Jak dlouho před porodem pít čaj z malinového listí?

105
8.8.06 11:20

Jak dlouho před porodem pít čaj z malinového listí?

Ahojky,
jsem teď v 35. tt. a slyšela jsem, že je dobré pít před porodem čaj z malinového listí, že uvolňuje a změkčuje porodní cesty a porod je pak „lehčí“. Nemáte s tím někdo zkušenost? Už ho mám koupený, ale nevím, jak dlouho před termínem porodu ho mám začít pít, abych si náhodou nevyvolala porod dřív…

Díky za každou radu, Elis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
224
8.8.06 11:23

Příspěvek upraven 31.10.19 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
8.8.06 11:28

Tak maliník pij zhruba od 36 týdne, ovšem záruka rychlého porodu to fakt není, ale piju ho taky a doufám:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.8.06 11:29

Já ho pila cca od 32tt (a to jsem měla od 17tt kontrakce, které postupně zesilovaly a byly častěji, dřív jsem určitě neporodila ani omylem:) Rodila jsem 40+0). As i2-3× denně. Chu´tově byl hnusnej, ale dalo se to i bez oslazení:)

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
8.8.06 11:50

Ahojky, mám kamarádku gynekoložku, a na její doporučení jsem zhruba od 35 týdne pila 2× denně šálek maliníkového čaje a 2× denně šálek čaje z mateřídoušky. Pak jsem taky 3× denně jedla 2 kapsle pupalky dvouleté. Nevím přesně čím to bylo, ale malá se narodila přesně v termínu. O půl desáté večer mi praskla voda, o půl druhé ráno mi začaly kontrakce rovnu po 3 minutách, po 40 minutách jsem byla otevřená na 5 cm, a ve 3:50 byla malá na světě. Ale těžko říct, jestli to bylo opravdu tím :wink:
Tak přeji rychlý a pohodový porod.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
8.8.06 12:15

Díky za rady, takže když to nemůže ublížit, začnu ho pít už teď… Jen jsem se teď koukala na návod a docela mě udivilo, že se ten maliník nespařuje jako normální čaje, ale musí se nasypat do 0,25 l studené vody a nechat povařit 3 až 5 min… Nevím jestli se tak má připravovat standartně, ale napadlo mě, že na zahradě máme spoustu malin…myslíte, že kdybych si dělala odvar z čerstvého malinového listí a pila ho taky 2× denně, že by to mělo stejný účinek?

Nebo na té přípravě čaje (do studené vody a povařit) něco je?

Díky, Elis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.8.06 14:36

Ahoj, od 34. tt se doporučuje pít čaj z maliníku (max.5 hrnků), jíst lněná semínka (max.2lžíce), masírovat hráz, neposilovat už svaly pánevního dna, ale můžou se cvičit cviky na jejich uvolňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
8.8.06 14:54

Ahojky, já pila maliník od 36. týdne, dřív jsem četla , že by se neměl, nevím proč. Akorát já ho nevařila, ale jen zalila horkou vodou, bylo to tak i na sáčku napsaný /měla jsem z lekárny asi za 22,–/ . Pila jsem denně tak 1/2 litru. No, musím říct, že když na to zpětně vzpomínám, tak porod pro mě zas až tak hrozný nebyl /ale to po čase asi pro všechny :-) / a doktor pak říkal, že to šlo hladce, tak nevím, třeba za to mohl maliník 8) :lol: 8)
Tak přeju bezproblémový porod a hlavně zdravé mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
8.8.06 15:07

ahojky správně se má mít od 34tt, já ho pila od 32tt:-)
Jinak ještě sliz z lněného semínka- dělá skluzavku v porodních cestách, určo to funguje, kdybys chtěla vědět víc, tak mi písni SZ:-)
Pa Hana a LUkajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
8.8.06 15:13

Tak, tak, zkrátka zvyšuje sekreci hlenů v těle. A taky působí proti zácpě a vůbec je zdravé a nejen před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
8.8.06 23:04

