alergolog mi ve 20tt změnil léky na Zodac, sice jsou slabší než ty co jsem měla ale aspon něco. Napsal mi i kapky do očí a nosu a ty se jmenují Livostin, ale to nevím jestli ti je volně prodají. Když tak si kup aspon ten Zodac, já ho mám brát 2× deně a to jsem ted ve 25tt. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.4.12 11:29

Ahoj, mám sennou rýmu a v těhu jsem brala claritine, napsala mi ho alergoložka. Normálně beru xyzal a už se na něho moc těším. Už to bude třetí sezóna na claritinu, který mi zas tolik nezabírá. Až dokojím, pak se teprve můžu vrátit ke xyzalu. Ještě ke všemu jsem byla ten typ, co se mu alergie v těhu brutálně zhoršila.
Takže jak jsme psala, brala jsem claritin v části I. a II. trimestru a dítě je naprosto v pořádku. Ze začátku jsem ani moc brát nechtěla. Ale ve špičce mé sezóny bych se bez prášku ani nedostala z baráku :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
30.4.12 11:30

Mám dost silnou alergii a v těhu mi bylo doporučeno užívat aspoň půlku prášku denně nebo ob den (dle potřeby) už jen proto, že jsem měla velké problémy s dýcháním, což by mohlo ohrozit i to maličké…
Sice jsem potratila, ale nemělo to ŽÁDNOU souvislost s léky na alergii, způsobilo to něco úplně jiného.
Takže pokud tě alergie obtěžuje, zkus kompromis, který byl lékaři doporučen mně: půl tabletky (sama poznáš, jestli bude stačit ob den).
A ať máš zdravé a krásné miminko :kytka:

EDIT: Zapomněla jsem napsat, co jsem brala: tak to byl Zodac a Cerex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
30.4.12 11:34

Mně strašně moc pomáhá zklidňování sliznice v nose studenou vodou. Jakmile se trošku uvolní jedna dirka, tak nechám co nejvíc odtéct studenou vodu, druhou dirku zacpu a vodu vtáhnu do nosu nahoru do dutin. Tak třikrát za sebou a úleva je okamžitá.
Jinak používám homeopatika, loni jsem díky nim o alrgii ani nevěděla, letos jsem to zanedbala a bohužel si vzala první kuličku až v pátek. No a o víkendu mi to propuklo. Můj recept je ta studená voda, snažit se nedýchat moc zhluboka a smrkat opravdu, jen když to je nutné - častým a usilovným smrkáním sliznice čím dál víc natéká. A třeba i studené obklady na kořen nosu a čelo.
No a pak doporučuji tu homeopatii, ale spíš než kombinovaný přípravek z lékárny návštěvu homeoptata, který vám přesně určí co a jakou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
30.4.12 11:40
@jessikka píše:
Mně strašně moc pomáhá zklidňování sliznice v nose studenou vodou. Jakmile se trošku uvolní jedna dirka, tak nechám co nejvíc odtéct studenou vodu, druhou dirku zacpu a vodu vtáhnu do nosu nahoru do dutin. Tak třikrát za sebou a úleva je okamžitá.
Jinak používám homeopatika, loni jsem díky nim o alrgii ani nevěděla, letos jsem to zanedbala a bohužel si vzala první kuličku až v pátek. No a o víkendu mi to propuklo. Můj recept je ta studená voda, snažit se nedýchat moc zhluboka a smrkat opravdu, jen když to je nutné - častým a usilovným smrkáním sliznice čím dál víc natéká. A třeba i studené obklady na kořen nosu a čelo.
No a pak doporučuji tu homeopatii, ale spíš než kombinovaný přípravek z lékárny návštěvu homeoptata, který vám přesně určí co a jakou dávku.

Taky to dělám s tou vodou a vřele to doporučuju :palec: Jen mně to nenapadlo zmínit v předchozím příspěvku, protože to beru tak nějak už jako zaběhlou samozřejmost… Je to sice z počátku nepříjemné, ale časem se to poddá a hlavně to vážně funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
30.4.12 12:33
@waycrazy píše:
pida 79 - Ahojí, já sem také alergik na pyly, roztoče, pelyněk atd.. a alergolog mi ve 20tt změnil léky na Zodac, sice jsou slabší než ty co jsem měla ale aspon něco. Napsal mi i kapky do očí a nosu a ty se jmenují Livostin, ale to nevím jestli ti je volně prodají. Když tak si kup aspon ten Zodac, já ho mám brát 2× deně a to jsem ted ve 25tt. :)

Zodac i Livostin jsou volně prodejné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.12 13:13

ahojky já mám taky alergii na prach a pyl, pyl je teda mazec teď to zase začíná v těhu jsem měla strach a ani jsem to nějak neřešila s dr. ale teď sice kojím ale dneska mi to postihlo i oko prostě svědění a hned zčervenalo tak asi nevydržím a vezmu si zodac ten jsem brala normálně před těhu, ale beru ho jen v sezóně jinak to prdím nechci být moc závislá na práškách a když jsem to loni dala bez nich celé léto a podzim, ale už se mi to nechce takhle špelit mám ještě atop.ekzém a ten se mi vždycky zhorší s alergií tak nevím nechce se mi s tím k dr. :nevim: mám ještě nějaké prášky doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek