Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky vsem,
mame domaci pekarnu Eta Harmony. Jeste se mi nepovedl takovy krasny chlebicek jako vidim na fotkach na netu
Postupuji vzdy presne podle receptu, ale pokazde je vysledkem tzv. usaty chleb…vnitrek je jakoby propadly, testo neni nadychane i kdyz se zda, ze kyne dobre. Dela mi to i kdyz pecu z hotovych smesi od Labety.
Jediny, ktery funguje a je vzdy vyborny je Mazanec, vanocnove testo.
Zkousela jsem menit teplotu vody, pridat ci ubrat vodu, mouku, susene drozdi…vysledek je stale stejny.
Poradite???
Ahoj nico, já mám ETU VEGA a občasd se mi to stane taky. U hotových směsí je prý dobré ubrat trošku vody. Jinak jjá mám recept na bílý chleba, který se povede vždyčky. Vyzkoušej ho. U nás chutná.
Tady je:
300 ml vlažné vody
2 čajové lžíčky soli
2 čajové lžíčky cukru
500 g hladké mouky
1 čajová lžička sušeného droždí
Péct na základní program č.1.
Dej vědět, jak se ti povedl.
Jinak já v tom peču hodně pudinkovou bábovku. Je z toho úplně super a ještě lepší než když se peče v klasické troubě.
Ahoj Nico,
neporadím, neb tentýž problém mám taky..Mám tu pekárnu krátce, takže jsem pekla asi 5-6× - z toho jednou jedinkrát byl chleba ukázkový a ve zbytku případů ušatý
Možná mi přišlo že je to velkým množstvím kvasnic? - on totiž vždycky nakyne až povrch až se někdy přilepí na víko a jakmile se začne péct, tak spadne..Ten jediný případ kdy se to povedlo nakynul tak jaksi rozumně a pak nespadl - dala jsem asi 1/3 čerstvého droždí na 750g mouky. Příště jsem dělala úplně ten stejný recept a možná jsem droždí dala o malinko víc a bylo to..ušatec
Ve zbytku případů bylo droždí sušené a recepty přesně podle návodu k pekárně..
a stejně se nepovedlo. Ale jedlý byl ten chleba vždycky, jen trochu nevzhledný ![]()
Klaris
Sati, dekuju! Hned jdu na ten bily chleba a muzu Te poprosit o recept na tu babovku???
Pak napisu jak jsem dopadla ![]()
Ahoj. Já zatím pekárnu nemám, ale moc si ji přeju k vánocům
.
Prozatím alespoň probírám tyhle stránky, tak vám třeba taky k něčemu budou. http://www.pekarny.unas.cz/
Holky,a ten chleb pak chutna treba jako Delta? Nebo sumava?
Jako normalni chleba? Ja bych pekarnu brala, ale porad nejsem moc presvedcena...... pry se daji delat i housky ......
a ktera je dobra?
Milujeme ciabbatu, da se take udelat?
K
Takže recept na Pudingovou bábovku:
4 vejce
4 pudingy
1 sklenici oleje
1 sklenici cukru
1 prášek do pečiva
Dodržuj zá:,–(u, že nejprve se do pekárny dávají tekuté ingredience, takže puding a prášek do pečiva na konec. Pak zapneš program příprava těsta - u mě je to 8. Necháš tak 15 min. míchat, pak program vypneš.
Vytáhneš vrtulku a když tak ještě zkontroluj, jestli máš těsto dobře promíchané - prášek na stěnách. No a pak už jenom zapni program na pečení těsta - u mě je to 12 a nastav dobu 1,10 hod. Mám to na ten čas vyzkoušené, že je to OK. Po upěčení vytáhneš, necháš mírně zchladnout a vyklopíš. Úžasné je to, že se ti to umíchá všechno v pekárně a neušpiníš žádné misky.
Puding dej příchuť jakou máš ráda. Nejoblíbenější je vanilkový, nebo kakaový. Dělala jsem i z malinového, karamelového a mandlového. U toho je super, že pečeš pořád stejnou buchtu a je pokaždé jiná.
Doufám, že se ti to povede a dej vědět.
Já pekárnu nevlastním, ale můj šéf ji má a nejraději mám vícezrnný a cibulový chleba, ale zjistili jsme ze je dobre delat tu mensi davku, v navodu jsou vzdy dve na vetsi a mensi chleba a kdyz to delal na ten vetsi tak to nebylo nix moc ale kdyz to delal z toho mensiho mnozstvi tak byl ukazkovy......mozna je to i tim…
Jitka
Taky peču tu menší dávku, takhle mám jistotu, že se vždycky sní.
Jinak já ji mám od června, a můžu říct, že chleba už skoro nekupujem, jen vyjímečně. S jistotou můžu říct, že už se nám skoro zaplatila. když upeču chleba a buchtu, tak mě to vyjde na max. 30 korun. Když jsem šla do obchodu pro pečivo, běžně jsem tam nechala stovku za pečivo a další za kraviny. Takže teď do obchodu chodím 1× týdně a jak ušetřím
.
Jestli máte nějaký dobrý vyzkoušený recept na mazanec tak sem s ním.
Ka-tko , ja jsem s Etou spokojena, jen se to musim naucit
Mam Eta Harmony se dvema hnetacimi haky, nacetla jsem spoustu diskuzi a i po doporuceni na predvadecce od Ety to proste u nas vyhrala.
Sati , moc dekuju, snad to zvladnu…jeste mi prosim napis, jestli sklenice je takova normalni…1,5dcl
A velikost tedy 1
Velikost 1 i u toho bileho chlebicku?
Sklenice je taková tak klasická - může š dát ne úplně celou, je to dost sladké.
U toho programu jedna to peču tak jak je přednastavena pekárna, nic tam neměním, jenom zvolím prgram č. 1 a peču.
Neměla jsem jinou pekárnu než tuto, takže jsem s ETOU spokojená ![]()
ahoj,
zkus si precist tohle http://www.pekarny.unas.cz/nedari_se.html je to tam hezky vysvetleno a popsano.
taky jsem mela par usatcu, ale ted uz pecu skoro rok a v pohode, mam obycejnou alasku.
peceni zdar
m.
Usaty chleba je prekynuly chleb, ktery se po upeceni zborti - vetsinou staci ubrat vodu ![]()
Preji neusate chleby a dobrou chut.
L.
Sati, nechybi ti v tom receptu mouka? Nebo se tam vubec nedava????
L.