Ahoj,
já jsem pila čaj z maliníku 1 x denně a k tomu 2 lžíce lněných semínek od 36 tt. Pozor, ta semínka se musí buď pomlít nebo dobře rozkousat, jinak způsobují zácpu. Porod jsem měla bezproblémový, z 2 - 3 cm otevření při nástupu do porodnice jsem byla otevřená na 10 cm se zašlou brankou za hodinu a čtvrt. Takže tomu věřím a při druhém těhu do toho půjdu zas.
Martina a Filip (20 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.8.06 23:22

Ahoj, psala jsem teď Hance (cokoladkova) SZ, ale nahlásilo mi to chybu, takže se to asi neposlalo…

O maliníku vím, že pomůže u porodu, ale o lněném semínku jsem ještě neslyšela. Můžu poprosit o víc informací? Čím pomáhá při porodu a když tak kolik a kdy (ráno x večer, před x po jídle..) se má jíst?

A ještě k těm cvikům na uvolňování pánevního dna - jsou to ty cviky jak se trénují dřepy s koleny od sebe nebo se sedí v tureckém sedu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
10.8.06 00:09

Ahoj,
ten len prý obalí plod a poševní stěny takovým „slizem“, takže plod pak může snadněji vyklouznout ven. Prostě zjednodušeně řečeno má udělat jakousi klouzačku (syn byl venku na 2 zatlačení). Hospodáři ho taky běžně dávali před porodem kravám a kozám (lněný odvar) a prý bylo přísloví „Len, aby šlo dobře ven“. Já jsem někde četla, že se mají jíst denně 2 polévkové lžíce, dobře rozkousat nebo pomlít. Jedla jsem jej ráno, a zapíjela tím maliníkem. Pomlít mi to na našem mixéru nešlo, tak jsem zuřivě kousala - nic moc, ale dá se to přežít. Při konzumaci lněného semínka se může taky stát, že plodová voda a placenta se díky němu zbarví mírně do zeleno-šeda. To neznamená, že plodovka je zkalená, ale je to kvůli tomu lnu. Já jsem to tak měla, na porodním sále řešili barvu placenty, ale když jsem jim řekla o semínku, tak věděli, o co kráčí :-) Takže jdi do toho, uškodit to nemůže, maximálně pomoct. Přeju rychlý porod a zdravé mimčo
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
10.8.06 00:15

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
10.8.06 12:58

Elisa - fakt mi nic nedorazilo:-(
Tak lněné semínko, je hlavně dobré z toho důvodu, že ten sliz, který vlastně piješ se vytvoří v porodních cestách a tím snadněji vyklouzne miminko na svět:-)) vlastně laicky řečeno mu tím tam vytvoříš skluzavku:-)
Jinak pozor lněné semínka nezpůsobuje zácpu, ale průjmy a to takové, že jsem měla šílené křeče. Proto můj způsob byl uvařit lněná semínka v 1-2dcl vody lžíce lněného semínka(je jedno jestli normální- tmavě hnědé či to zlaté- krémová barva, to je prý lepší) a potom hnedka horké zcedit přes cedník a v čaji jsem to vypila:-) Vaří se to tak dlouho dokud do toho nedáte lžičku a při vytahování se na ní nepotáhne takový ten „sliz“ holky zní to strašně, ale fakt to pomáhá!!!!!!
Jinak cedit hnedka potom už začne vznikat rozsolovitá hmota a skr cedník to neprojde!!!
Tak kdyby ještě něco tak zkus znova SZ třeba už bude fungovat papa Hana a Lukajda

PS:Myslím a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že pomáhá jak maliník tak lněné semínko, malý měl 4100gr a 53cm a já ho porodila normální cestou a to musím podotknout, že jsem 171cm vysoká a mám 53kg. Všichni na porodnici mi říkali, to je max. 3,7kg to ještě porodíte hmm trošku se sekli, ale šlo to:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky