Přerušení živnosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5784
4.9.06 12:26

Přerušení živnosti?

děvčata potřebuju poradit…

jsem zaměstnanec a mám i živnosťák jako vedlejšák. Chtěla bych živnost přerušit, ale nevím co k tomu všechno potřebuju a kam všude zajít?

nejdřív jasně na MÚ na živnost. odbor a co si mám vzít sebou? Potřebuju mít sebou živnostenské oprávnění? a co dál? Musím to nahlásit i na pojišťovně?

Upozorňuju, že jsem i zaměstnanec a daně a soc. za mě platí zaměstnavatel…(nyní jsem na neschopence, ale 10.9. nastupuji na MD)

jestli máte některá zkušenost, tak díky za info. Chtěla bych to dnes oběhat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1078
4.9.06 13:01

Ahojky

k pozastavení na živnosťák musíš mít pouze občanku. Pokud neplatíš zálohy na sociální ani zdravotní tak už jinde nemusíš. O pozastavení živnosti ti přijde doporučený dopis, toť vše.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
4.9.06 13:29

Přerušení musíš hlásit i na Finančáku
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
4.9.06 14:24

jé díky moc, tak už tam poběžím :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
4.9.06 14:48

Na živnostenský úřad jsem si vždycky brala živostenský list a občanský průkaz. Odhlásit by jsi se měla i na FÚ, zdravostní pojišťovně a sociálce. Sice ještě za letošní rok bude podávat daňové přiznání se vším všude, ale zbytečně by jsi se honila příští rok i s mrňouskem.
Jo a přerušení je na max.2 roky. Pak si to můžeš přerušit zase na 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
4.9.06 16:36

díky, tak jsem tam byla a paní byla děsně ochotná, vyplnila jsem tam tiskopis a zárověn jsem napsala prohlášení pro FÚ a Ossz a už nikam nemusím. takže super já se bála jak zase budu běhat po úřadech.
p.s. ani občanku nechtěla vidět a vyhledala mi i v pc Ičo, poněvadž jsem ho nevěděla… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.15 11:59

Nevíte jak je to aktuálně s přerušením živnosti? na jak dlouho to lze?

a ještě dotaz k vydání žl - je to na počkání?

• Citovat
  • Upravit
22.7.15 12:24

Pozastavit živnost můžeš jak dlouho chceš, zavolej na živnostenský úřad, pořád to mění. ŽL jsou dávno zrušené. Máš jen výpis z evidence ŽL :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
22.7.15 12:26
@Anonymní píše:
Nevíte jak je to aktuálně s přerušením živnosti? na jak dlouho to lze?a ještě dotaz k vydání žl - je to na počkání?

Přerušit lze na jakkoliv dlouhou dobu, jenom to musí být omezene nejakym datumem. Výpis ti udělají na počkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.16 18:49

Mám žl od října lonskeho roku a chtěla bych jej přerušit. výdělek za ty 3 měsíce byl asi 3 tisíce. mám to jako vedlejšák.

ted dotaz - na úřad se dostanu až příští týden. samozřejmě to všude nahlásím (FU, ossz apod.), bude nějaký problém s těmi cca 12ti dny ledna kvůli danovemu priznani za rok 2016? nebo se to řeší nějakým prohlášením, že jsem nic nevydělala (od 1. do 12.1.16)?

• Citovat
  • Upravit
8996
7.1.16 19:05

Danove přiznani se podava až když vydělš víc jak 15000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat