Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maliník jsem si kupovala v lékárně, lněné semíno mají ve skoro každém obchoďáku.
Vše mají v lékárně, obojí mám odzkoušené ale myslím, že je to neefektivní.
Já kupovala čaj v lékárně a lněné semínko v Albertu. Bohužel nepomohlo ani jedno. Měla jsem od začátku bolesti i co dvě minuty (12 hodin) otevírala jsem se pomalu, takže mě musela sestra „roztahovat“ ručně. Píchaly mi vodu a na sále jsem rodila 3 hodiny. Takže efekt maliníku a semínka žádnej ![]()
Já čaj z maliníku pila asi od 30tt, už ani nevim kolik jsem ho pila ale ke konci 6× za den určitě. Rodila jsem 40tt+4. Začalo to od 9 rána bolístkama, o kterých jsem si myslela, že jsou to poslíčci, navíc zrovna dost slabý… jen mi pak už bylo divný že to bylo 3h a čím dál tím častější. Potom najednou asi 12:45 na mě přišli strašný bolesti ani ne po 5 min. jela jsem do porodnice a ve 13:35 byla malinká na světě. Tak mě asi pomohl a myslim si že k tomu i trochu přispělo, že jsem i měla menší miminko - 2745g. Mám 2 známý, který taky pili a říkali že porod dobrej, možná na tom asi něco bude… Kupovala jsem ho v lékárně…
Ahoj Nikolo, také čekám třetí miminko. Jsem ve 39.tt, první porod jsem měla také dlouhý. Při druhém jsem sice přenášela, ale porod byl krátký a rychlý - i když měl malý 4,40 kg
To už jsem pila maliník a jedla lněné semínko. Nevím zda to tenkrát pomohlo. Teď piju maliník od 36. týdne, porodní cesty mám připravené, tak jsem zvědavá jaký bude porod tentokrát. Jinak obojí mají v lékárně nebo i v obchodech se zdravou výživou
Hezký a klidný zbytek těhotenství.
Díky všem za názor, jsem teda sama zvědavá jetli to zabere, no snad to aspon trosku ulehčí
Holky, nečetla jsem celou diskusi, ale mám problém s lněným olejem. Koupila jsem si ho na doporučení, místo lněných semínek. Jakým způsobem ho konzumujete? V jídle mi moc nechutná, tak jsem to teď tři dny zkoušela jen tak vypít (jeden hlt). No a před chvíli jsem se z toho
. Už nevím, kam si ho mám dávat, aby ho do sebe nějak dostala. Máte někdo nějaký tip? V teplé kuchyni asi ztratí výživné látky, že ano? ![]()
Ahoj jmenuji se Nikola a jsem v 36 týdnu, no krátí se mi to, a čekám 3 miminko. Každej mi říká, třetí to bude rychle, ale první pporod byl hroznej mněla jsem bolesti so 4 minuty od začátku a rodila jsem 28 hodin. U druhého dítěte jsem si i já říkala že to bude lepší, ale bylo to naprosto stejné né-li horší bolesti. Teď se ale bojím… četla jsem tu v diskuzi něco o čaji maliníku a lněném semínku, za skoušku nic nedám ale nevím kde to sehnat mohl by mi někdo prosím poslat třeba www adresu nebo nějak poradit děkuji Nikola