Domaci pekarna - "usaty" chleba

1404
5.9.06 10:53

Domaci pekarna - "usaty" chleba

Ahojky vsem,

mame domaci pekarnu Eta Harmony. Jeste se mi nepovedl takovy krasny chlebicek jako vidim na fotkach na netu :( Postupuji vzdy presne podle receptu, ale pokazde je vysledkem tzv. usaty chleb…vnitrek je jakoby propadly, testo neni nadychane i kdyz se zda, ze kyne dobre. Dela mi to i kdyz pecu z hotovych smesi od Labety.
Jediny, ktery funguje a je vzdy vyborny je Mazanec, vanocnove testo.

Zkousela jsem menit teplotu vody, pridat ci ubrat vodu, mouku, susene drozdi…vysledek je stale stejny.

Poradite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
5.9.06 11:17

Ahoj nico, já mám ETU VEGA a občasd se mi to stane taky. U hotových směsí je prý dobré ubrat trošku vody. Jinak jjá mám recept na bílý chleba, který se povede vždyčky. Vyzkoušej ho. U nás chutná.
Tady je:
300 ml vlažné vody
2 čajové lžíčky soli
2 čajové lžíčky cukru
500 g hladké mouky
1 čajová lžička sušeného droždí
Péct na základní program č.1.
Dej vědět, jak se ti povedl.
Jinak já v tom peču hodně pudinkovou bábovku. Je z toho úplně super a ještě lepší než když se peče v klasické troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
5.9.06 11:25

Ahoj Nico,
neporadím, neb tentýž problém mám taky..Mám tu pekárnu krátce, takže jsem pekla asi 5-6× - z toho jednou jedinkrát byl chleba ukázkový a ve zbytku případů ušatý :-) Možná mi přišlo že je to velkým množstvím kvasnic? - on totiž vždycky nakyne až povrch až se někdy přilepí na víko a jakmile se začne péct, tak spadne..Ten jediný případ kdy se to povedlo nakynul tak jaksi rozumně a pak nespadl - dala jsem asi 1/3 čerstvého droždí na 750g mouky. Příště jsem dělala úplně ten stejný recept a možná jsem droždí dala o malinko víc a bylo to..ušatec :) Ve zbytku případů bylo droždí sušené a recepty přesně podle návodu k pekárně..
a stejně se nepovedlo. Ale jedlý byl ten chleba vždycky, jen trochu nevzhledný :-)

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
5.9.06 11:26

Sati, dekuju! Hned jdu na ten bily chleba a muzu Te poprosit o recept na tu babovku???
Pak napisu jak jsem dopadla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
5.9.06 11:38

Ahoj. Já zatím pekárnu nemám, ale moc si ji přeju k vánocům :lol: :wink: .
Prozatím alespoň probírám tyhle stránky, tak vám třeba taky k něčemu budou. http://www.pekarny.unas.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
5.9.06 11:46

Holky,a ten chleb pak chutna treba jako Delta? Nebo sumava?

Jako normalni chleba? Ja bych pekarnu brala, ale porad nejsem moc presvedcena...... pry se daji delat i housky ......

a ktera je dobra?
Milujeme ciabbatu, da se take udelat?

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.9.06 11:53

Takže recept na Pudingovou bábovku:
4 vejce
4 pudingy
1 sklenici oleje
1 sklenici cukru
1 prášek do pečiva
Dodržuj zá:,–(u, že nejprve se do pekárny dávají tekuté ingredience, takže puding a prášek do pečiva na konec. Pak zapneš program příprava těsta - u mě je to 8. Necháš tak 15 min. míchat, pak program vypneš.
Vytáhneš vrtulku a když tak ještě zkontroluj, jestli máš těsto dobře promíchané - prášek na stěnách. No a pak už jenom zapni program na pečení těsta - u mě je to 12 a nastav dobu 1,10 hod. Mám to na ten čas vyzkoušené, že je to OK. Po upěčení vytáhneš, necháš mírně zchladnout a vyklopíš. Úžasné je to, že se ti to umíchá všechno v pekárně a neušpiníš žádné misky.
Puding dej příchuť jakou máš ráda. Nejoblíbenější je vanilkový, nebo kakaový. Dělala jsem i z malinového, karamelového a mandlového. U toho je super, že pečeš pořád stejnou buchtu a je pokaždé jiná.
Doufám, že se ti to povede a dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
5.9.06 12:00

Já pekárnu nevlastním, ale můj šéf ji má a nejraději mám vícezrnný a cibulový chleba, ale zjistili jsme ze je dobre delat tu mensi davku, v navodu jsou vzdy dve na vetsi a mensi chleba a kdyz to delal na ten vetsi tak to nebylo nix moc ale kdyz to delal z toho mensiho mnozstvi tak byl ukazkovy......mozna je to i tim…

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.9.06 12:04

Taky peču tu menší dávku, takhle mám jistotu, že se vždycky sní.
Jinak já ji mám od června, a můžu říct, že chleba už skoro nekupujem, jen vyjímečně. S jistotou můžu říct, že už se nám skoro zaplatila. když upeču chleba a buchtu, tak mě to vyjde na max. 30 korun. Když jsem šla do obchodu pro pečivo, běžně jsem tam nechala stovku za pečivo a další za kraviny. Takže teď do obchodu chodím 1× týdně a jak ušetřím :lol: :lol: .
Jestli máte nějaký dobrý vyzkoušený recept na mazanec tak sem s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
5.9.06 12:06

Sati, takze jsi s tou Etou spokojena?

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
5.9.06 12:13

Ka-tko , ja jsem s Etou spokojena, jen se to musim naucit :D Mam Eta Harmony se dvema hnetacimi haky, nacetla jsem spoustu diskuzi a i po doporuceni na predvadecce od Ety to proste u nas vyhrala.

Sati , moc dekuju, snad to zvladnu…jeste mi prosim napis, jestli sklenice je takova normalni…1,5dcl :?: A velikost tedy 1
Velikost 1 i u toho bileho chlebicku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
5.9.06 12:15

Sklenice je taková tak klasická - může š dát ne úplně celou, je to dost sladké.
U toho programu jedna to peču tak jak je přednastavena pekárna, nic tam neměním, jenom zvolím prgram č. 1 a peču.
Neměla jsem jinou pekárnu než tuto, takže jsem s ETOU spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
5.9.06 12:23

ahoj,

zkus si precist tohle http://www.pekarny.unas.cz/nedari_se.html je to tam hezky vysvetleno a popsano.

taky jsem mela par usatcu, ale ted uz pecu skoro rok a v pohode, mam obycejnou alasku.

peceni zdar

m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.9.06 12:34

Usaty chleba je prekynuly chleb, ktery se po upeceni zborti - vetsinou staci ubrat vodu :)
Preji neusate chleby a dobrou chut.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.9.06 12:36

Sati, nechybi ti v tom receptu mouka? Nebo se tam vubec nedava????
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová