Jak dlouho před porodem pít čaj z malinového listí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1723
10.8.06 13:00

Holky ale jíst semínko byť i rozkousané nepomáhá, musí to být právě jen ten sliz!!!!!!!!!!!

Obojí maliník i semínko od 34tt já jedla od 32tt neb jsem měla těhu cukrovku a tím bylo jasné, že dítko bude muset ven nejpozději na 40tt.

Maliník jsem si uvařila ráno plnou konev a celý den popíjela a semínko ráno a večer vypít v čaji:-)

Pa HL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
11.8.06 09:52

Ahoj Hani,
moc díky za návod. Zkusím to a když by náhodou něco, zkusím ti napsat SZ. Je škoda že se ta původní neposlala, byla docela obsáhlá…

O tom lněném semínku jsem říkala ségře a ta na mě udiveně koukala, ať to nekupuju, že to je u babičky, že to dávala koze před porodem… :-) No, člověk taky nemůže vědět všechno :lol:

Takže o víkendu si pro to zajedu a od pondělí zahájím „kůru“ maliníku a lněného semínka :-) Jsem zvědavá, co tomu řekne manžel, až mě to uvidí pít… :lol:

Ještě jednou díky všem za všechny rady, hodně jste mi pomohli. Snad to vrátím v dalších diskusích, až budu „zkušená mamča“ :-)

Elissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
11.8.06 10:12

Elissa- vůbec nemáš zač děkovat, je fajn, když člověk může taky poradit:-) Já získala všechny vědomosti na těhu kurzu, tak mohu předat dál:-)
Přeji rychlý porod a zdravoučké a čiloučké miminko:-))
Pa Hana a Lukajda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.8.06 22:02

Ingeborg Stadelmann: Zdravé těhotenství Přirozený porod: Čaj z maliníku - Od 34. týdne si pravidelně vychutnávejte čaj z malinového listí, buď tři až čtyři hrnky denně navíc k Těhotenské směsi nebo smíchejte půl čajové lžičky Těhotenské směsi a půl čajové lžičky malinových listů. Zatím není vědecky prokázáno, jak malinové listí u těhotných účinkuje. Mnoho porodních asistentek je však opěvují, a to je dostatečný důkaz. My, porodní asistentky, přisuzujeme listům maliníku schopnost silně uvolnit svaly malé pánve. Je známo, že malinové listí odstraňuje jedy z hladkého svaltsva ve střevě. Povzbuzuje tedy látkovou výměnu ve střevě a vyčištění podporuje celkový zdravotní stav. A zdravé tělo dokáže zvládnout porod v normálním čase. Pravidelná činnost střev rovněž znamená dobrou střevní peristaltiku, a protože střevo leží přímo vedle dělohy, neustále aktivuje děložní svalstvo. Právě z toho důvodu se maliníkovému čaji připisují stahy vyvolávající účinky. Někdy si ženy stěžují, že od té doby, co pijí čaj z malinového listí, mají vyrážku na břiše. Nejdříve jim doporučím, aby snížily množství vypitého čaje a dostatečně pily, nejlépe vodu. Tato vyrážka nás upozorňuje, že nastalo vylučování jedů,které je však pro játra a ledviny příliš náročné, a tak se vylučují kůží. Vyrážka a případné svědění nemusí hned znamenat, že se jedná o alergii, na kůži musíme pohlížet jako na jednu z cest pro vylučování škodlivin z těla. Jedná se o zcela normální, zdravý proces, kdy se jedy vyloučí kůží a nehromadí se uvnitř našeho těla většinou tato vyrážka po nějakém čase zase zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
13.8.06 22:21

Já jsem těž pila čaj z maliníku a chroupala semínka od 35 týdne.Žádná pochoutka to tedy nebyla ale stálo to zato.Začala jsem mít první stahy v 16.00 a porodila jsem 20.00.Co jsem se dočetla v knihách že prvni porody až 12 hodin,tak toho jsem se nejvíc bála(vlastně i má sestra rodila dlouho).Můžu jen doporučit.
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.8.06 11:41

Ahojky,
tak jsem si dle Vašich rad začala vařit ten sliz z lněného semínka, ale nevím jistě, jestli to dělám správně. 1 kávovou lžičku jsem povařila cca 10-15 min v 1 dcl vody, až se objevil ten sliz (to už byla 1/2 vody vypařená) a ten jsem pak přesítkovala rovnou do čaje a vypila.

Jde mi o to, že se mi zdálo, že je toho slizu „málo“. Tak max. 1 kávová lžička. A nevím, jestli něco nedělám špatně… (Myslela jsem, že to bude na pití horší, ale v tom čaji to skoro nejde ani cítit. Ne, že by to bylo bůhvíjak příjemné, ale prostě mi to nevadí.)

Spíš jsem očekávala, že to, co budu pít, bude polo-rosolovitá hmota, tak teď se bojím, jestli to bude mít ten správný účinek, když je toho rosolu „tak málo“.

Díky za všechny reakce!!!

Elissa
(PS: pít se má ráno, i večer, že?) Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.8.06 14:33

No já nevím, Ingeborg Stadelmann ve své knize Zdravé těhotenství, přirozený porod doporučuje od 34. týdne sníst denně jednu polévkovou lžíci rozdrcených či umletých lněných semínek a dbát o to, aby se při pojídání lněných semínek dostatečně pilo, jinak by mohlo dojít k zácpě, pokud se požije denně jedna polévková lžíce, nedochází k průjmu, nýbrž k regulaci stolice. Na kurzu nám bylo řečeno, že toho semínka by se mělo denně sníst 1, maximálně 2 polévkové lžíce denně, zlaté semínko by mělo být kvalitnější, je o něco dražší, semínka by měla být nějakým způsobem rozdrcena (umleta, rozkousána, rozmixována) a konzumovat buď suchá a hodně pít nebo namočit přes noc nebo uvařit, přičemž po uvaření by mělo být údajně účinnější, ale tomu dobytku se to asi taky nevyřilo a stačilo to, né?, tak já si někdy vařím, někdy namáčím, jak to vyjde, když vařím, tak ty 2 lžíce v tak 1/2 l vody až to zeslizovatí, pak toho mám do jednoho hrnečku, necedím to, sliz vypiju, mně to nevadí, a semínka rozkoušu a snim taky. Je fakt, že už jsem měla různou kvalitu, některá udělala víc slizu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
23.8.06 20:58

Ellissa - já to popravdě přesně neměřila, tak si dělej z dvou deci a uvidíš kolik se toho navaří:-)) ale i tak pokud budeš už jen 2× denně pít tu „trošku“ slizu tak ti to pomůže:-)
rozkousané nestačí, bylo mi vysvětleno, že nevytvoří to správné prostředí v porodních cestách:-(
Naopak když jsem to pila ze začátku se semínkama, tak jsem měla takové křeče a průjem, že bych to teda žádné těhulce nepřála:-(
Pa HL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.8.06 13:43

Maliník jsme pila od 36tt, stejně jako jiné bylinky se namá pít v kuse déle než 6 týdnů, oslazený nebyl špatný. A ve srovnání se lněným odvarem pohádka. Celé těhu mi bylo fajn, zvracet se mi chtělo až když jsem si uvařila sliz ze dvou lžic lnu, přičichla a ochutnala. Prý to pomáhá, ale je to teda pro silné nátury, já jsem si raději semínka opražila na sucho na pánvi a sypala je na chleba s máslem nebo chroupala jen tak, to šlo, ostatně lněná semínka jsou běžně va sypaném pečivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.8.06 11:39

Čokoládkova - Vyřešila jsem to tak, že dávám víc vody, ale taky víc semínka -cca 1 a 1/2 polévkové lžíce. A nechám to povařit opravdu dlouho, až se mi ta voda skoro vypaří - a pak to rychle přecedím do odvaru z maliníku. Slizu je víc, ale stejně ho nedostanu do čaje všechen, protože se nějaký zdrcne a zůstane na sítku spolu se semínky.

Pít mi to opravdu nevadí a sem tam sním i malou lžičku těch uvařených semínek, které jsou pospojované tím slizem.

Tak doufám, že to zabere :-)

Ještě jednou holky OPRAVDU MOC DÍKY za rady! Tyhle diskuse na e-miminu jsou super, co já bych si bez nich počala :lol:

Elissa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
25.8.06 20:44

Holky až budete mít po porodu tak dejte vědět,jestli byl správný učinek(rychlý porod).
Pa Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
25.8.06 21:17

Veroniko- tak já už po porodu mám 11 měsíců a musím říct, že vše bylo jak má být(voda mi rupla ve 14,30h žádné bolesti, jeli jsem do hodiny do porodnice a až kolem 18h začaly slaboučké kontrakce a malý byl v 0,50h venku- na první porod dobrý:-) a nebýt semínka tak nevím nevím jak by malý obřík vyšel ven:-) při narození měl 4100gr a 53cm(já jsem hubeňour):-)
Papa HL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.8.06 09:02

Není jednodušší si koupit a užívat lněný olej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxxlenka
23.10.10 08:35

prirozeny porod

Je to fantasticka domaci bylinka, oba dva porody jsem mela prirozene. Druhe ditko jsem rodila doma. Cetla jsem,ze salvej je take vyborna na konci tehotenstvi. Tu jsem nezkousela, ale doporucuji nastudovat a vyzkouset.
Doporucuji mazat a masirovat se dole rostlinym olejem, aby se kuzicka pekne natahla,kdyz se mimi bude tlacit ven potom by Vas nemeli sit. Krasny zivotni zazitek preji Vsem maminka.
 L.D.

• Citovat
  • Upravit
3641
23.10.10 09:25
Vendula29 píše:
Není jednodušší si koupit a užívat lněný olej?

Nečetla jsem všechny reakce, ale nevím, jestli bylo zmíněno, že lněný olej je na lepší - omlouvám se za nesmyslné slovo - kluznost sliznic a maliníkový čaj je proti velkému krvácení a zmenšení porodních bolestí.
Já jsem si dávala lněný olej snad od 6.měs. a maliníkový čaj jsem pila měsíc před porodem, bohužel, nemám pocit, že by mi něco z toho nějak pomohlo při porodu (možná kdybych neužívala, tak to bylo horší, nevím), ale pomohl mi olej-na zácpu a čaj možná na to, že jsem po porodu krvácela snad jen 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí